Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

SAP ponúka skratku k inteligentnému podniku

Digitálna transformácia je služba ukrytá v jednom balíčku.

Martin Ferenec, generálny riaditeľ SAP SlovenskoMartin Ferenec, generálny riaditeľ SAP Slovensko

Zmodernizovať podnik a prispôsobiť ho novým požiadavkám už nemusí byť odstrašujúca predstava. Pustiť sa do transformácie teraz možno i formou služby. Spoločnosť SAP pripravila ponuku RISE with SAP, ktorá firmy krok za krokom prevedie od ich súčasného stavu až k inteligentnému podniku. Vďaka novému licenčnému modelu je navyše tento spôsob výhodný pre mnohé slovenské podniky i organizácie.
„Posledný rok ukázal, aká dôležitá je schopnosť rýchlo sa prispôsobiť aj neočakávaným zmenám,“ hovorí Martin Ferenec, generálny riaditeľ SAP Slovensko. „Mnohé firmy nielen na Slovensku sa však digitálnej transformácie obávajú, keď si predstavia, čo všetko by museli absolvovať. SAP teraz pripravil ponuku transformácia ako služba, ktorá obsahuje všetko v jednom: od infraštruktúry či ponuky cloudu, cez predplatné aplikácií až po potrebné nástroje a služby,“ dodáva.

Celkový pohľad na biznis

Viaceré štúdie potvrdzujú, že pandémia koronavírusu urýchlila transformáciu dodávateľských reťazcov i interných procesov o tri až štyri roky. Firmy si strategickú potrebu technologickej flexibility uvedomujú, často však nevedia, ako majú postupovať. RISE with SAP im v tom pomôže.
„Zameriavame sa na to, čo chce zákazník dosiahnuť. Súčasťou ponuky je vstupná digitálna analýza, ktorá posúdi, ktoré procesy sú už na transformáciu pripravené a ktoré si vyžadujú zmenu,“ vysvetľuje Ferenec. Práve to je výhoda RISE with SAP - nezameriava sa len na technologický aspekt, ale pozerá sa na biznis ako na celok.

Tri kroky k inteligentnému podniku

Obchodná transformácia ako služba pozostáva z troch krokov. Prvým z nich je práve analýza a prebudovanie obchodných procesov vo firme tak, aby zodpovedali overeným riešeniam. S pomocou pokročilých nástrojov získajú zákazníci presný prehľad o tom, ako ich procesy fungujú, k akému výsledku mieria a ako si vedú v porovnaní s konkurenciou v odvetví.
Druhým krokom je samotná technická migrácia, ktorá presunom do digitálneho jadra vytvorí štandardné, modulárne a flexibilné prostredie, pripravené rýchlo reagovať na nové požiadavky.
Poslednou súčasťou je využitie cloudu ako nástroja, ktorý umožňuje rýchle inovácie, pri znížení celkových nákladov na vlastníctvo. Infraštruktúru si zákazník môže určiť podľa vlastného výberu.

Výhodné pre slovenské podniky

Súčasťou ponuky je i prístup k obchodnej sieti SAP či tisíce aplikácií, ktoré možno bezproblémovo integrovať. Výhodou je jeden licenčný model - spoločnosti získajú všetky súčasti inteligentného podniku v jednom balíku, s jednou licenciou a jedným partnerom.
Ponuka je vhodná pre rôzne odvetvia, či už ide o štátny sektor, energetiku či rozvodné siete, výrobu alebo logistiku. Rovnako prekážkou nie je ani veľkosť podniku. „V tom navyše majú slovenskí zákazníci výhodu. Keďže u nás pôsobia v celosvetovom meradle skôr menšie podniky, pre ktoré bude bohato stačiť základný balíček. Môžu tak za menšiu investíciu získať naozaj veľkú hodnotu,“ uzatvára Martin Ferenec.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.