Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Viete, vďaka komu sme nemuseli pretáčať kazety ceruzkou?

Viacerí si pamätáme časy, keď sa k obľúbenej pesničke na kazete vracali pomocou ceruzky. Skoncovala s tým značka, ktorú poznáte.

(Zdroj: Sencor)

Srdce v názve, prvenstvo v produktoch a technológiách, štvorciferné portfólio výrobkov – to je len časť zo zaujímavostí o značke s vyše 50-ročnou históriou. SENCOR má za sebou dlhú históriu vývoja kvality a dizajnu, ktorá stojí za zmienku. Pozrime sa teda, čo sa skrýva za šiestimi písmenami jednej z najobľúbenejších značiek elektrospotrebičov.

1. SENCOR vznikol v Japonsku v prevratnom roku1969, keď Američania pristáli na Mesiaci, prvýkrát vzlietol Boeing 747 aj nadzvukový Concorde, vznikla počítačová sieť Arpanet, predchodca Internetu, vedci izolovali gén, začala sa výroba áut Škoda 100...
  2. V pôvodnom logu bolo písmeno „O“ červenej farby. Znázorňovalo vychádzajúce Slnko, jeden z najvýznamnejších symbolov Japonska
  3. Názov „Sencor“ znamená „Tisíc sŕdc“. Zložený je zo slov „sen“ – po japonsky „tisíc“, a „cor“ – z latinského „srdce“
  4. Zázrak japonskej elektroniky si dal poriadne odvážny cieľ: Čo najskôr dosiahnuť kvalitu, porovnateľnú s absolútnou svetovou špičkou, ktorú vtedy predstavovala značka Blaupunkt
  5. Sencor sa od začiatku zameriaval na prvotriednu kvalitu, dizajn a dostupnosť. Tak je tomu dodnes
  6. Prvý viacstopový stereo magnetofón vyvinuli práve vývojári značky Sencor
  7. Ďalšou prevratnou technológiou od Sencoru bola funkcia„reverse“ na kazeťákoch
  8. Prvý dvojitý kazetový magnetofón, schopný nahrávať, mal logo Senco
  9. Sencor medzi prvými ponúkol aj prenosné Hi-Fi systémy s Dolby NR® pre redukciu šumu pri nahrávaní
  10. Sencor priniesol aj zábavu do áut – prvé autorádiá s kazetovým prehrávačom pobláznili všetkých motoristov a stali sa absolútnym hitom

Máte radi retro? Pokochajte sa starými elektrospotrebičmi Sencor!

11. Farby a intuitívne ovládanie sú jedným z poznávacích znakov Sencoru

12. Svoje výrobky dodáva Sencor do viac ako 55 krajín sveta

13. V portfóliu má vyše 1 000 výrobkov, ponúka spotrebnú a auto-elektroniku, tablety, telefóny, kancelársku techniku, spotrebiče pre kuchyňu, domácnosť, zdravie a krásu

14. Vo vybraných skupinách výrobkov má práve Sencorbezkonkurenčne najširšiu škálu farieb

15. Pokiaľ hľadáte solídny spotrebič za dobrú cenu, hľadajteSencor

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

7 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu