SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Sladký dezert od Miňa. V máji si na ňom pochutíte aj bez lepku

Potešte vašich blízkych a prekvapte ich lahodným dezertom od známeho cukrára.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, víťaz historicky prvej série známej televíznej šou o pečení, sympatický Miňo Macuľa, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

Pečiem, pečieš, pečieme

Miňo si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Aj dnes sa zvŕta v profesionálnej kuchyni, a najviac ho bavia práve dezerty. Nezľakne sa žiadnej výzvy, aj preto sa s veľkou chuťou pustil do prípravy bezgluténového čučoriedkovo-citrónového travel caku. Prajeme dobrú chuť.

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Cesto:

  • zmes citrónová na pečenie K-free
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 25 g vody
  • 60 g mrazených čučoriedok
  • kôra z citróna
  • škrob

Lemon curd:

  • 50 g citrónovej šťavy
  • 30 g kryštálového cukru
  • 40 g žĺtok
  • 100 g vajec
  • 70 g masla
  • kôra z jedného citróna

Ganache čučoriedková:

  • 30 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g mrazených čučoriedok
  • 100 g bielej čokolády

Citrónový krém:

  • 100 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g citrónovej šťavy
  • 50 g smotany na šľahanie
  • čučoriedky

Postup:

Zmes na múčnik, maslo, vajcia, vodu a citrónovú kôru dáme do misy. Pomaly premiešame elektrickým šľahačom s metličkami, potom na najvyšších otáčkach asi 3 minúty. Pridáme mrazené čučoriedky obalené v škrobe alebo v práškovom cukre a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 160°C asi 60 minút a necháme vychladnúť.

Pripravíme si lemon curd. Všetky suroviny okrem masla dáme do ohňovzdornej misy a dobre premiešame. Misu dáme nad paru a stále miešame, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, precedíme cez sitko a necháme trochu vychladnúť za občasného miešania. Pridáme maslo a miešame až do rozpustenia. Takto pripravený lemon curd dáme do misy, ktorú zakryjeme fóliou a necháme stuhnúť v chladničke.

Prejdeme na ganache. Čučoriedky so smotanou privedieme do varu, odstavíme. Čučoriedky trocha potlačíme v smotane. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a dôkladne premiešame do hladkej konzistencie. Môžeme premixovať aj ponorným mixérom. V ďalšej miske prešľaháme mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a šľaháme do zhustnutia. Pozdĺž upečeného korpusu urobíme dieru, ktorú naplníme lemon curdom. Vrch travel caku polejeme čučoriedkovou ganache a necháme zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme citrónovým krémom a čučoriedkami.

Dobrý tip

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 708
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 215
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 136
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 037
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 936
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 794
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 330
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Magazín Leto v Rakúsku 2025 nájdete vložený v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 8 h

Vychováva mladé talenty a učí ich disciplíne.


INZERCIA 20. máj

Zistite, ako sa buduje pracovné prostredie, v ktorom nemajú predsudky miesto.


INZERCIA 20. máj

Natuvion otvára brány špičkovým špecialistom: prináša svetové projekty a ponúka férové ohodnotenie.


19. máj
SkryťZatvoriť reklamu