Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Pražiareň kávy EBENICA COFFEE otvorila novú pobočku v Žiline

Výberová káva, ktorú pražia v mestečku Modra pod Malými Karpatmi získala už viaceré medzinárodné ocenenia.

Slovenskú pražiareň kávy EBENICA COFFEE netreba azda veľmi predstavovať. Ich výberová káva, ktorú pražia v mestečku Modra pod Malými Karpatmi, totiž získala už viaceré medzinárodné ocenenia. Ku koncu roka sa tešia z ďalšieho míľniku, tento raz na domácej pôde, a tým je otvorenie ich novej podnikovej predajne v Žiline.

Podniková predajňa s espresso barom, ktorá si vás získa

Žilinská podniková predajňa kávy Ebenica, ktorá svoje brány oficiálne otvorila vo štvrtok 21. októbra, sa nachádza v absolútnom centre, konkrétne na Bottovej ulici 10. Lokalita Na Bráne, ktorá je domácim Žilinčanom dobre známa, sa nachádza medzi Mariánskym námestím a Auparkom, a ide o veľmi známu a frekventovanú časť mesta.

Rovnako, ako pobočka v Modre, má aj táto žilinská jedinečný koncept, ktorý spája formát espresso baru a podnikovej predajne. Nejde teda o klasickú kaviareň s limonádami a koláčmi, na akú sú ľudia u nás zvyknutí, ale o formát tzv. „tiny coffee shop“ (z angl. maličký obchod s kávou). „Jedná sa o malú, útulnú prevádzku, kam zákazník môže prísť, ochutnať profesionálne pripravenú kávu a kúpiť si balíček čerstvo upražených kávových zŕn priamo z našej pražiarne“ vysvetľuje zakladateľ a majiteľ EBENICA COFFEE, Marek Fajčík.

Vďaka barovému sedeniu môže zákazník sledovať baristu pri príprave kávy a súčasne s ním komunikovať, čo nielen že upriamuje pozornosť na samotnú surovinu, jej kvalitu a prácu s ňou, ale aj na výsledný pôžitok z arómy a chuti. „Tento typ prevádzok je najviac rozšírený v západnej Európe, Ázii a USA, no čoraz väčšej obľube sa teší aj v našich geografických podmienkach“ dopĺňa Marek Fajčík. Žilinčania si tak po novom budú môcť vychutnať atmosféru pitia kávy „na stojáka“, ktorá je typická najmä pre talianske espresso bary či americké veľkomestá, prípadne si vziať kávu so sebou.

Kávová oáza, ktorú musíte navštíviť

Či už patríte k náruživým kávičkárom alebo kávu pijete len sporadicky, určite si návštevu tejto novej prevádzky nenechajte ujsť. Nielen že budete môcť ochutnať čerstvo praženú výberovú kávu zo slovenskej pražiarne s viac ako 10-ročnou tradíciou, no objavíte aj doposiaľ nepoznané chute káv z celého sveta, ktoré vám na kvalitnej technológii pripraví šikovná baristka.

Hoci má žilinská podniková predajňa EBENICA COFFEE len niečo okolo 30 m2, môžete si v nej zakúpiť všetky kávy z ponuky tejto slovenskej pražiarne. Okrem ocenených blendov Intensivo, Gurmano, Harmonelle, Duetto a Piano si môžete vybrať aj niektorú zo single origin káv z Brazílie, Kolumbie, Etiópie, Kuby či ďalších kávových krajín. V ich ponuke dokonca nájdete aj nízkokofeínovú a bezkofeínovú kávu s množstvom zdraviu prospešných antioxidantov, ktoré sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy, či ľudí citlivých na kofeín.

Súčasťou ponuky je aj kávové príslušenstvo, takže ak si potrebujete kúpiť mlynček, koťogó, filtre do Aeropressu alebo čistiace potreby pre automatické a pákové kávovary – určite sa zastavte. Čistý, minimalistický a útulný dizajn spolu s príjemnou obsluhou, ktorá vám rada poradí, vám zaručí príjemný zážitok. A pred Vianocami tam nepochybne objavíte aj skvelé a chutné darčeky pre svojich blízkych.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu