Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Prečo študovať na FVT

FVT vychováva absolventov pripravených pre budúce zamestnanie, o čom svedčí aj ich 99,9% úspešnosť uplatnenia sa na trhu práce.

Fakulta výrobných technológií je jedna z deviatich fakúlt Technickej univerzity v Košiciach, ktorá patrí medzi popredné vysokoškolské inštitúcie v Slovenskej republike. Fakultu tvoria 3 ústavy a 6 katedier. Fakulta má k dispozícii dve hlavné budovy, v ktorých prebieha teoretická a praktická výučba a taktiež disponuje dvomi študentskými domovmi.

Načítavam video...

Prečo študovať na Fakulte výrobných technológií so sídlom v Prešove?

1. Perspektívne študijné programy

Fakulta garantuje študijné programy na všetkých troch stupňoch štúdia (bakalársky, inžiniersky a doktorandský stupeň štúdia). Ponúka atraktívne študijné programy na bakalárskom stupni štúdia, ako sú: Priemyselný manažment, SMART technológie v priemysle, Počítačová podpora výrobných technológií, Technológie automobilovej výroby a Obnoviteľné zdroje energie. Po úspešnom ukončení bakalárskeho stupňa štúdia je možnosť súvisle pokračovať v inžinierskom stupni štúdia a to v nasledujúcich študijných programoch: Priemyselný manažment, Inteligentné technológie v priemysle, Počítačová podpora výrobných technológií, Technológie automobilovej výroby a Obnoviteľné zdroje energie.

2. Moderné laboratórne vybavenia

Fakulta disponuje modernými laboratóriami zameranými na Industry 4.0 a podporuje myšlienku „Faculty of Future“. Študenti tak majú možnosť okrem teoretickým poznatkov získať aj praktickú skúsenosť z viacerých vysokošpecializovaných laboratórií, ktoré sú na pôde fakulty.

3. Spolupráca s praxou

Prioritou fakulty je zapájať študentov do projektových aktivít. Študenti sú prepojení s praxou, a to nie len v Slovenskej republike. Majú možnosť zapojiť sa do projektu SPICE (Student Programme of Integrated Company Education). Je to spoločný projekt Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej republiky a národného rozvojového projektu AZU.sk a študenti majú možnosť absolvovať časť štúdia vo firme.

4. Internacionalizácia štúdia

Internacionalizácia vzdelávania poskytuje široké možnosti uplatnenia sa slovenských i zahraničných študentov v krajinách EÚ. FVT v súčasnosti ponúka možnosti študijných štipendijných pobytov na 36 univerzitách a vysokých školách z celého sveta. Jednotlivé mobilitné programy sú ponúkané v rámci rôznych medzinárodných a národných kancelárií a agentúr. Dĺžka mobility študenta podlieha podmienkam medzinárodného programu alebo štipendijnej schémy a trvá maximálne jeden akademický rok.

5. Vzdelávacie kurzy

Úlohou fakulty je vychovávať absolventov, čo najlepšie pripravených pre uplatnenie v praxi, preto fakulta ponúka poslucháčom doplniť si vzdelanie rôznymi typmi kvalifikácie a certifikácie (medzinárodný certifikát European Business Competence Licence, školenie a príprava na certifikáciu medzinárodného zváracieho inžiniera, školenie a príprava na certifikáciu v oblasti nedeštruktívneho testovania materiálov).

6. Vysoká flexibilta štúdia

Veľkú dôležitosť sa na fakulte pripisuje aj zlučiteľnosti samotného štúdia so súkromným životom. Študenti si môžu zostaviť svoj rozvrh a plán štúdia a taktiež využiť ponúkané možnosti motivačného a sociálneho štipendia.

7. Európa na dosah

Prešov, tretie najväčšie mesto na Slovensku, leží na brehu rieky Torysa v severnej časti Košickej kotliny obklopenej Slanskými vrchmi a Šarišskou vrchovinou. Pohodlná dostupnosť k letiskám umožňuje našim, ale aj prichádzajúcim študentov bezproblémovo sa dostať kdekoľvek podľa ich požiadaviek.

8. Možnosť sebarealizácie

Študenti sú zapájaní do rôznych vedeckých súťaží a projektov počas celej doby štúdia a majú jedinečnú možnosť ukázať svoje schopnosti. Cieľom je vyzdvihnúť excelentných študentov, ktorý už počas štúdia myslia na svoju budúcnosť.

9. Aktívny oddych

Mesto Prešov ma množstvo príležitostí ako efektívne vyplniť voľný čas. Cyklotrasy, kolobežky, športoviská sú toho dôkazom.

10. Spokojní študenti sú našou prioritou

Hlavným poslaním FVT je pripraviť študentov do praxe. Len individuálnym prístupom pri vzdelávaní a vytváraním rodinnej atmosféry sme dosiahli to, že sa naši absolventi hrdo hlásia k svojej Alma Mater.

PRETO CHYŤ SA DO NAŠICH SIETI A PODAJ SI PRIHLÁŠKU NA:

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Štart Driveramy prichádza vo chvíli, kedy predaje ojazdených vozidiel lámu rekordy.

4 h

Čo je správne jesť pred tréningom a čo jesť po cvičení? Poradíme vám, prečo by ste mali siahnuť po 100 % smoothie a šťavách.

5 h

Malým zázrakom by sa na Slovensku dala nazvať už samotná novopostavená škola v Banskej Štiavnici. Táto má však oveľa viac divov.

9 h