Štvrtok, 1. december, 2022 | Meniny má Edmund

Agrokomplex 2022

Zažite jedinečnú atmosféru tradičnej výstavy Agrokomplex!

(Zdroj: Agrokomplex)

Zažite jedinečnú atmosféru tradičnej výstavy Agrokomplex! Od 18. do 21. augusta uvidíte na nitrianskom výstavisku hospodárske zvieratá, poľnohospodársku techniku, spoznáte regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo, ochutnáte kvalitné potraviny a objavíte čaro slovenských tradícií. Súčasne bude prebiehať aj výstava Poľovníctvo a príroda s prehliadkou viac ako 1200 zlatých a raritných trofejí.

Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex sa na nitrianskom výstavisku koná už po 47. krát. Po dvojročnej prestávke má pre svojich návštevníkov pripravenú pestrú prezentáciu noviniek z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva, ale aj bohatý sprievodný program pre odbornú i laickú verejnosť.

Najväčšej pozornosti malých i veľkých farmárov sa vždy tešia najnovšie modely poľnohospodárskej techniky, ktorá sa v tomto roku predstaví na viac ako 2 000 m2. Takmer 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či ťažký ťah jednozáprahov. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

Načítavam video...

Výrazné zmeny počasia, extrémne horúčavy a nedostatok zrážok negatívne ovplyvňujú poľnohospodársku produkciu. Hlavnou témou tohtoročnej výstavy Agrokomplex bude regeneratívne a precízne poľnohospodárstvo a adaptačné opatrenia súvisiace s nepriaznivými dôsledkami zmeny klímy. Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly s témami: Inovatívne prístupy k poľnohospodárskej výrobe; Potravinová a nutričná gramotnosť; Aktualizácia Registra poľnohospodárskych produkčných blokov (LPIS) každoročne znižuje výmery pôdy. Prečo je to tak?

Pavilón M1 bude už tradične venovaný slovenským producentom potravín, držiteľom ocenenia Značka kvality SK a slovenským farmárom. V kulinárskom kútiku sa budú môcť návštevníci na vlastné chuťové bunky presvedčiť, ako úžasne chutia slovenské potraviny v podaní šéfkuchára Andreja Beniana.

Súčasne s výstavou Agrokomplex bude prebiehať aj celoštátna poľovnícka výstava s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2022. Pre návštevníkov je pripravená prehliadka viac ako 1224 zlatých a raritných trofejí, atraktívny program pre deti i nepoľovníkov. Výstavu Poľovníctvo a príroda, ktorá sa uskutočňuje na Slovensku podľa zákona len raz za 5 rokov, organizuje Slovenská poľovnícka komora.

Ku koloritu výstavy patrí už neodmysliteľne piskot parnej lokomotívy Nitrianskej poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postará o nádych minulosti skanzen múzea, či originálna výstava "Party v 21. storočí" – projekt, ktorý moderným spôsobom mapuje a zaznamenáva pomocou fotografií pestrosť a rozmanitosť takmer zaniknutých párt a vencov v regiónoch Slovenska.

Lístky na výstavu je možné zakúpiť vopred prostredníctvom e-shopu

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Celkovo, vo všetkých 11 zúčastnených dm krajinách, sa podarilo vyzbierať sumu 551 254 eur.

7 h

Maďarsko a jeho hlavné mesto sú živé a krásne po celý rok. Jedinečné čaro však má rozhodne v zime, najmä v období sviatkov.

INZERCIA 12 h

Na systémové zmeny potrebuje občianske združenie Návrat dobrého partnera.

INZERCIA 21 h
SkryťZatvoriť reklamu