SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Odľahčite si začiatok nového roka. Ide to aj bez hladovania

Stačí, keď na chvíľu nahradíte mäso či vajcia chutnými „veggie“ alternatívami.

Rýchlo zistíte, že okrem toho, že je vegánska kuchyňa plná farieb a vitamínov, dokáže podporiť aj vaše trávenie. Pokiaľ neviete, ako veggie produkty správne používať, inšpirujte sa skúsenýmifoodblogerkami - Nikoleta Kováčová, známa ako Surová dcérka, a Sova_huhu alias Soňa Makranská, pre vás odhalili triky zo svojej kuchyne.

„Zaraďovanie vegánskych potravín do jedálnička nikdy nebolo také jednoduché ako dnes,“ hovorí spolumajiteľka vegánskeho bistra Soňa a dodáva: „V obchodoch nájdete široký sortiment kvalitných výrobkov, ktorými si môžete obohatiť svoje stravovanie. Nebojte sa nových chutí a vôní – určite vás milo prekvapia.“

Navarte si v štýle „veggie“. Tu sú naše tipy:

  • Kokosové „mlieko“ alebo krém sú vynikajúcimi náhradami za sladkú smotanu, pretože sa dajú krásne vyšľahať. Vanilkovú a kokosovú príchuť rastlinných mliek zase oceníte pri príprave vianočky alebo lievancov.
  • S tofu sa vďaka jeho neutrálnej chuti dá veľmi dobre pracovať a pripraviť z neho slané i sladké jedlá. Surová dcérka jeho mäkkú verziu používa namiesto klasického tvarohu alebo omáčky. Údené tofu zase výborne chutí vo francúzskych zemiakoch či plnenej paprike.
  • „Ak potrebujete urobiť cesto bez vajíčok, pridajte k múke trochu rastlinného nápoja. Sójový je stávkou na istotu, obsahuje totiž viac bielkovín, vďaka čomu sa vám koláče vždy poradia,“ radí Surová dcérka.

Náš tip: Pokiaľ s vegánstvom iba začínate, najjednoduchšie je zamerať sa na rastlinné alternatívy živočíšnych produktov. Ich najširšiu ponuku, vrátane obľúbených výrobkov privátnej značkyK-take itveggie nájdete v Kauflande, ako aj v aktuálnom veggie letáku na www.kaufland.sk/letak .

Pripravte si slaný tekvicový koláč s tofu podľa Sovy_huhu

Ingrediencie na korpus:

130 g tekvice

230 g špaldovej hladkej múky

50 g rastlinného masla izbovej teploty

Štipka soli

Štipka sódy

Plnka:

300 g tofu K-take it veggie

½ šálky rastlinného mlieka K-take it veggie

3 ČL lahôdkového droždia

1 ČL sušeného cesnaku

Štipka kurkumy

Lyžička soli

180 g mrazeného listového špenátu

Hrsť mrazeného hrášku

Postup: Tekvicu uvaríme domäkka, necháme vychladnúť a vidličkou pretlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, sódu, maslo a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku - do mixéra dáme všetky ingrediencie okrem špenátu a hrášku a rozmixujeme na jemnú plnku. Mixujeme tak dlho, aby v zmesi neboli hrudky. Do hotovej plnky pridáme špenát a je hotová.

Vrátime sa ku korpusu, ktorý rozvaľkáme na pomúčenej doske na rovnomerný kruh a prenesieme do vymastenej a pomúčenej formy. Okraje popritláčame a ohneme, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 10 minút. Potom korpus vytiahneme a rovnomerne naň rozotrieme plnku, na ktorú voľne poukladáme hrášok a pečieme ďalších 25 minút. Koláč necháme vychladnúť a dozdobíme zeleninou, bylinkami a kúskami avokáda. Prajeme dobrú chuť.

Načítavam video...

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 206
  2. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 6 165
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 857
  4. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 4 545
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 376
  6. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 355
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 746
  8. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 503
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 9 h

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 9 h

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 9 h

Májový magazín zdravia je už v predaji, noví predplatitelia od nás dostanú darček!


INZERCIA 12. máj
SkryťZatvoriť reklamu