Streda, 12. máj, 2021 | Meniny má PankrácKrížovkyKrížovky

Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov

V roku 2020 stúpol záujem o poistenie právnej ochrany o polovicu.

Počas pandémie výrazne stúpol záujem o právnu ochranu. Vyplýva to z porovnaní čísiel poistenia právnej ochrany v rokoch 2019 a 2020. Počas pandemického roka 2020 stúpol medziročne záujem o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami o takmer polovicu.

„Pri poistení právnej ochrany sme v roku 2020 zaznamenali najvýraznejší percentuálny nárast za posledné tri roky. Medziročne záujem stúpol o 45 %. A prvé týždne roku 2021 zásadnú zmenu nenaznačujú,“ vysvetľuje JUDr. Zuzana Štefániková, vedúca Oddelenia likvidácie právnej ochrany poisťovne Wüstenrot.

Podľa poisťovne sa za nárastom záujmu o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami môže skrývať viacero faktorov. No najvýznamnejšiu úlohu mohla zohrávať práve koronakríza, ktorá v roku 2020 významným spôsobom ovplyvnila spotrebiteľské správanie aj v poistnom sektore.

O spojitosti medzi pandémiou v roku 2020 a nárastom záujmu o poistenie právnej ochrany hovorí štruktúra poistných udalostí, ktorými sa právnici poisťovne v mene klientov zaoberali. Po minulé roky dominovali reklamácie či neplnenie zmluvných záväzkov. V roku 2020 sa takmer v každom piatom prípade klienti obracali na poisťovňou s témami, ktoré sa týkali pracovnoprávnej oblasti.

„V tejto oblasti dominovali žiadosti o konzultácie týkajúce sa napríklad využívania takzvaných home officov, čo môže zamestnávateľ pracovníkovi nariadiť. Zastúpené boli tiež otázky ohľadom skončenia pracovného pomeru a ako má v pracovnoprávnom spore zamestnanec postupovať,“ uzatvára Zuzana Štefániková.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Košičania môžu do budúcnosti hľadieť naozaj optimisticky.

5 h
Island sa otvoril pre zaočkovaných, ostatní musia počkať.

Na platforme clubhouse diskutujú odborníci na tému výhod pre zaočkovaných.

6 h

Vďaka projektu Kauflandu deti jedia pravidelne čerstvé ovocie a zeleninu.

6 h