Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Prečo by ste svoju imunitu mali podporovať aj vy

Mnohí ľudia preceňujú funkčnosť svojho imunitného systému. Striehne na nás veľa oslabujúcich faktorov.

(Zdroj: Neoglucan)

Aj napriek zdanlivo zdravému životnému štýlu nedokážeme eliminovať všetok stres, nie každý spánok máme rovnako kvalitný, nezdravé ovzdušie v mestách, výkyvy počasia a takto by sme mohli pokračovať ďalej.

Bežnou súčasťou života mnohých z nás je sedavé zamestnanie, avšak 7 a viac hodín strávených v kancelárii má za príčinu spomalenie nášho metabolizmu. V spojitosti s metabolizmom si niektorí možno predstavia spaľovanie tukov, no metabolizmus sa spája aj s naším imunitným systémom! Ak je spomalený v dôsledku nedostatočného pohybu, má za príčinu spomalenú absorpciu aktívnych látok, ktoré posilňujú našu imunitu – beta-glukánov.

Nezabúdajte však na prijímanie rôznych vitamínov hlavne z ovocia, zeleniny a kvalitného mäsa – vyvážená strava je základ. Vyhnite sa dodržiavaniu nízkokalorických diét s veľmi nízkym príjmom sacharidov, pretože vitamíny a minerály ako zinok (Zn), selén (Se) či horčík (Mg) možno získať len z vyváženej stravy, ku ktorej môžete pridať aj kvalitné výživové doplnky.

Rovnako spomínané beta-glukány nedokáže náš organizmus vyprodukovať sám, a preto ich musíme prijímať konzumáciou napr. pekárskeho droždia, obilných výrobkov (jačmeň, ovos, raž, pšenica) či medicínskych húb. Našťastie nemusíme chodiť ďaleko, pretože v našich zemepisných šírkach je takou hubou Hliva ustricová, ktorá obsahuje vysoké percento beta-glukánu, a to až 60 – 65 % na sušinu plodníc! Okrem toho aj uhľohydráty (50-60 %), proteíny (19-30 %), esenciálne aminokyseliny (okrem tryptofánu), vitamíny (B1, B2, B3, B5, B7, C) a minerály (Ca, Fe, Mg, P, K, Se, Na, Zn).

Hlivu ustricovú si mnoho ľudí spája najmä s gastronómiou, v ktorej sa teší veľkej obľube kvôli svojej vysokej nutričnej hodnote. Predovšetkým však obsahuje množstvo biologicky aktívnych látok s liečivými účinkami, vďaka čomu ju už v starovekej Číne nazývali „božský kvet“.

Niet pochýb, že táto medicínska huba má blahodarne účinky, avšak jej bežnou konzumáciou nedostaneme do organizmu také množstvo beta-glukánu a iných aktívnych látok ako pri užití tinktúry neoglucan VITAL s obsahom 100 % prírodného výťažku beta-glukánu z Hlivy ustricovej, vitamínu C a zinku.

Špecifikom tejto tinktúry je tiež samotný proces výroby – zreje 6 mesiacov, čím sa dosiahne synergický účinok všetkých látok Hlivy ustricovej, vrátane samotných beta-glukánov.

„Mám rada tento výrobok z viacerých dôvodov a jedným z nich je hlavne prirodzená podpora imunity hneď na začiatku tráviacej a dýchacej sústavy, ktorá je bránou pre vstup vírusov či baktérií – práve slizničná imunita v oblasti nosohltanu je kľúčová pre rýchlu reakciu organizmu proti infekcii. Neoglucan rýchlo pôsobí práve tu, ľahko sa užíva, a preto sa nám osvedčil hlavne v akútnom (skorom) štádiu respiračných infekcií, ale aj pri dlhodobej podpore imunity,“ argumentuje MUDr. Daniela Halmová, všeobecná lekárka.

Tinktúru tejto rodinnej značky z Kežmarku – neoglucan – nájdete vo vybraných lekárňach alebo na www.neoglucan.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu