SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Pripravte si dezert bez lepku podľa známeho televízneho cukrára

Mesiac lásky je tu, oslávte ho s koláčom plným ovocia a čokolády podľa Miňa.

Miňo MaculaMiňo Macula (Zdroj: Kaufland)

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, víťaz historicky prvej série známej televíznej šou o pečení,sympatický Miňo Macuľa, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

Pečiem, pečieš, pečieme

Miňo si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Aj dnes sa zvŕta v profesionálnej kuchyni, a najviac ho bavia práve dezerty. Nezľakne sa žiadnej výzvy, aj preto sa s veľkou chuťou pustil do prípravy bezgluténového čučoriedkovo-citrónového travel caku. Prajeme dobrú chuť!

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa (zdroj: Kaufland) Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa (zdroj: Kaufland)

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Cesto:

  • zmes citrónová na pečenie K-free
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 25 g vody
  • 60 g mrazených čučoriedok
  • kôra z citróna
  • škrob

Lemon curd:

  • 50 g citrónovej šťavy
  • 30 g kryštálového cukru
  • 40 g žĺtok
  • 100 g vajec
  • 70 g masla
  • kôra z jedného citróna

Ganache čučoriedková:

  • 30 g smotany na šľahanie
  • 20 g mrazených čučoriedok
  • 100 g bielej čokolády

Citrónový krém:

  • 100 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g citrónovej šťavy
  • 50 g smotany na šľahanie
  • čučoriedky

Postup:

Zmes na múčnik, maslo, vajcia, vodu a citrónovú kôru dáme do misy. Pomaly premiešame elektrickým šľahačom s metličkami, potom na najvyšších otáčkach asi 3 minúty. Pridáme mrazené čučoriedky obalené v škrobe alebo v práškovom cukre a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 160 °C asi 60 minút a necháme vychladnúť.

Pripravíme si lemon curd. Všetky suroviny okrem masla dáme do ohňovzdornej misy a dobre premiešame. Misu dáme nad paru a stále miešame, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, precedíme cez sitko a necháme trochu vychladnúť za občasného miešania. Pridáme maslo a miešame až do rozpustenia. Takto pripravený lemon curd dáme do misy, ktorú zakryjeme fóliou a necháme stuhnúť v chladničke.

Prejdeme na ganache. Čučoriedky so smotanou privedieme do varu, odstavíme. Čučoriedky trocha potlačíme v smotane. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a dôkladne premiešame do hladkej konzistencie. Môžeme premixovať aj ponorným mixérom. V ďalšej miske prešľaháme mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a šľaháme do zhustnutia. Pozdĺž upečeného korpusu urobíme dieru, ktorú naplníme lemon curdom. Vrch travel caku polejeme čučoriedkovou ganache a necháme zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme citrónovým krémom a čučoriedkami.

Máme pre vás dobrý tip

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 042
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 450
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 933
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 874
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 467
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 349
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 065
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 044
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Aj vy môžete rozhodnúť, ktoré deti získajú ovocie a zeleninu od Kauflandu.


INZERCIA 10 h

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 13. máj

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 13. máj

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 13. máj
SkryťZatvoriť reklamu