SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

A čokoládového Oscara získava – táto slovenská pralinka! Mňam!

Obstála v ťažkej konkurencii a potvrdila, že Slovenky sú neskutočne šikovné.

(Zdroj: ZAX)

Obstála v ťažkej konkurencii a potvrdila, že Slovenky sú neskutočne šikovné. Čokoládová majsterka Zuzka Varga vytvorila čokoládovú pralinku, z ktorej padli na zadok aj najväčší fajnšmekri. Bola ocenená dvomi hviezdami Great Taste Awards a to z nej robí v tomto roku najväčšiu hviezdu našej čokoládovej scény.

Nech sa páči, zoznámte sa, pralinka lesné ovocie ZAX je tá, ktorá dobyla srdcia (a chuťové poháriky) náročnej poroty v Londýne. Great Taste Awards je niečo ako gastro Oscar, pričom dve hviezdy získali ako jediní stredoeurópski súťažiaci. Okrem toho zabodoval aj ručne vyrobený krém z lieskových orieškov ZAX Zsutella, ktorý bol ocenený jednou hviezdou. Ako sa všetky tieto dobroty zrodili?
Presne tak, ako to býva: z vášne a radosti, ktorá nečakane prerástla do profesionálneho podnikania.

 (zdroj: ZAX) (zdroj: ZAX)

Nikdy nie je neskoro

Zuzka pochádza z milého, podunajského mesta Komárno, celý život pracovala s číslami a výroba čokoládových bonbónov bol jej vzrušujúci koníček. Jedného dňa sa prihlásila na kurz čokolatiérov, vyrábala pralinky pre blízku rodinu, neskôr pre priateľov a nakoniec už aj pre priateľov svojich priateľov. Jej manžel F. Varga sa roky zaoberal interiérovým dizajnom, no dvojica si v istom bode povedala: prečo neskúsiť niečo nové? Konkrétne: čo tak ako 56 -ročná začať s ďalším podnikaním? A dali sa do práce! Príbeh, ktorý svedčí o tom, že naozaj nikdy nie je neskoro, ak robíme veci srdcom.

Manželia otvorili na brehu Dunaja svoj prvý obchod a dielňu na čokoládu. Zuzka sa učí od tých najlepších v profesii a denne sleduje trendy, dokonca aj v týchto dňoch sa zúčastňuje online kurzu so španielskym majstrom čokolády.

Zsuzsanna Vargová - čokolatiérka. (zdroj: ZAX) Zsuzsanna Vargová - čokolatiérka. (zdroj: ZAX)

Ako jedlý šperk

Každý, kto ochutná čokoládu ZAX potvrdí, že nič podobné v živote nejedol. Vargovci si boli od začiatku vedomí, že prémiový výrobok je možné vyrobiť len z vynikajúcich surovín. To je dôvod, prečo pracujú s najlepšími prísadami na svete, ktoré majú svoju cenu. "Cestovali sme do krajín po celom svete a vybrali sme tých najvýznamnejších výrobcov. Kakaové bôby pochádzajú z Južnej Ameriky a Afriky, vanilka z Madagaskaru, lieskové orechy z Piemontu, mandle pochádzajú z Kalifornie alebo Stredomoria," hovorí pán Varga. A ich čokoládky nielen chutia, ale prinášajú aj vizuálny zážitok, doslova záplavu krásy a farieb. Pokochajte sa v galérii!

Prémiová kvalita niečo stojí, ZAX vytvoril aj najhodnotnejšiu bonboniéru na Slovensku, 100 kusový výber Black Edition stojí 127 eur.

70 percent ich zákazníkov nakupuje čokoládu ako darček, pretože dokážu vyrobiť pralinky vo farbách, príchutiach a tvaroch akejkoľvek značky, či podujatia, samozrejme mimoriadne obľúbené sú svadobné edície.

Manželia sú hrdí na to, že môžu vytvárať hodnoty na slovenskom trhu s čokoládou a slúžiť ako ďalšia pripomienka toho, že aj z malého mesta je možné vyrobiť produkt svetového rangu.

 (zdroj: ZAX) (zdroj: ZAX)

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  2. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  3. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  4. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy?
  5. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  6. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň?
  7. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci
  8. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov
  1. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  2. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  3. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  4. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  5. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  6. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  7. Precvičte si mozog s Tréningom pamäti. Predplatné sa oplatí
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  1. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 23 764
  2. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 12 422
  3. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci 8 047
  4. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 406
  5. Pozrite sa na prvú zastávku vytvorenú 3D tlačou 6 690
  6. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 4 912
  7. Čo by ste robili, keby ste zo dňa na deň prišli o prácu? 4 665
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 4 177
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

O Cyrilo-metodských oslavách s Karin Silberhorn.


INZERCIA 9m

Počuli ste už slovné spojenia „starnutie obyvateľstva“ alebo „demografia“?


INZERCIA 7 h
Lesopark Hlboké vás pozýva

Čaká vás deň plný zážitkov.


17 h

Mladého a úspešného slovenského vedca formovali dvaja výnimoční pedagógovia.


INZERCIA 19 h
SkryťZatvoriť reklamu