Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Férová nadácia O2 vracia rozum na internet

Rozdá pritom až 60 000 EUR.

(Zdroj: O2)

Spoločnosť O2 spustila celospoločenskú iniciatívu, ktorej cieľom je upozorniť ľudí na nebezpečenstvo hoaxov a konšpirácií, šírenie ktorých môže mať negatívny dopad na ich blízke okolie, ale aj celú spoločnosť. Kampaň bola spustená v rámci iniciatívy Dátuj zodpovedne, ktorá si kladie za cieľ zodpovedné využívanie mobilných technológií a internetu.

Jednou z nosných aktivít kampane, ktorá okrem upozornenia ponúka aj riešenie vzniknutej situácie, je otvorenie grantového programu Férovej nadácie O2 s názvom Vráťme spolu rozum na internet. Grantom v celkovej sume až 60 000 EUR podporí Férová nadácia také projekty, iniciatívy, či platformy, ktoré vzdelávajú deti, žiakov a učiteľov ku kritickému mysleniu, podporujú mediálnu gramotnosť, či odhaľujú dezinformácie a konšpiračné teórie na internete.

"Technológie sú dobrý sluha, ale zlý pán. Vo Férovej nadácii sa dlhodobo venujeme takým projektom, ktoré okrem inovatívneho vzdelávania formujú kritické myslenie mladých a učia ich odlíšiť seriózne správy od hoaxov a dezinformácií. Práve konšpirácie majú teraz vďaka internetu a sociálnym sieťam nevídanú silu. Nesmieme to pritom brať na ľahkú váhu, v krajnom prípade môžu takéto správy ublížiť vám, aj vašim blízkym. Preto je dôležitá prevencia, mediálna gramotnosť a kritické myslenie," hovorí Igor Tóth, CEO O2 a predseda správnej rady Férovej nadácie.

Do grantového programu O2 Digitálna škola sa môžete prihlásiť na https://spolocnost.o2.sk/ferova-nadacia/grantovy-program do 19. júna 2021. Štatút grantovej výzvy s presnými podmienkami zapojenia Vášho projektu nájdete rovnako na webe.

Prihlásené projekty musia mať verejnoprospešný rozmer, byť zamerané na širokú cieľovú skupinu a musia byť realizované do 31.12.2021.

Viac informácií o kampani nájdete na https://datujzodpovedne.sk/.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Leto je skvelá príležitosť pre rodičov, ako naučiť deti finančnej zodpovednosti.

12 h

Ovocné šťavy sa stali obľúbenou súčasťou ranných rituálov mnohých z nás.

14 h

Pracovať v Silicon Valley je snom každého "ajťáka". Určite vás zaujme možnosť pracovať na svetových projektoch aj na Slovensku.

22 h