Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov

V roku 2020 stúpol záujem o poistenie právnej ochrany o polovicu.

Počas pandémie výrazne stúpol záujem o právnu ochranu. Vyplýva to z porovnaní čísiel poistenia právnej ochrany v rokoch 2019 a 2020. Počas pandemického roka 2020 stúpol medziročne záujem o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami o takmer polovicu.

„Pri poistení právnej ochrany sme v roku 2020 zaznamenali najvýraznejší percentuálny nárast za posledné tri roky. Medziročne záujem stúpol o 45 %. A prvé týždne roku 2021 zásadnú zmenu nenaznačujú,“ vysvetľuje JUDr. Zuzana Štefániková, vedúca Oddelenia likvidácie právnej ochrany poisťovne Wüstenrot.

Podľa poisťovne sa za nárastom záujmu o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami môže skrývať viacero faktorov. No najvýznamnejšiu úlohu mohla zohrávať práve koronakríza, ktorá v roku 2020 významným spôsobom ovplyvnila spotrebiteľské správanie aj v poistnom sektore.

O spojitosti medzi pandémiou v roku 2020 a nárastom záujmu o poistenie právnej ochrany hovorí štruktúra poistných udalostí, ktorými sa právnici poisťovne v mene klientov zaoberali. Po minulé roky dominovali reklamácie či neplnenie zmluvných záväzkov. V roku 2020 sa takmer v každom piatom prípade klienti obracali na poisťovňou s témami, ktoré sa týkali pracovnoprávnej oblasti.

„V tejto oblasti dominovali žiadosti o konzultácie týkajúce sa napríklad využívania takzvaných home officov, čo môže zamestnávateľ pracovníkovi nariadiť. Zastúpené boli tiež otázky ohľadom skončenia pracovného pomeru a ako má v pracovnoprávnom spore zamestnanec postupovať,“ uzatvára Zuzana Štefániková.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

1 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu