Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Vyhrajte s CEWE Photo Award ceny v hodnote 250 000 eur

V porote súťaže je aj český fotograf Martin Rak. Zúčastniť sa môžete už len do 31.5.2021.

Branislav Červeň, Slovensko, kategória ZvieratáBranislav Červeň, Slovensko, kategória Zvieratá

Fotosúťaž CEWE Photo Award je u amatérskych aj profesionálnych fotografov veľmi obľúbená. K dnešnému dňu bolo do súťaže prihlásených vyše 400 000 fotografií, z toho viac ako 14 000 zo Slovenska. Vyhrať môžete 1 000 cien v celkovej hodnote 250 000 eur.

Za každú zaslanú fotografiu venuje CEWE 10 centov organizácii SOS Children´s Villages International. Na konci súťaže poputujú peniaze do vzdelávacieho projektu na Haiti.

Predsedom poroty je opäť svetoznámy fotograf Yann Arthus-Bertrand. Heslom medzinárodnej fotosúťaže CEWE Photo Award je „Náš svet je krásny“. Krásu nášho sveta zachytávajú profesionálni aj amatérski fotografi z celého sveta, ktorí svoje fotografie prihlásili do desiatich rôznych kategórií. My vám prinášame pár fotografií od slovenských fotografov:

Organizátori súťaže majú za cieľ sledovať a hodnotiť, ako sa fotografom podarilo zachytiť podtitul súťaže „Náš svet je krásny“. Okrem francúzskeho fotografa Yanna Arthuse-Bertranda, ktorý je najznámejší svojimi veľkolepými leteckými fotografiami a knihou „Zem zhora“, sú v porote ďalší známi fotografi. Napríklad Christie Goodwin z Veľkej Británie, oficiálna fotografka Royal Albert Hall a fotografka spevákov Eda Sheerana a Paula McCartneyho. Členka poroty Ulla Lohmann z Nemecka má celkom iné zameranie: je fotografkou expedícií pre National Geographic a BBC. Bola prvou ženou na svete, ktorá podnikla vedeckú expedíciu do vnútra sopky. Martin Rak z Českej republiky sa špecializuje na fotografovanie krajiny. Jeho fotky sú publikované po celom svete a získali veľa medzinárodných ocenení, a to je len tridsiatnik. Kai Pfaffenbach, hlavný fotograf tlačovej agentúry Reuters, je tiež členom poroty. Získal veľa ocenení za žurnalistickú fotografiu, napríklad za fotografiu víťazného gólu Maria Götzeho, s ktorým Nemecko zvíťazilo na majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2014. Poslednými dvoma členmi poroty sú Petra Horn, členka výkonnej rady SOS Children´s Villages International a Dr. Christian Friege, predseda predstavenstva CEWE.

CEWE sa podarilo získať patronát lokálnych zástupcov medzinárodnej fotografickej organizácie FIAP (International Federation of Photographic Art), na Slovensku ju zastupuje Slovenská federácia fotografov .

Zapojte sa na cewe.sk/cpa

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Leto je skvelá príležitosť pre rodičov, ako naučiť deti finančnej zodpovednosti.

13 h

Ovocné šťavy sa stali obľúbenou súčasťou ranných rituálov mnohých z nás.

15 h

Pracovať v Silicon Valley je snom každého "ajťáka". Určite vás zaujme možnosť pracovať na svetových projektoch aj na Slovensku.

23 h