SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Franšízant novej reštaurácie McDonald’s na Nivách

Po dlhej ceste autobusom môžete zahnať svoj hlad v Mekáči.

Výťah priamo do reštaurácie, veľa priestoru pre zákazníkov a jediný McDrive v centre hlavného mesta. To je reštaurácia McDonald’s v novootvorenom centre Nivy, ktorú prevádzkuje franšízant Andrej Barčák. Tesne pred otvorením nervózny nebol, tvrdil, že nič nepodcenili a pripravovali sa od marca. Aký bude nový bratislavský Mekáč a kto je človek, ktorý za ním stojí?

Budúcnosť vidí v službách, preto sa pred dvoma rokmi pustil Andrej Barčák do ročného tréningu a po jeho úspešnom ukončení prevzal v novembri 2020 reštauráciu v bratislavskom Auparku. Začínala sa druhá vlna pandémie koronavírusu Covid 19, ale Andrej Barčák a jeho tím nepokojné obdobie ustáli dobre: „V tom období sa ukázala sila značky McDonald’s. Nemuseli sme prepustiť ani jedného zamestnanca a vďaka možnostiam predaja cez McDrive, donáške a jedlu so sebou sme fungovali relatívne stabilne,” spomína Barčák.

Andrej Barčák Andrej Barčák

Jediný McDrive v centre je na Nivách
Po niekoľkých mesiacoch od úspešného prevzatia reštaurácie v Auparku dostal ponuku stať sa prevádzkovateľom ďalšej reštaurácie v novootvorenom nákupnom centre Nivy spojenom s autobusovou stanicou. „Aktuálne je to reštaurácia McDonald’s, ktorá sa radí k tým, čo majú najväčšiu kapacitu v Bratislave. A je plne prispôsobená tomu, že je súčasťou autobusovej stanice,“ hovorí Andrej Barčák, kým prechádzame interiérom inšpirovaným americkým dinerom 50. Rokov. Prezradil tiež, že jednozložkové objednávky ako napríklad káva alebo zmrzlina, majú v poradí prednosť, takže kúpiť si občerstvenie pred odjazdom autobusu nezaberie doslova viac ako niekoľko minút. Okrem toho je reštaurácia McDonald’s v Nivách vybavená McDriveom - jediným v centre Bratislavy.

Majú 65 členný tím a stále naberajú
Postarať sa o zákazníkov v reštaurácii, o McDrive a prípravu jedla na take away, či pre donášku si vyžaduje početný, ale aj skúsený tím. Obzvlášť pre mimoriadnu polohu reštaurácie - v nákupnom centre napojenom na autobusovú stanicu, kde v špičke očakávajú nápor aj 20-tisíc ľudí denne.
„Do reštaurácie na Nivách sme nabrali veľa nových kolegov. Hľadali a vyberali sme ich od marca, čo mala na starosti moja vedúca reštaurácie z Auparku. Tam som mal šťastie na skvelý tím, preto sme sa rozhodli vystavať na jeho základoch aj tím Nív,” vysvetľuje Barčák. Mnohí zamestnanci reštaurácie v Auparku dostali vďaka povýšeniu možnosť stať sa manažérmi v Mekáči na Nivách.
Aby sa podarilo od otvorenia zabezpečiť bezproblémovú prevádzku, ďalších zamestnancov McDonald’s dočasne doplnil z iných bratislavských reštaurácií. Nováčikovia sa tak budú učiť od skúsených kolegov, kým sa nezabehnú a nezískajú v práci dostatočné sebavedomie.

Živá Bratislava s chuťou na Mekáč
Andrej Barčák sa do Bratislavy prisťahoval z Česka , kde sa kedysi aj začal pripravovať na rolu franšízanta McDonald’s. Na Slovensko si zvykol a hovorí, že sa tu cíti ako na dovolenke. „V porovnaní s Prahou je tu krajšie a teplejšie počasie. A tiež som si všimol, že Slováci a najmä Bratislavčania sú veľmi spoločenskí a radi trávia čas večer vonku. Je pekné vidieť, že v centre Bratislavy sú na rozdiel od Prahy miestni a nielen turisti,” uvažuje Barčák.
Rozdiel vidí aj vo vzťahu Slovákov a Čechov k samotnej značke. Kým v Česku je podľa neho vnímaná viac ako fast food, na Slovensku sa stala priestorom na stretnutia skupín priateľov alebo rodín.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  4. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 8 013
  2. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 6 616
  3. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 6 301
  4. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 6 084
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 5 088
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 3 854
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 703
  8. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 2 177
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

First moment zmenil trh a zohnať výhodný last minute zájazd je čoraz ťažšie.


INZERCIA 27. jún

Špeciálne literárne vydanie Magazínu Víkend s ilustráciami od Kristíny Mésároš.


INZERCIA 27. jún

O Cyrilo-metodských oslavách s Karin Silberhorn.


INZERCIA 26. jún

Počuli ste už slovné spojenia „starnutie obyvateľstva“ alebo „demografia“?


INZERCIA 26. jún
SkryťZatvoriť reklamu