Utorok, 27. júl, 2021 | Meniny má BoženaKrížovkyKrížovky

MECOM Humenné zmenil majiteľa

Najväčší slovenský výrobca a dodávateľ mäsových výrobkov – spoločnosť MECOM GROUP Humenné zmenil majiteľa.

Vlastníkom spoločnosti MECOM sa stala spoločnosť Smithfield Foods, Inc.

Smithfield Foods bola založená v roku 1936 v americkom Smithfielde a dnes je globálnym svetovým lídrom v oblasti mäsospracujúceho priemyslu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 55 tisíc pracovníkov a dosahuje ročné tržby viac ako 16 miliárd dolárov.

„Stávame sa súčasťou najsilnejšej spoločnosti na spracovanie bravčového mäsa na svete. Pre našu spoločnosť začína nová etapa, keď sa z regionálneho hráča staneme súčasťou globálneho holdingu. Náš nový majiteľ je strategický investor, ktorý disponuje silným odborným know-how. To nám vytvára priestor na ďalší rast a nové investície a zároveň zaručuje stabilné pracovné prostredie pre našich zamestnancov“, povedal generálny riaditeľ MECOMu Ladislav Čechovič.

Smithfield Foods je už viac ako dve desaťročia priekopníkom v oblasti trvalej udržateľnosti, vrátane mnohých priemyselných prvenstiev. Spoločnosť má ambiciózny záväzok znížiť svoju uhlíkovú stopu o 25% do roku 2025.

„Smithfield si vybral MECOM aj preto, že naše výrobky a výrobné postupy dlhodobo dosahujú veľmi vysoké štandardy kvality za čo patrí obrovská vďaka a uznanie všetkým našim zamestnancom. Spoločnosť MECOM GROUP ostáva samostatnou organizačnou jednotkou, čo znamená, že obchodná a marketingová stratégia našej spoločnosti sa týmto začlenením do Smithfield Foods nemení, naďalej budeme aktívni na trhoch so značkami MECOM“, uzavrel L. Čechovič.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zmena zdravotnej poisťovne nikdy nebola jednoduchšia.

1 h

Sladké plody brusnice si okrem lahodného koláča spájame i s liečbou ochorení vylučovacej sústavy. Právom.

4 h

Skúter Medley je praktický, spoľahlivý a bezpečný, ako stvorený na mestské cesty.

11 h