SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Viete, ako chutí Maroko? Inšpirujte sa receptom od Pána Tymiána

Vyskúšajte jedlo, ktoré si zo svojich ciest po svete priviezol známy foodbloger.

Pána Tymiána netreba dlho predstavovať – jeho kuchyňa si už získala nejedného fanúšika. Tentokrát sa s vami rozhodol podeliť o svoje obľúbené jedlo z ďalekého Maroka.

„Maroko a konkrétne Marrakesh treba zažiť. Nekonečné chute a vône korenia na každom kroku sú presne to, na čo si spomeniem vždy, keď niekto povie Maroko,“ hovorí Pán Tymián a dodáva: „Harira je skvelý príklad jednoduchého, no chuťovo výrazného jedla, ktoré som nevynechal ani na jednej dovolenke v Maroku.“

Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio , nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Afiyet Olsun!

Harira podľa Pána Tymiána

Ingrediencie:

2 veľké cibule

2 mrkvy

4 strúčiky cesnaku

5 stoniek zeleru

2 červené čili papričky

100 g K-Bio zelenej šošovice

3 PL K-Bio olivového oleja

citrón

2 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletej rasce

1 ČL mletej škorice

1 ČL mletého zázvoru

600 ml K-Bio konzervovaných paradajok

2 L kuracieho vývaru

300 g konzervovaného cíceru

1 hrsť čerstvého koriandru

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixované paradajky, najemno nasekanú čili papričku a privedieme k varu.

Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Maroka, Bali, Španielska a Francúzska, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande . Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk .

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  5. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  6. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  7. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  8. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  1. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná?
  2. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  3. Musí veda odpovedať na všetky naše otázky?
  4. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  5. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  6. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  7. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  8. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 17 962
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 198
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 7 895
  4. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 3 856
  5. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 3 150
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 477
  7. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt 1 595
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 1 491
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Na riešenia Norberta Schillinga sa spoliehajú nemocnice, banky i výrobné závody.


INZERCIA 3 h

Overené spôsoby, ako znížiť spotrebu energie v domácnosti


INZERCIA 3 h

Knižná novinka Obyčajný hviezdny prach je dojímavý príbeh plný nádeje.


INZERCIA 21. apr

Historicky sa viac otváralo severu. Dodnes nesie jeho vizuálnu i mentálnu stopu.


INZERCIA 18. apr
SkryťZatvoriť reklamu