Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Podpora zraniteľných skupín, vzdelávania i angažovanosti

Nadácia Volkswagen Slovakia podporuje zraniteľné skupiny, inovatívne vzdelávanie i angažovanosť zamestnancov.

Podpora inovatívneho vzdelávaniaPodpora inovatívneho vzdelávania

Nadácia Volkswagen Slovakia ako verejnoprospešná nadácia už 13 rokov aktívne premieta idey spoločenskej zodpovednosti Volkswagen Slovakia do praxe. Počas svojej existencie rozdelila už takmer 9 miliónov eur.

Angažuje sa najmä v oblasti pomoci ľuďom so zdravotným a sociálnym znevýhodnením, podporuje inovatívne formy výučby nemeckého jazyka a vzdelávanie budúcich učiteľov. Systematicky a dlhodobo vytvára stabilné zázemie pre podporu tretieho sektora a školských inštitúcií vo všetkých regiónoch Slovenska.

„Našou víziou je, aby malo každé dieťa prístup k možnostiam na svoj individuálny rozvoj a vzdelávanie,“ približuje správca Nadácie VW SK, Boris Michalík. Do pomoci ľuďom so znevýhodnením, do inovatívneho prístupu k vzdelávaniu, podpory miestnych komunít a rozvoja tretieho sektora vložila Nadácia Volkswagen Slovakia (Nadácia VW SK) v roku 2020 1 702 436 eur.

V reakcii na pandémiu koronavírusu smerovalo vyše štvrť milióna eur na špeciálnu pomoc ohrozeným skupinám, ktorá smerovala do centier pre deti a rodiny, domovov sociálnych služieb a do rodín s deťmi s poruchou autistického spektra (PAS).
„V rámci tejto podpory sme sa zamerali na ‚neviditeľné skupiny‘, často stojace mimo hlavného záujmu či pozornosti verejnosti, pre ktoré však pandémia a s ňou spojené zmeny predstavovali zvýšené ohrozenie,“ dopĺňa B. Michalík. Na zvýšenú záťaž na duševné zdravie počas pandémie Nadácia VW SK zareagovala podporou vo výške 50-tisíc eur pre linky pomoci, ktorú doplnila komunikačnou kampaňou.

Nadácia VW SK poskytuje podporu najmä prostredníctvom tematických grantových programov, v rámci ktorých sa o finančný príspevok môžu uchádzať mimovládne organizácie i školské zariadenia.

Jednotlivé kolá sú vyhlasované priebežne počas roka, pričom každý program sa otvára min jedenkrát ročne. Záujemcovia o podporu môžu využiť aj bezplatné e-mailové alebo telefonické konzultácie projektových manažérok špecializujúcich sa na konkrétne témy podpory.

Podrobné informácie i kontakty sú k dispozícii na webstránke www.nadacia-volkswagen.sk, aktuality je možné sledovať na sociálnych sieťach nadácie (Facebook, Instagram).

V súčasnosti spúšťa Nadácia VW SK nový grantový program zameraný na rozvoj inkluzívneho vzdelávania „Naša inkluzívna škola“. Pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a v spolupráci s odbornými partnermi venuje nadácia v pilotnom ročníku vybraným základným školám celkovo 200 000 eur.

Pre Nadáciu VW SK je dlhodobo dôležitá aj podpora angažovanosti zamestnancov Volkswagen Slovakia v oblasti spoločenskej zodpovednosti a dobrovoľníctva. V roku 2020 napríklad na základe ich odporúčaní prerozdelila 224-tisíc eur, vďaka ktorým pomohla v regiónoch realizovať 237 rôznorodých prínosných projektov. Okrem toho nadácia poskytuje pomoc aj zamestnancom a ich rodinám, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Vedeli ste, že vypínače a zásuvky môžu aktívne prispievať k väčšej domácej hygiene?

19 h

Vyžaduje vaša prevádzka zvýšenie produktivity a efektívnosti práce?

20 h

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

24. sep
Skryť Zatvoriť reklamu