Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite

Bankové inovácie sa netýkajú len fyzických osôb. Život uľahčujú aj podnikateľom.

(Zdroj: Profimedia)

Na Slovensku pôsobí viac ako 255 000 subjektov v segmente malých a stredných podnikov. Každý deň nejaké zaniknú a nové vzniknú. Začiatky podnikania sprevádza množstvo zákonných a aj byrokratických povinností, behanie po úradoch, vybavovanie povolení a veľa ďalších činností s tým spojených. Pre mnohých začínajúcich podnikateľov to predstavuje zbytočný stres a častokrát aj zmätok.

Dobrou správou pre každého podnikateľa však je, že digitalizácia, inovovanie a snahy o uľahčenie života prebiehajú aj v tejto oblasti.

Digitalizácia vo svete firemných peňazí

Nezainteresovanému človeku sa môže zdať, že digitalizácia sa týka prevažne správy financií súkromných osôb. Opak je však pravdou. Aj v oblasti poskytovania finančných služieb pre podnikateľov sa veci hýbu dopredu. Banky si totiž veľmi dobre uvedomujú, aký dôležitý je pre ekonomiku sektor malých a stredných podnikov. Chcú im život uľahčovať a pomáhať tak rozvoju zdravého ekonomického prostredia.

Podnikatelia sa v poslednom čase stretávajú okrem každodenného online finančného manažmentu aj s inováciami v oblasti poskytovania firemných úverov. Niektoré banky umožňujú čerpanie predschválených úverov prostredníctvom elektronického bankovníctva. Lídrom v tejto oblasti je opäť Tatra banka, ktorá nedávno získala ocenenie Výnimočný inovátor v oblasti firemných financií od amerického magazínu Global Finance.

„Našim cieľom je zjednodušovať život podnikateľom a aj im prinášať užitočné digitálne produkty a služby. Chceme im zjednodušiť komunikáciu s bankou a aj takýmto spôsobom pomáhať napredovať,“ hovorí Igor Dubina, produktový manažér Tatra banky.

Digitálny podnikateľský účet

Najnovšiu a v mnohých smeroch skutočne výnimočnú inováciu predstavuje online otvorenie podnikateľského účtu. Už pred nejakým časom priniesla Tatra banka otvorenie Živnostenského účtu cez svoju mobilnú aplikáciu a teraz túto funkcionalitu sprístupnila aj tzv. jednoosobovkám (jednosobové spoločnosti s právnou formou s.r.o.).

Celé otvorenie v mobilnej aplikácii trvá len niekoľko minút. Je to jednoduché a intuitívne, a tak ako pri živnostníkoch, aj jednoosobová s.r.o. má účet po otvorení ihneď sprístupnený na prijímanie platieb.

Najzaujímavejší na celom procese je ale krok verifikácie. Aj ten prebehne na pozadí bez toho, aby podnikateľ musel predkladať akékoľvek dokumenty preukazujúce právnu formu a skutočnosť, že je jediným majiteľom a konateľom firmy. Celý proces verifikácie vrátane vytiahnutia výpisu z obchodného registra v elektronickej podobe s elektronickým podpisom si banka zabezpečí sama vo vlastnej réžii. Pokiaľ nie je noc, víkend alebo sviatok, verifikácia prebehne ešte v ten deň.

Po úspešnej verifikácii zašle banka klientovi len SMS a newsletter, v ktorom mu potvrdí ukončenie kompletného procesu otvorenia účtu.

Digitálna karta

Tatra banka spolu s Digitálnym podnikateľským účtom priniesla aj Digitálnu kartu. Ihneď po otvorení účtu a verifikácii ju má klient aktívnu a môže hneď platiť mobilom, nakupovať cez internet alebo vyberať peniaze z bankomatu mobilom. Samotná fyzicky vydaná karta mu je zaslaná dodatočne poštou na adresu, ktorú si zvolil v procese otvorenia účtu cez mobilnú aplikáciu.

Otvorenie Digitálneho podnikateľského účtu cez mobilnú aplikáciu prináša aj finančnú úsporu. Klient si počas otvárania účtu v mobilnej aplikácii vyberá z balíkov služieb Tatra BusinessTB alebo Tatra BusinessTB Premium a na vybraný balík automaticky získava 100% zľavu z poplatku za vedenie na 12 mesiacov.

Digitálny Podnikateľský účet | Tatra banka

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Vedeli ste, že vypínače a zásuvky môžu aktívne prispievať k väčšej domácej hygiene?

20 h

Vyžaduje vaša prevádzka zvýšenie produktivity a efektívnosti práce?

21 h

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

24. sep
Skryť Zatvoriť reklamu