Piatok, 16. apríl, 2021 | Meniny má Dana, DanicaKrížovkyKrížovky

Dáma s pávím pierkom

Thermia Palace z roka na rok zreje, krásnie a nasleduje svetové trendy v liečbe chorôb pohybového ústrojenstva a v ponuke služieb.

(Zdroj: Ensana Health Spa Hotels)

Thermia Palace z roka na rok zreje, krásnie a nasleduje svetové trendy v liečbe chorôb pohybového ústrojenstva i v ponuke služieb.

Secesný palác na Kúpeľnom ostrove prijíma do svojej liečivej náruče už viac ako 100 rokov ľudí trpiacich bolesťami pohybového aparátu a neurologickými ochoreniami. Medzi pravidelných hostí hotela postaveného priamo nad žriedlom vzácnej termálnej vody na piešťanskom Kúpeľnom ostrove v minulosti patril aj svetoznámy umelec – Alfons Mucha.

Vďaka liečivej vode a bahnu sa uzdravila aj jeho dcéra. Šťastný otec na znak vďaky namaľoval obraz na mieru nad dvere veľkej jedálne hotela. Jednou zo žien na maľbe s veľavravným názvom "Buď pozdravený, požehnaný prameň zdravia" je i jeho uzdravujúca sa dcéra.

Má byť na čo pyšná

V roku 2006 sa Thermia Palace stal prvým plne klimatizovaným 5* kúpeľným hotelom na Slovensku. Od čias, keď ho na mieste niekdajšej krčmy "U bosého" dala vystavať rodina Alexandra Wintera sa v ňom vystriedali cisári, maharadžovia, štátnici a mnohé známe osobnosti.

Vždy očarujúca a vkusná

Symbolom tejto elegantnej dámy s vycibreným secesným štýlom je páv. Jedna z legiend hovorí o tom, že vďaka termálnej vode a bahnu sa uzdravil páv s chorou nohou. Motív pávieho pera sa preto stal neoddeliteľnou súčasťou dekorácií hotela i jeho okolia.

Štatút luxusného liečebného hotela si Thermia Palace udržiava a posúva ho na čoraz vyššiu úroveň. Vďaka tomu sa stala preferovanou voľbou náročných domácich i zahraničných klientov. Medzi najobľúbenejšie z procedúr patria bahenné a vodné procedúry v kúpeľnom dome Irma, ktorý je pomenovaný podľa grófky Irmy Erdödyovej. Hostí dodnes fascinuje nie len očarujúce architektonické stvárnenie Bahniska a Zrkadliska, no najmä blahodarné účinky miestnych geotermálnych zdrojov.

Zdravie na dosah

Hotel Thermia Palace zo svetoznámej siete Ensana Health Spa Hotels so 118 izbami, pätnástimi apartmánmi, vonkajším bazénom a veľkorysým wellness po krátkej prestávke v marci opäť otvára svoju náruč pre záujemcov o liečebný pobyt. Hostia sa môžu tešiť na excelentné služby, výber z viac, ako 60 liečebných procedúr a bazény vo vynovenom šate.

Okrem kvality, na ktorú sú pravidelní hostia zvyknutí sa všetci môžu spoľahnúť aj na maximálnu bezpečnosť na pobyte. Už pred ubytovaním sú kúpeľní hostia pretestovaní a personál celých Kúpeľov Piešťany dbá o prísne dodržiavanie opatrení proti šíreniu pandémie.

Všetky potrebné informácie o pobytoch a možnosti rezervácie nájdete na stránke: www.ensanahotels.com/piestany

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrá izolácia spodnej stavby vyrieši niekoľko problémov, ktoré do budúcna spôsobujú vlhkosť a iné mechanické a statické ťažkosti.

4 h

Zákaz cestovať do zahraničia za rekreáciou končí už 28.4.2021.

4 h

So zákazníkmi hľadá optimálne riešenia v oblasti automatizácie a digitalizácie firemných procesov, ktoré pomáhajú firmám rásť.