Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Postavený pre úspech: Zo zákulisia prémiového developmentu roka

Poznáte najvychytenejšiu adresu úspešných v Bratislave? Nahliadnite za dvere medzinárodne oceneného prémiového bývania na Kolibe.

Súbor troch bytových domov na pomedzí Jeséniovej a Podkolibskej ulice si jednoducho nemôžete nevšimnúť. Projekt vás upúta, kedykoľvek vstupujete na Kolibu, do rezidenčnej zóny, ktorá si dlhodobo udržiava prestíž aj vďaka konzistentnej reputácii obľúbenej vilovej štvrte s pokojným prírodným zátiším a nezameniteľnou výhodou centrálnej polohy.

Kvalita potvrdená významným ocenením

Gansberg Koliba s takmer vypredanými bytmi si získal priaznivcov diskrétneho luxusu a výnimočne kvalitnej architektúry. V dvojstupňovom hlasovaní širokej verejnosti a medzinárodnej odbornej poroty si spoločné dielo slovenskej spoločnosti ITB Development a spriazneného architektonického ateliéru Architekti Šebo Lichý odnieslo prestížne ocenenie CIJ Award Slovakia v kategórii prémiový development roka 2020.

Čo stojí za úspechom adresy úspešných? Len atraktívna lokalita to nebude. Rozobrať anatómiu úspechu znamená pozrieť sa na Gansberg z perspektívy architektov, realizátorov stavby, ale aj samotnej cieľovej skupiny, pre ktorú bol projekt stavaný.

Pohľad architektov

Gansberg Koliba nedávnym víťazstvom v najstaršej súťaži mapujúcej úspechy na slovenskej realitnej scéne potvrdil, že autori svoj koncept „adresy úspešných“ nenechali len na papieri, ale podarilo sa im zdarne ho pretaviť do esteticky hodnotného a remeselne dotiahnutého výsledku.

Tri štvorposchodové vilové domy a iba niekoľko desiatok veľkometrážnych bytov vytvárajú príjemne privátnu atmosféru. Projekt pri pohľade z ulice „nekričí“, naopak, upúta svojím citlivým zasadením do okolia. Stavba splýva s prostredím a pôsobí nerušivo, no pritom elegantne.

Architektom sa podarilo rafinovane zakomponovať do projektu referencie na vinohradnícku minulosť lokality – či už v podobe horizontálne orientovanej architektúry, alebo prostredníctvom exteriérových prvkov, ako sú napríklad viničné hriadky dekorujúce areál.

Pohľad realizátorov stavby

Napriek realizačným výzvam, spočívajúcim v stavaní v náročnom svahovitom teréne, sa Gansberg Koliba ako jeden z mála developmentov podarilo dokončiť a skolaudovať načas, dokonca v predstihu. Kvalitne odvedená práca je vizitkou dobre nastavenej spolupráce medzi developermi a stavebnou firmou ISE, ktorá sa pod projekt podpísala.

Hlavným motívom interiérových a exteriérových úprav sa stala exkluzivita. Vonkajšie priestory skrývajú viaceré na mieru vyhotovené riešenia, čo podtrhuje dizajnérsku výnimočnosť Gansbergu – či už štýlové kvetináče maskujúce klimatizačné jednotky, alebo originálne zámočnícke detaily vypracované špeciálne pre tento projekt.

Interiérový štandard sa nesie v línii „high-end“. Kombinuje to najlepšie z ponuky renomovaných slovenských a zahraničných firiem. Vchodové dvere z dielní českej rodinnej firmy SAPELI, bytové parkety z prvotriedne opracovaného dreva od Parkett Designer či kúpeľňa s výbavou od Villeroy & Boch a štúdia Domoss tvoria solídny základ prémiového domáceho komfortu.

Pohľad rezidentov

Komfortným je aj prístup ku klientom. Gansberg Koliba od začiatku cielil na ľudí, ktorí nemusia a ani nechcú robiť kompromisy v bytovej otázke. Dôraz na personalizáciu bolo vidieť vo flexibilite a snahe maximálne vyhovieť špecifickým prianiam budúcich rezidentov. V realizačnej fáze tak došlo k viacerým úpravám dispozícií pod dohľadom architektov. Kvôli spájaniu bytov na žiadosť klientov získal celý projekt ešte komornejšie vyznenie.

Unikátnosť sa prejavila tiež v prezentácii bytov. Tie boli namiesto konvenčných technických názvov kategorizované na základe odlišných preferencií v životných štýloch. Byty typu City View, Garden, Quiet a Premium dostali mená podľa svojho určujúceho, dominantného parametra.

City View ohurujú výhľadmi na mesto, Garden ponúkajú atraktívne predzáhradky a Quiet vďaka orientovaniu do zeleného svahu posilňujú privátny ráz. Premium penthousy s priestrannými terasami predstavujú kráľovskú kategóriu spájajúcu to najlepšie z celého projektu.

*

Gansberg Koliba je aktuálne v predaji s poslednými voľnými bytmi a s bonusom 30 000 eur na bývanie na Kolibe. Ocenenie CIJ Award Slovakia je pre tím ITB Development reprízou ich profesionálneho úspechu a uznania vysokej kvality práce odborníkmi. Iný projekt od rovnakého developera, Čerešne fine living, získal CIJ Award Slovakia za najlepší rezidenčný development roka 2019.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Štart Driveramy prichádza vo chvíli, kedy predaje ojazdených vozidiel lámu rekordy.

4 h

Čo je správne jesť pred tréningom a čo jesť po cvičení? Poradíme vám, prečo by ste mali siahnuť po 100 % smoothie a šťavách.

5 h

Malým zázrakom by sa na Slovensku dala nazvať už samotná novopostavená škola v Banskej Štiavnici. Táto má však oveľa viac divov.

9 h