Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Zlato si vyžaduje dôveru aj diskrétnosť

Časy sa menia, ale zlato je isté! To je tisícročia obľúbený slogan, priam mantra sporovlivých ľudí a investorov.

S koncom roka sa v nových emisných plánoch zjavujú kontúry mincí, medailí, dukátov, ktoré sa možno stanú investičnými a zberateľskými hitmi budúceho roka.

Vybrať si dobre z nového emisného plánu mincu, medailu, zlatý dukát je rovnako príjemné ako užitočné. A vzrušujúce! V čase rastu cien potravín, energií, benzínu a nadväzne na to vlastne všetkého, je to dokonca prezieravosť každého, kto chce svoje peniaze ochrániť pred infláciou a súčasne ich ešte viac zhodnotiť.

Táto investícia má jednu podstatnú výhodu – môžete byť viac, alebo menej úspešný, ale nemôžete o všetky svoje peniaze prísť ako pri mnohých iných, navonok výnosných investíciách.

Zlato a všeobecne drahé kovy si vyžadujú dôveru

Treba byť na pozore od koho nakupujete mince, medaily, alebo dukáty. Viac ako inde tu platí, že základom je renomé a medzinárodná garancia producenta, ktorá zaručuje, že svoje mince, dukáty, alebo medaily s istotou zameníte za peniaze kdekoľvek na svete ak to budete potrebovať. Prípadne, že ich od Vás odkúpi sám výrobca, dokonca aj za vyššiu cenu za akú vám ich predal, pretože rešpektuje, že medzitým sa výrobky, ktoré vyrazil, zhodnotili.

Presne takéto renomé má Česká mincovna – od leta minulého roka so zastúpením aj na Slovensku. Môžete priamo nakupovať na www.ceskamincovna.sk, alebo navštíviť kamenný obchod v Bratislave na Suchom mýte 1.

Český lev a slovenský orol. Český lev a slovenský orol. (zdroj: Česká mincovna)

Investície do drahých kovov si vyžadujú diskrétnosť

Zdržanlivosť bez predvádzania sa určite svedčí všetkým investorom a serióznym zberateľom. Navyše ide o bezpečnosť. Je dobré navštíviť predajňu, porozprávať sa o tom „ako na zlato“, a potom zariadiť, po dohode s predajcom, všetko ostatné. V pokoji a diskrétne. Alebo si dohodnúť schôdzku priamo u seba doma, či v kancelárii, vytvoriť si vzťah a mať svojho osobného poradcu na investície do zlata a drahých kovov. To seriózne firmy ako Česká mincovna svojim klientom umožňujú. Česká mincovna je, okrem toho, že razí mince z drahých kovov, aj výhradným dodávateľom obežných mincí v Českej republike pre Českú národnú banku – aj to jej dodáva na vážnosti.

Web je rýchly, ale nie vždy presný

Pri nákupe cez web (www.ceskamincovna.sk) je pri danej položke vždy vyznačená aj dostupnosť vybranej mince, alebo dukátu. Najmä pri limitovaných sériách, ale nielen pri nich, sa však stav zásob častokrát mení rýchlejšie ako udáva údaj na web stránke. V tom istom okamihu totiž môže vami vybraný produkt niekto kupovať v predajni, alebo ho mať zarezervovaný, pričom môže svoje rozhodnutie zmeniť. Navyše, web nereflektuje presné zásoby priamo v predajni.

Je preto viac ako dobré, napriek informácii na webe, že minca, alebo medaila je momentálne nedostupná, zdvihnúť telefón a zavolať priamo do predajne (+421 940 644 668) a opýtať sa. Nezriedka môžete mať šťastie a vybraná minca, či dukát je ešte na sklade, alebo ju práve dodali z raziarne.

Nový emisný plán je teda tu. Tak pre Slovenskú republiku ako aj pre Českú republiku, obidva sú už dostupné. Treba mať už len šťastnú ruku. S istotou, ktorú zlato v sebe tie tisícročia skrýva – Nemôžete sa spáliť!

Český lev a slovenský orol. Český lev a slovenský orol. (zdroj: Česká mincovna)

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

2 h

V poradí štvrtý rok sa dm zmenou BLACK piatku na GIVING rozhodla venovať 5 percent z celkového denného obratu e-shopu.

2 h
Víťaz kategórie Plug-in hybrid, populárna OCTAVIA štvrtej generácie, vôbec po prvý raz ponúka novú formu pohonu, kombinujúcu spaľovací motor a elektromotor.

S modelmi ENYAQ iV a OCTAVIA iV získala dve prvé miesta.

5 h
Skryť Zatvoriť reklamu