Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Upracme si Košice. Spolu!

Pandémia skúša Košičanov každý deň. Ukázať, že život ide ďalej je najlepší spôsob ako jej vzdorovať.

Preto sa KOSIT rozhodol, že aj tento rok finančne aj organizačne podporí tradičnú upratovaciu akciu pod názvom Upracme si Košice. Spolu! Spoločnosť už oslovila zástupcov mestských častí s ponukou spolupráce na tejto veľkej dobrovoľníckej akcii v našom meste.

„Po úspechu predchádzajúcich troch ročníkov chceme podporiť Košičanov, ktorým záleží na tom, aby bolo mesto čisté, bez odpadkov. KOSIT opäť ponúka materiálno-technickú podporu pri organizácii upratovania. Oslovili sme starostov mestských častí a veríme, že ju všetci využijú“, hovorí generálny riaditeľ spoločnosti KOSIT, Ing. Marián Christenko

Na aktivity štvrtého ročníka upratovania v Košiciach vyčlenila spoločnosť KOSIT sumu až 11 000 €. Každá mestská časť mala možnosť prejaviť záujem o príspevok vo výške 500 € na materiálno - technické zabezpečenie. „V hodnote daru poskytne naša spoločnosť každej mestskej časti prenájom veľkokapacitného kontajnera, rukavice i vrecia na vyzbieraný odpad a následnú prepravu a zneškodnenie odpadu. Rozumieme, že úspech tejto akcie záleží výhradne na vôli a ochote dobrovoľníkov a sme pripravení podporiť organizáciu v jednotlivých mestských častiach i komunikačne na našom webe a sociálnych sieťach.” dodáva Christenko.

Vzhľadom na prebiehajúcu pandémiu a s ňou spojené opatrenia vylučujúce organizáciou hromadných podujatí v úvode tohto roka sme tradičné jarné upratovanie termínovo prispôsobili. Dar je možné využiť až do konca augusta 2021. Viac informácií o organizačných detailoch, termínoch a lokalitách, v ktorých bude upratovanie prebiehať, sa obyvatelia dozvedia prostredníctvom komunikačných kanálov svojich mestských častí.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.