Utorok, 7. február, 2023 | Meniny má Vanda

Nepotrebné telefóny pomáhajú na Vianoce deťom a rodinám v núdzi

Férová Nadácia O2 a Nadácia Televízie Markíza pripravili tento rok spoločnú aktivitu.

(Zdroj: O2)

Férová Nadácia O2 a Nadácia Televízie Markíza pripravili tento rok spoločnú aktivitu – Druhá šanca pre mobil, ktorou chcú počas vianočného obdobia pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Spolu s O2 zbierajú nepotrebné telefóny a celú vyzbieranú sumu venujú darcovskej platforme ďakujeme.sk, ktorá tieto financie prerozdelí deťom a rodinám v núdzi.

"Férová Nadácia O2 sa dlhodobo hlási k hodnotám, ako je sloboda, rovnosť a predovšetkým ľudskosť. Nezabúdame tak na ľudí, ktorí potrebujú akúkoľvek formu pomoci a o to viac v tejto zložitej dobe. Veríme, že nám zákazníci pomôžu vyzbierať hodnotu, ktorá uľahčí rodinám v núdzi počas sviatočných dní ich náročnú životnú situáciu," uviedla Lucia Petrášová, členka Správnej rady Férovej Nadácie O2.

Cieľom aktivity je vyzbierať čo najviac zariadení v čo najvyššej hodnote a preto nadácie hneď v úvode zberu darovali platforme ďakujeme.sk sumu 5 tisíc eur. Akcia má nielen dobročinný, ale aj ekologický rozmer v rámci ktorého budú vyzbierané telefóny s nulovou hodnotou ekologicky zrecyklované, prípadne sa pre ne nájde ďalšie užitočné využitie.

"Som veľmi rád, že je Nadácia Markíza súčasťou tejto výnimočnej aktivity a verím, že spoločne dokážeme pomôcť čo najväčšiemu počtu rodín s deťmi, ktoré sa ocitli v núdzi. Zároveň je tento projekt vďaka svojmu ekologickému rozmeru plne v súlade s našou iniciatívou Green Markíza. Každý, kto sa do neho zapojí, tak pomôže hneď dvakrát - tým, ktorí to najviac potrebujú, a zároveň prispeje k ochrane našej planéty," povedal Michal Borec, člen Správnej rady Nadácie Televízie Markíza.

Zber nepotrebných telefónov, pomoc rodinám v núdzi

Obdarovať tých, ktorí to najviac potrebujú, je tieto Vianoce vďaka Férovej Nadácii O2 a Nadácii Televízie Markíza omnoho jednoduchšie. Stačí nájsť doma nepoužívaný telefón a prísť s ním do predajne O2. O2 všetky telefóny odovzdá partnerovi na recykláciu a celú získanú hodnotu odovzdá Nadácii Televízie Markíza pre darcovskú platformu ďakujeme.sk. Okrem ekologického rozmeru takéhoto zberu nepotrebných telefónov z domácností, tak ľudia môžu ich zostatkovou hodnotou prispieť aj rodinám v núdzi.

Zber nepotrebných telefónov trvá do 30. januára 2023. Férová Nadácia O2 a Nadácia Televízie Markíza darujú celú vyzbieranú sumu prostredníctvom platformy www.dakujeme.sk deťom a rodinám s neľahkým osudom. Druhú šancu mobilu môžete dať a viac informácií získať na www.druhasancapremobil.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Služba Online ochrana od Orangeu zablokovala viac ako 750-tisíc nebezpečných stránok. Jeho zákazníci môžu byť bez nástrah online.

5 h

Lekári očakávali, že koncom zimy, teda začiatkom februára, môže nastať druhý

INZERCIA 19 h

Inteligentné technológie šetria nielen životné prostredie, ale aj peniaze. Okrem toho zvyšujú komfort a bezpečnosť bývania.

INZERCIA 19 h
SkryťZatvoriť reklamu