Za vitamíny, zodpovedné okrem iného za stav našej kože, sa považujú najmä vitamíny A, B alebo E. Rovnako dôležité je prijímať vitamín C, ktorý nielenže pomáha pri regenerácii buniek, ale tiež zvyšuje tvorbu kolagénu a spomaľuje tak proces starnutia.
Náš tip: Skvelým spôsobom, ako si ich po náročnej zime rýchlo a chutne doplniť do jedálnička, sú čerstvé šťavy. Pokiaľ si ich nestíhate pripraviť doma, pestrý výber kvalitných i cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdete napríklad vKauflande . Ak siahnete po produktoch pod privátnou značkou K-Bio , môžete si byť navyše istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
Nakŕmte svoju pleť do krásy
Vedeli ste, že vďaka K-Bio šťavám si dokážete pripraviť napríklad aj chutnú ovsenú kašu? Vyskúšajte recept, plný vitamínov krásy, od foodblogerkyLenivej kuchárky a vykročte do ulíc s tvárou rozžiarenou ako jarné slnko. Prajeme dobrú chuť.
Ingrediencie:
100 g celozrnných ovsených vločiek K-Bio
50 g celozrnných špaldových vločiek K-Bio
200 ml mlieka
100 ml jablkovej šťavy K-Bio
1 vajce
2 jablká
2 hrušky K-Bio
100 g čučoriedok K-Bio
25 g mandlí
2 PL medu
2 ČL orieškového masla
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL škorice
grécky jogurt/kyslá smotana
V miske zmiešame ovsené a špaldové vločky s práškom do pečiva a škoricou. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie - vajce, mlieko, jablkovú šťavu K-Bio, orieškové maslo a lyžicu medu. K mokrým surovinám prisypeme suché a metličkou dobre premiešame. Zmes prelejeme do zapekacej misky vymazanej maslom. Pridáme na menšie časti nakrájané jablká a hrušky a lyžicou jemne premiešame. Na záver zmes posypeme čučoriedkami a mandľami, ktoré sme pomiešali s lyžicou medu. Vložíme do rúry, vyhriatej na 180°C, a pečieme 30 až 35 minút. Pred servírovaním ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.
