Štvrtok, 30. jún, 2022 | Meniny má Melánia

Postavený pre úspech: Zo zákulisia prémiového developmentu roka

Poznáte najvychytenejšiu adresu úspešných v Bratislave? Nahliadnite za dvere medzinárodne oceneného prémiového bývania na Kolibe.

Súbor troch bytových domov na pomedzí Jeséniovej a Podkolibskej ulice si jednoducho nemôžete nevšimnúť. Projekt vás upúta, kedykoľvek vstupujete na Kolibu, do rezidenčnej zóny, ktorá si dlhodobo udržiava prestíž aj vďaka konzistentnej reputácii obľúbenej vilovej štvrte s pokojným prírodným zátiším a nezameniteľnou výhodou centrálnej polohy.

Kvalita potvrdená významným ocenením

Gansberg Koliba s takmer vypredanými bytmi si získal priaznivcov diskrétneho luxusu a výnimočne kvalitnej architektúry. V dvojstupňovom hlasovaní širokej verejnosti a medzinárodnej odbornej poroty si spoločné dielo slovenskej spoločnosti ITB Development a spriazneného architektonického ateliéru Architekti Šebo Lichý odnieslo prestížne ocenenie CIJ Award Slovakia v kategórii prémiový development roka 2020.

Čo stojí za úspechom adresy úspešných? Len atraktívna lokalita to nebude. Rozobrať anatómiu úspechu znamená pozrieť sa na Gansberg z perspektívy architektov, realizátorov stavby, ale aj samotnej cieľovej skupiny, pre ktorú bol projekt stavaný.

Pohľad architektov

Gansberg Koliba nedávnym víťazstvom v najstaršej súťaži mapujúcej úspechy na slovenskej realitnej scéne potvrdil, že autori svoj koncept „adresy úspešných“ nenechali len na papieri, ale podarilo sa im zdarne ho pretaviť do esteticky hodnotného a remeselne dotiahnutého výsledku.

Tri štvorposchodové vilové domy a iba niekoľko desiatok veľkometrážnych bytov vytvárajú príjemne privátnu atmosféru. Projekt pri pohľade z ulice „nekričí“, naopak, upúta svojím citlivým zasadením do okolia. Stavba splýva s prostredím a pôsobí nerušivo, no pritom elegantne.

Architektom sa podarilo rafinovane zakomponovať do projektu referencie na vinohradnícku minulosť lokality – či už v podobe horizontálne orientovanej architektúry, alebo prostredníctvom exteriérových prvkov, ako sú napríklad viničné hriadky dekorujúce areál.

Pohľad realizátorov stavby

Napriek realizačným výzvam, spočívajúcim v stavaní v náročnom svahovitom teréne, sa Gansberg Koliba ako jeden z mála developmentov podarilo dokončiť a skolaudovať načas, dokonca v predstihu. Kvalitne odvedená práca je vizitkou dobre nastavenej spolupráce medzi developermi a stavebnou firmou ISE, ktorá sa pod projekt podpísala.

Hlavným motívom interiérových a exteriérových úprav sa stala exkluzivita. Vonkajšie priestory skrývajú viaceré na mieru vyhotovené riešenia, čo podtrhuje dizajnérsku výnimočnosť Gansbergu – či už štýlové kvetináče maskujúce klimatizačné jednotky, alebo originálne zámočnícke detaily vypracované špeciálne pre tento projekt.

Interiérový štandard sa nesie v línii „high-end“. Kombinuje to najlepšie z ponuky renomovaných slovenských a zahraničných firiem. Vchodové dvere z dielní českej rodinnej firmy SAPELI, bytové parkety z prvotriedne opracovaného dreva od Parkett Designer či kúpeľňa s výbavou od Villeroy & Boch a štúdia Domoss tvoria solídny základ prémiového domáceho komfortu.

Pohľad rezidentov

Komfortným je aj prístup ku klientom. Gansberg Koliba od začiatku cielil na ľudí, ktorí nemusia a ani nechcú robiť kompromisy v bytovej otázke. Dôraz na personalizáciu bolo vidieť vo flexibilite a snahe maximálne vyhovieť špecifickým prianiam budúcich rezidentov. V realizačnej fáze tak došlo k viacerým úpravám dispozícií pod dohľadom architektov. Kvôli spájaniu bytov na žiadosť klientov získal celý projekt ešte komornejšie vyznenie.

Unikátnosť sa prejavila tiež v prezentácii bytov. Tie boli namiesto konvenčných technických názvov kategorizované na základe odlišných preferencií v životných štýloch. Byty typu City View, Garden, Quiet a Premium dostali mená podľa svojho určujúceho, dominantného parametra.

City View ohurujú výhľadmi na mesto, Garden ponúkajú atraktívne predzáhradky a Quiet vďaka orientovaniu do zeleného svahu posilňujú privátny ráz. Premium penthousy s priestrannými terasami predstavujú kráľovskú kategóriu spájajúcu to najlepšie z celého projektu.

*

Gansberg Koliba je aktuálne v predaji s poslednými voľnými bytmi a s bonusom 30 000 eur na bývanie na Kolibe. Ocenenie CIJ Award Slovakia je pre tím ITB Development reprízou ich profesionálneho úspechu a uznania vysokej kvality práce odborníkmi. Iný projekt od rovnakého developera, Čerešne fine living, získal CIJ Award Slovakia za najlepší rezidenčný development roka 2019.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu