Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Vianočný stromček si môžete požičať a nechať doviezť až domov!

Dvaja mladí Košičania s projektom Strom v kýbli ponúkajú kompletnú službu zazimovania, dovozu a odvozu vianočného stromčeka.

Internetový portál www.stromvkybli.sk prináša žiadanú službu požičovne živých vianočných stromčekov v kvetináčoch na východné Slovensko. Dvaja mladí Košičania s projektom Strom v kýbli ponúkajú kompletnú službu zazimovania, dovozu a odvozu vianočného stromčeka až do obývačky.

„Rýchly životný štýl v dnešnej modernej dobe prináša to, že pozornosť ľudí sa znova vracia k produktom z prírodných materiálov a zároveň vyhľadávajú bližší kontakt s prírodou. Aj preto sme sa rozhodli, že tento projekt s myšlienkou udržateľnosti zrealizujeme. Stromček potrebuje domácnosť na 2 týždne v roku, nie je férové ho vyrúbať, krátkodobo použiť a odhodiť“komentuje Patrik Takács, autor projektu.

Stromčekov je pre zákazníkov k dispozícii 200 kusov, každý je jedinečný, má svoje meno, cena za požičanie sa pohybuje v rozmedzí od 20 do 80 EUR v závislosti na rozmeroch. Podľa veľkosti sú stromčeky zatriedené do 3 kategórií – malé / stredné / veľké, čo pomôže zákazníkom uľahčiť výber a následnú rezerváciu. Poväčšine ide o smreky, Strom v kýbli ale ponúka aj pár vianočných jedličiek.

Stromčeky budú 2 týždne pred dodávkou do domácností aklimatizované v priestoroch s prechodovou teplotou okolo 15°C. „Táto aklimatizácia je nevyhnutná, aby stromček vydržal izbovú teplotu a zároveň, aby bez problémov prežil veľa ďalších rokov. Rovnaká aklimatizácia prebehne pri zozbieraní stromčekov v januári pri ich návrate do vonkajšieho prostredia.“, dodáva Patrik Takács.

Hlavným cieľom projektu je vyzdvihnúť povedomie o tom, že živý a voňavý vianočný stromček si domácnosť môže dopriať aj bez toho, aby ho museli vyrúbať niekde v lese.„Ľudia majú široké možnosti zakúpenia stromčekov u mnohých veľkopredajcov, tie majú väčšinou bohužiaľ osekané korene v malých kvetináčoch s priemerom 20 – 30cm a takéto stromčeky okamžite po sviatkoch vysychajú a hynú. Každý náš Strom v kýbli má kompletnú koreňovú sústavu a je zakorenený v dostatočne veľkom kvetináči, čo zabezpečí jeho životnosť a použiteľnosť aj v budúcnosti počas veľa ďalších vianočných sviatkov.“ komentuje Kristína Plšíková, autorka projektu.

Zákazníkom takisto odpadne starosť o to, ako previezť stromček z obchodu, ktorý sa do klasického rodinného auta nezmestí. Dovoz a odvoz stromčeka prebieha spoločnosťou Strom v kýbli, zákazníci sa teda okrem pravidelného zalievania nemusia vôbec o nič starať. Vianočný stromček budú mať doručený priamo do obývačky. Stačí si iba rezervovať ten svoj na https://www.stromvkybli.sk/stromceky/

Zákazníci si k stromčeku môžu doobjednať aj doplnky ako ozdobné balenie kýbla, či hand made radosti z prírodných materiálov.

Do dnešného večera sa môžu obyvatelia Košíc a Košice okolie zapojiť do súťaže o vianočný stromček s menom HUGO, ktorá prebieha na facebook-u.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Už v sobotu 25. septembra si pripomenieme Svetový deň lekárnikov.

2 h

Pomáhať dobrej veci prináša svoje ovocie a niekedy aj tekuté zlato!

6 h

Niektorí sa možno nevedia vzdať milovaného auta, ale výmenou starého vykurovania môžeme veľa ovplyvniť.

7 h
Skryť Zatvoriť reklamu