Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Šanca pre mladé talenty

Poznáte vo svojom okolí nadaných mladých vedcov, umelcov prípadne športovcov?

Teraz majú šancu získať financie na ďalší rozvoj svojho talentu.

Grantový program Talenty Novej Európy (TNE) otvoril už v poradí 14. výzvu určenú pre deti a mladých ľudí s výrazným talentom vo veku od 8 do 25 rokov, ktorí chcú napredovať až na profesionálnu úroveň. Môžu získať finančnú podporu napríklad na zakúpenie vedeckého vybavenia, hudobného nástroja, športového výstroja, či na účasť na súťažiach, workshopoch a kurzoch. Napriek náročnej dobe Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány naďalej pokračujú v podpore nádejných talentov, aby pomohli ich rodinám pokryť časť nákladov na rozvoj nadania ich detí.

„Investíciou do rozvoja mladých ľudí im pomáhame priblížiť sa k ich vytúženému cieľu. Sme radi, že Slovnaft môže zároveň podporovať budúcnosť mládeže našej krajiny,“ povedal Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Komunikácie spoločnosti Slovnaft.

Medzi úspešných finalistov minulých ročníkov programu TNE patrí napríklad mladý skokan na lyžiach Hektor Kapustík, ktorého snom je reprezentovať Slovensko na olympijských hrách v roku 2026. Ďalším výrazným talentom je aj Kristína Uličná. K výskumu rakoviny smerovala už od strednej školy, čo ju doviedlo až na pozíciu delegátky na Mládežníckom Valnom Zhromaždení OSN v New Yorku. Výnimočným talentom na jazzovej scéne je Nikola Bankov, ktorý študuje na Kráľovskej akadémii hudby v Dánsku. Za svoj medzinárodne uznávaný album „Bright Future“ získal prestížnu cenu Danish Music Awards.

Slovnaft a Stredoeurópska nadácia podporili doteraz cez grantový program Talenty Novej Európy 418 mladých talentov sumou takmer 845 000 eur. Viac o programe a pravidlách k jednotlivým kategóriám spolu s prihláškou nájdete na webovej stránke tne.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

1 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu