Pondelok, 23. máj, 2022 | Meniny má Želmíra

Užitočné videá od Volkswagenu pokračujú!

Moderné modely Volkswagenu majú mnoho funkcií a čítať návod sa chce málokomu.

Čo takto si miesto toho pozrieť video a dozvedieť sa niečo viac?

Ako si odomknúť auto s nákupom v rukách? Ako spárovanie auta s telefónom cez Bluetooth? Čo je to adaptívny tempomat? Volkswagen už dávnejšie spustil projekt, v ktorom expert vysvetľuje rôzne funkcie a spôsoby využitia výbavy auta. Aj keď sa zdá byť všetko jednoznačné, občas sa stane, že niektoré prvky majú skryté funkcie, o ktorých ste netušili.

Práve to je motiváciou technologických videí od slovenského importéra značky Volkswagen. Cieľom je pomôcť zákazníkom, aby si svoje autá vedeli využiť naplno. Miniseriál, ktorý nájdete na YouTube kanáli Volkswagen Slovensko, má nové časti!

Prvá je o spojení vášho telefónu s autom prostredníctvom Bluetooth. Je zarážajúce, že napriek tomu, že väčšina moderných áut podporuje hands-free telefonovanie prostredníctvom prepojenia telefónu s autom cez Bluetooth, ešte stále vídame priveľa vodičov s mobilmi pri uchu. Takéto telefonovanie za volantom je pritom nebezpečné. Nové video vám jasne a názorne ukáže, ako si telefón spárovať s autom a prestať riskovať pokutu či nedajbože nehodu.

Ďalšie video sa týka moderného systému Travel Assist, ktorý umožňuje autu čiastočne autonómnu jazdu až do rýchlosti 210 km/h. Tento systém, ktorý debutoval vo faceliftovanom modeli VW Passat, má v sebe aj Traffic Jam Assist, ktorý vám pomôže pohodlne a bez stresu jazdiť v dopravnej zápche. Málokto vie, že senzory tohto systému sa využíva aj systém Emergency Assist, ktorý je schopný auto bezpečne odstaviť pri krajnici v prípade, že vodič zo zdravotných príčin prestane ovládať vozidlo.

Na záver odporúčame pozrieť si aj video o jazdných režimoch a ako dokážu ovplyvniť správanie auta na ceste a v prípade, že váš Volkswagen je vybavený pohonom 4 × 4 4Motion Active Control, aj v teréne.

Popri technológiách však netreba zabúdať ani na každodenné radosti, starosti, problémy a nástrahy, ktoré číhajú na motoristov. Preto na YouTube kanáli Volkswagen Slovensko, ako aj na stránke volkswagenblog.sk nájdete rady, návody a videá, ktoré vám pomôžu pri výmene stieračov či pri defekte.

Sledujte sociálne siete Volkswagenu Slovensko, aby vám neušli žiadne užitočné rady, informácie či novinky!

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Do 4. ročníku projektu ENGIE Eco školy sa tento rok zapojila aj ZŠ Československej armády v Moldave nad Bodvou.

14 h

Do 4. ročníku projektu ENGIE Eco školy sa tento rok zapojila aj ZŠ P.O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch.

14 h

V Liptovskom Mikuláši sa stavia viac, ako kedykoľvek predtým. Liptovský Mikuláš je dobré miesto pre život.

INZERCIA 24 h
SkryťZatvoriť reklamu