Trh s autokamerami 2021? MIO ako líder trhu predpovedá trendy

Trh s autokamerami v roku pandémie klesol, ale predaj Mio v 2020 vzrástol. Celkovo spol. Mio opäť viedla trh v segmente autokamier

Trh s autokamerami 2021? MIO ako líder trhu predpovedá trendyTrh s autokamerami 2021? MIO ako líder trhu predpovedá trendy (Zdroj: MIOkamery.SK)

Spoločnosť Mio, popredný svetový dodávateľ bezpečnostných kamier do auta, navigácií do auta a cyklonavigácií, obhájila svoju pozíciu lídra na trhu v Českej republike už niekoľko štvrťrokov po sebe. V súčasnosti predávané modely kamier do auta si udržiavajú najvyšší podiel na trhu spomedzi všetkých výrobcov, pokiaľ ide o fakturovanú hodnotu, a to celkovo aj v kategóriách, ako sú špičkové kamery s rozlíšením 2k. Vychádza to z interných údajov spoločnosti založených na oficiálnom prieskume trhu. A ako bude vyzerať trh v roku 2021?

Načítavam video...

Kam bude smerovať trh s autokamerami v roku 2021?

"Na trhu s autokamerami v súčasnosti dominuje niekoľko aspektov, z ktorých môžeme vyvodiť dva hlavné trendy. Prvým je empirický výber autokamery, t. j. na základe pozitívnych a negatívnych skúseností, ale bohužiaľ často s lacnými autokamerami s krátkou životnosťou. Tu vidíme prirodzený trend smerom ku kvalitným značkám a spoľahlivejším modelom, ako aj dopyt po ďalších funkciách, ako je WIFI, rozlíšenie 2k alebo 60 fps, kvalitné nočné videnie, ovládanie kamery cez telefón atď. V tejto kategórii podľa oficiálnych prieskumov predaja dlhodobo dominuje značka Mio," predpovedá správanie väčšiny zákazníkov Martin Dobeš, Country Manager Mio Česká republika a Slovensko, na základe minuloročných predajných výsledkov.

Preto v roku 2020, keď celkový trh klesol o viac ako 20 %, značka Mio vzrástla o takmer 10 %, prakticky sama medzi tradičnými výrobcami kamier do auta. Potvrdzujú to aj konkrétne údaje - značka Mio má v roku 2020 najvyšší podiel na trhu v kategórii všetkých autokamier s rozlíšením 2k a viac, najmä vďaka modelom Mio MiVue J85 WiFi 2,5k a MiVue 798 WiFi 2,5k.

Načítavam video...

Bude trh s autokamerami tento rok rásť alebo klesať?

Podľa Martina Dobeša trh s autokamerami, ktorý doteraz neustále rástol, síce vlani zaznamenal pokles oproti roku 2019, ale podľa neho to nie je spôsobené klesajúcim záujmom zákazníkov, práve naopak, ale len celkovým stavom českej ekonomiky ovplyvneným pandémiou.

"Druhým trendom, ktorý jasne vidíme pre rok 2021, je určité počiatočné vzdelávanie trhu. Teda výrazný nárast prvej kúpy autokamery ako dnes obľúbeného autopríslušenstva, ideálne s radom užitočných funkcií, ale v dostupnej cenovej relácii do/približne 120 eur," vysvetľuje ďalej Martin Dobeš a dodáva: "Očakávame preto, že trh v roku 2021 opäť porastie v porovnaní s rokom 2020 približne o 20 %."

Načítavam video...

Viac ako polovica predaných autokamier v kategórii 2990-3490 CZK (120-140 EUR) bola od spoločnosti Mio

Práve v tejto najobľúbenejšej kategórii zákazníkov vynikla v roku 2020 kamera MiVue 792 WiFi Pro, ktorá bola vo štvrtom štvrťroku najpredávanejšou kamerou z hľadiska tržieb a celkovo druhou najpredávanejšou kamerou v roku 2020.

Najpredávanejšou DUAL autokamerou bola kamera MiVue C380Dual (vrátane prednej a zadnej kamery), a to nielen v tejto kategórii do 3 490 CZK (cca 140 EUR), ale aj celkovo. (Pozn. red. voliteľná funkcia pripojenia "duálnej" zadnej kamery je k dispozícii na väčšine predávaných autokamier Mio. Samostatné autokamery na trhu však zvyčajne nemajú podporu zadnej kamery.)

Načítavam video...

Čomu by sa mali zákazníci v roku 2021 vyhnúť v prípade palubných kamier?

Interná analýza skúseností zákazníkov s fotoaparátmi všetkých značiek na trhu, ktorú spoločnosť Mio vykonala, ukázala, že takmer všetky sa riadia parametrami zverejnenými výrobcami, aj keď s poľutovaním konštatuje, že niektoré boli uvádzané ako minimálne nadhodnotené.

"Medzi súčasné prehnané údaje o kamerách do auta patrí napríklad rozlíšenie 4K, čo je samozrejme len prepolarizované 2K alebo v najhoršom prípade len Full HD. Zákazník má potom pocit, že si kupuje vyššie rozlíšenie, ako v skutočnosti dostáva," dodáva Martin Dobeš k objavujúcim sa neduhom niektorých značiek na trhu. "Preto sa vždy snažíme byť k našim zákazníkom čo najférovejší, a ak uvedieme, že naše fotoaparáty majú rozlíšenie 2,5k, zákazník to naozaj dostane. A nielen to."

Načítavam video...

Interná analýza spoločnosti Mio ukazuje aj ďalšie parametre, pri ktorých výrobcovia kamier hovoria takzvaným "reklamným jazykom", vrátane uhla záberu kamery (uvádza sa 170°, ale skutočný uhol je len okolo 130°), ale aj množstvo ďalších. Aj v tomto prípade preto spoločnosť Mio poskytuje realistické uhly pohľadu, napr. uhol 150° modelu MiVue C570 je skutočne ten, ktorý zákazník dostane.

Najväčšie finančné úspory (to platí hlavne pre tých, ktorí s kamerami len začínajú alebo nepotrebujú toľko funkcií) nezabezpečí zákazníkom kúpa akéhokoľvek lacného modelu, aj keď na prvý pohľad vyzerá dobre a je opísaný s úžasnými parametrami. Dôležitý je dôraz na fyzickú odolnosť a spoľahlivosť kamery, a to najmä vďaka kvalite spracovania celej kamery, kvalitným komponentom (pevný odolný držiak, optický snímač, svetelnosť objektívu, sklenená a nie plastová šošovka atď) a samozrejme potom množstvo informácií, ktoré zistia z objektívnych testov alebo unboxingov dostupných na YouTube alebo z recenzií bežných používateľov. Dôležitým parametrom pri výbere kamery je aj následná kvalita a popredajná a servisná podpora poskytovaná výrobcom.

"Zákazníci nám aj po siedmich (!) rokoch píšu, že našu kameru alebo navigáciu používajú každý deň a že by si radi kúpili novší model. Prechádzajú priamo z modelov, ako sú MiVue 338, 518 alebo 688, na moderné MiVue 798 WiFi 2,5k alebo MiVue C570 s vysokokvalitným nočným videním. To nás vždy veľmi teší," dodáva Martin Dobeš, Country Manager pre Mio Česká republika a Slovensko.

TOP 20 autokamier v Českej republike v súčasnosti so 6 modelmi MIO

Medzi 20 najpredávanejších autokamier v Českej republike v roku 2020 patrí šesť modelov autokamier Mio.

Ide o modely Mio MiVue 792 WiFi, MiVue 798 WiFi 2,5k, MiVue C380 Dual a MiVue 733 WiFi, ako aj predajnú stálicu MiVue C330 a nesmieme zabudnúť na inovatívnu koncepciu bez displeja MiVue J85 WiFi 2,5k (ovládanie cez mobilnú aplikáciu).

Celkovo má značka Mio na trhu viac ako dvadsaťpäť rôzne vybavených autokamier.

Čo nové prinesú kamery do auta spoločnosti Mio v roku 2021?

Okrem toho spoločnosť Mio každoročne uvádza na trh niekoľko technologicky vyspelých inovácií. Medzi najnovšie patrila nová vlajková loď spoločnosti Mio MiVue 846 WiFi so 60 snímkami za sekundu, snímačom SONY STARVIS a meraním segmentu reálnej rýchlosti kamery.

Za zmienku stoja aj modely MiVue 866 s 1,5× väčším optickým snímačom, ktorý sa približuje kvalite digitálnych zrkadloviek, so 60 snímkami za sekundu a kvalitným nočným videním, alebo MiVue 818 s funkciou cestovného denníka. V nasledujúcich jarných mesiacoch spoločnosť Mio pripravuje ďalšie modely.

Mio Česká republika a Slovensko www.MIOkamery.sk www.MIOnavigacie.sk

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 709
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 010
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 849
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 109
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 021
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 735
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 017
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu