SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Sladký dezert od Miňa. V máji si na ňom pochutíte aj bez lepku

Potešte vašich blízkych a prekvapte ich lahodným dezertom od známeho cukrára.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, víťaz historicky prvej série známej televíznej šou o pečení, sympatický Miňo Macuľa, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

Pečiem, pečieš, pečieme

Miňo si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Aj dnes sa zvŕta v profesionálnej kuchyni, a najviac ho bavia práve dezerty. Nezľakne sa žiadnej výzvy, aj preto sa s veľkou chuťou pustil do prípravy bezgluténového čučoriedkovo-citrónového travel caku. Prajeme dobrú chuť.

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Cesto:

  • zmes citrónová na pečenie K-free
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 25 g vody
  • 60 g mrazených čučoriedok
  • kôra z citróna
  • škrob

Lemon curd:

  • 50 g citrónovej šťavy
  • 30 g kryštálového cukru
  • 40 g žĺtok
  • 100 g vajec
  • 70 g masla
  • kôra z jedného citróna

Ganache čučoriedková:

  • 30 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g mrazených čučoriedok
  • 100 g bielej čokolády

Citrónový krém:

  • 100 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g citrónovej šťavy
  • 50 g smotany na šľahanie
  • čučoriedky

Postup:

Zmes na múčnik, maslo, vajcia, vodu a citrónovú kôru dáme do misy. Pomaly premiešame elektrickým šľahačom s metličkami, potom na najvyšších otáčkach asi 3 minúty. Pridáme mrazené čučoriedky obalené v škrobe alebo v práškovom cukre a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 160°C asi 60 minút a necháme vychladnúť.

Pripravíme si lemon curd. Všetky suroviny okrem masla dáme do ohňovzdornej misy a dobre premiešame. Misu dáme nad paru a stále miešame, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, precedíme cez sitko a necháme trochu vychladnúť za občasného miešania. Pridáme maslo a miešame až do rozpustenia. Takto pripravený lemon curd dáme do misy, ktorú zakryjeme fóliou a necháme stuhnúť v chladničke.

Prejdeme na ganache. Čučoriedky so smotanou privedieme do varu, odstavíme. Čučoriedky trocha potlačíme v smotane. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a dôkladne premiešame do hladkej konzistencie. Môžeme premixovať aj ponorným mixérom. V ďalšej miske prešľaháme mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a šľaháme do zhustnutia. Pozdĺž upečeného korpusu urobíme dieru, ktorú naplníme lemon curdom. Vrch travel caku polejeme čučoriedkovou ganache a necháme zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme citrónovým krémom a čučoriedkami.

Dobrý tip

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu
  2. Na Južnej triede pribudne nový mestotvorný projekt
  3. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  4. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  5. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  1. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 15 123
  2. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 13 381
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 7 006
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 156
  5. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 2 788
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 603
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 2 528
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 2 059
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Historicky sa viac otváralo severu. Dodnes nesie jeho vizuálnu i mentálnu stopu.


INZERCIA 18. apr

Polyfunkčný dom na Južnej triede prinesie Košičanom aj malé námestie a moderný mestský priestor.


17. apr
Ilustračný obrázok výnimočných priestorov z Nivy Tower

Bratislava, marec 2025 - EQUILIBRIO sa etablovalo ako stabilný a hodnotovo ukotvený partner na realitnom trhu.


17. apr

Populárna doručovacia služba Wolt ocenila najúspešnejšie reštaurácie a obchody.


INZERCIA 17. apr
SkryťZatvoriť reklamu