Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu

Nadýchnite sa a vypočujte si odborníkov, ktorí poradia ako zvládať tieto dni.

Sociálny dištanc, strach zo spoločnosti, obavy o budúcnosť, ale aj depresie a úzkosti sa stali fenoménmi dnešnej doby, pred ktorými častokrát niet úniku. Duševná pohoda má odrazu úplne nový význam. Netýka sa len dospelých, ale aj detí, ktorým pandémia otočila život naruby. Štyri steny v domácnosti sa stali školou a ihriskom zároveň. Nadácia Orange s Občianskym združením IPčko spojili sily a pre širokú verejnosti pripravili podujatie s názvom Festival pre dušu, na ktorom poprední odborníci poradia, ako zvládať pandemickú a postpandemickú situáciu.

Festival pre dušu podporí aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, ktorá bude v úvodnej diskusii spolu s psychológom a programovým riaditeľom OZ IPčko, Marekom Madrom a epidemiologičkou Alexandrou Bražinovou diskutovať o problémoch dnešnej spoločnosti, ktoré vplývajú na našu mentálnu kondíciu. Novými výzvami pre deti, ktoré sa musia vysporiadať aj s izoláciou, sa budú detailne zaoberať Andrea Madarasová Gecková z Univerzity P. J. Šafárika, Tomáš Horváth z CZŠ Narnia a psychologička Eva Gajdošová. Marek Madro poradí, ako náročné chvíle počas bežných dní zvládať a ako nájsť úľavu a pomoc pri strese a úzkosti, ktoré zažívajú deti a rodičia. Téme „multifukčných rodičov“, sa budú venovať školská psychologička Gabriela Herényiová, terapeut Vlado Hambálek a Lucia Pašková, podnikateľka a mama z iniciatívy Kto pomôže Slovensku. S moderátorkou Zuzanou Kovačič Hanzelovou budú hľadať odpovede na to, ako čo najlepšie „vypnúť“ a nemať výčitky svedomia, ako si udržať psychickú pohodu počas dištančného vzdelávania a aj ako usporiadať chod domácnosti.

Podujatie s názvom Festival pre dušu sa uskutoční po prvýkrát 15. apríla 2021 popoludní naživo na www.festivalpredusu.sk, streamované bude tiež na Facebooku Nadácie Orange a IPčka.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

2 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu