Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Investície v realitnom fonde od HB Reavis sú aj teraz v bezpečí

Vojna na Ukrajine výrazne vplýva aj na finančné trhy a viacero ľudí sa obáva, aby neprišli o svoje investície či úspory.

CBC, súčasť portfólia Realitného fondu HB Reavis.CBC, súčasť portfólia Realitného fondu HB Reavis. (Zdroj: HB Reavis)

Vojna na Ukrajine výrazne vplýva aj na finančné trhy a viacero ľudí sa pochopiteľne obáva, aby neprišli o svoje investície či úspory. Aktuálny vojenský konflikt však nemá priamy dopad na portfólio fondov, ktorých nehnuteľnosti sa nachádzajú na Slovensku alebo v Čechách.

Azda všetci vnímame konflikt na Ukrajine. Na Slovensku našťastie vojenský konflikt nehrozí, avšak situácia má vplyv na ekonomické prostredie a globálne finančné trhy. V tejto súvislosti má mnoho investorov obavy o svoje investície. Odborníci z CE REIF, Stredoeurópskeho realitného fondu od HB Reavis, očakávajú ďalšie zvyšovanie inflácie, ubezpečujú však investorov, že aj s rastúcou infláciou sa o svoje investície nemusia obávať:

"Portfólio fondu tvoria nehnuteľnosti prenajaté vysokobonitným firmám. Všetky nájomné zmluvy majú tzv. inflačnú doložku, teda nájomné je pravidelne navyšované o infláciu. Preto rovnako, ako rastie inflácia, tak isto rastie aj hodnota našich nájomných kontraktov, čo poskytuje bezpečné zakotvenie investícií,” ozrejmuje Peter Grančič, manažér fondu.

Stabilita v nestabilných časoch

Realitné fondy patria dlhodobo medzi najstabilnejšie investície. Dôkazom boli aj uplynulé roky ovplyvnené pandémiou a ich stabilita sa prejavuje aj v momentálnej situácii.

"Portfólio Stredoeurópskeho realitného fondu od HB Reavis tvoria výhradne komerčné nehnuteľnosti na Slovensku a v Čechách, fond nevlastní žiadne aktíva na území Ukrajiny či v Ruskej federácii. Rovnako tak ani naši nájomcovia nemajú primárny zdroj príjmov z krajín zasiahnutých vojnou, preto nie je konfliktom ohrozený ani príjem z nájmov, ktorý je pre našich investorov kľúčový,” dodáva Grančič.

CE REIF je stredoeurópsky otvorený realitný investičný fond, ktorého aktívny manažment je zabezpečený spoločnosťou HB Reavis. HB Reavis je medzinárodný poskytovateľ pracovných priestorov s takmer 30-ročnými skúsenosťami na realitnom trhu, s pôsobnosťou v strednej Európe, Nemecku a vo Veľkej Británii.

Portfólio Realitného fondu od HB Reavis:

• 5 príjem generujúcich nehnuteľností (4 kancelárske budovy a 1 nákupné centrum)
  • Celkovo 109 000 metrov štvorcových v investičnom portfóliu
  • Celková trhová hodnota nehnuteľností je €345.6 miliónov
  • Zdravo diverzifikované portfólio s ca. 200 nájomnými zmluvami s priemernou dobou trvania 4 roky

Upozornenie: Hodnota investície sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy, s investíciou do fondu je spojené aj riziko. Viac informácii na cereif.hbreavis.com

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu