Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

Projekt na Šancovej. Projekt na Šancovej. (Zdroj: Proxenta)

Pozemok, na ktorom tentoobytný komplex vyrastie, patrí do bratislavskej časti Staré Mesto. Nový developerský projekt tvorí uličnú čiaru pozdĺž Šancovej ulice, na priestore parkoviska a bývalých potravín a uzatvára tak v súčasnosti otvorený blok okolitých budov. Navrhovaný polyfunkčný objekt tvorí kompaktný architektonický celok s mestskou štruktúrou vybavenosti. Pôjde o budovu s ôsmimi nadzemnými a dvoma podzemnými podlažiami. Počet nadzemných bytových podlaží bude šesť, zvyšné dve budú určené pre administratívne a obchodné priestory.

Na prvom nadzemnom podlaží bude 1801 metrov štvorcových určených pre obchodné priestory a na druhom nadzemnom podlaží bude zase 2026 metrov štvorcových určených pre administratívu. Budova má k dispozícii aj 218 parkovacích miest. Projekt momentálne čaká na vydanie územného rozhodnutia.

„Ide o ďalší developerský projekt v našom portfóliu, ktorý sa nachádza vo výbornej lokalite bratislavského Starého mesta. Po rezidenčnej výstavbe v Starom Meste je dnes obrovský dopyt. Som hrdý na to, že Proxenta sa práve tejto lukratívnej časti etablovala ako skúsený developer. Nový projekt na Šancovej je toho dôkazom,“ hovorí majiteľ a riaditeľ Proxenty Pavol Kožík. Ten upozorňuje na to, že ceny realít na Slovensku a hlavne v Bratislave majú aj naďalej rastúci trend a sú tak ideálnou príležitosťou pre investorov.

Proxenta je skúsený developer, ktorý je mimoriadne aktívny práve v centre Starého Mesta. V bezprostrednej blízkosti Prezidentského paláca momentálne realizuje prestavbu administratívneho objektu na rezidentský komplex BLoKK a tiež výstavbu rezidenčného projektu Kesselbauer, na ktorú bude nadväzovať výstavba komornejšieho projektu Vila Biela. Ďalší rezidenčný projekt, Weinhauer, je už skolaudovaný a odovzdaný do užívania. Rovnako tak je to aj so sídlom spoločnosti s budovou Proxenta Residence na Mýtnej ulici. Okrem toho Proxenta pripravuje aj rozsiahlu rezidenčnú výstavbu v Devínskej Novej Vsi a v týchto dňoch odovzdáva do užívania čerstvo skolaudovaný projekt Tabáň v centre Nitry.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Vedeli ste, že vypínače a zásuvky môžu aktívne prispievať k väčšej domácej hygiene?

17 h

Vyžaduje vaša prevádzka zvýšenie produktivity a efektívnosti práce?

18 h

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

24. sep
Skryť Zatvoriť reklamu