SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Čo sa skrýva za chuťou Budweiser Budvar?

Ako uvariť pivo? Nie je to tajomstvo. Potrebujeme vodu, chmeľ, slad a kvasnice

No na to, aby sme uvarili kvalitné a poctivé pivo potrebujeme ešte niečo. Čo sa skrýva za nezameniteľnou chuťou piva Budweiser Budvar? České pivo sa považuje za jedno z najlepších na svete. Za slávou českého piva nestojí len niekoľko storočí, počas ktorých sa u našich susedov pivo varí, ale je to predovšetkým umenie sládkov, tradičné receptúry a kvalitné dostupné suroviny. Slávu tradičného českého ležiaka šíri národný pivovar Budějovický Budvar už od roku 1895. Budweiser Budvar sa stal zaslúžene najexportovanejším českým ležiakom - vyváža sa do viac ako 70 krajín sveta.

Tradícia, pôvodná receptúra a jediné miesto, kde sa Budvar varí

V čase, keď väčšina pivovarov optimalizuje náklady a varí pivo na rôznych miestach sveta, sa tradícia a dôsledné dodržiavanie tradičnej receptúry viac ako cení. Budweiser Budvar sa už 129 rokov varí podľa pôvodnej receptúry, na ktorej netreba nič meniť. Nezameniteľnú chuť a kvalitu Budvaru po celý čas strážili sládkovia, ktorí si svoje jedinečné skúsenosti odovzdávali z generácie na generáciu. Každú kvapku piva Budweiser Budvar varia vždy výhradne v českobudějovickom pivovare. Zákazníci tak majú garanciu, že ich ležiak chutí rovnako, kdekoľvek na svete si ho dajú. A aj vďaka tomu získal Budějovický Budvar geograficky chránené označenie Európskej únie.

Prémiový ležiak zreje až 90 dní

Budweiser Budvar Original sa varí z kvalitných lokálnych surovín, ktoré sa pre Budějovický pivovar produkujú vo vyhlásených žateckých chmeľniciach a v juhomoravských sladovniach s tisícročnou tradíciou. Za unikátnou chuťou Budvaru sú celé hlávky Žateckého Červeňáku, chmeľu, ktorý odborníci vyhlásili za jednu z najtradičnejších a najkvalitnejších odrôd na svete. Charakterizuje ho zriedkavo vyvážená horkosť a aróma. Špičkový sladový jačmeň pestujú na Morave v oblasti Haná. Budweiser Budvar varia z vody, ktorú čerpajú z vlastných artézskych studní z čias doby ľadovej. Voda z pivovarských studní je dokonalo čistá a preto ju netreba nijako chemicky ošetrovať. Budvar si ctí pôvodnú tradíciu zrenia piva pri nízkej teplote v pivniciach pivovaru po dobu až 90 dní. Táto doba zrenia je výrazne dlhšia, ako pri väčšine konkurenčných pív. Aj preto má Budweiser Budvar výraznú a dokonale vyváženú chuť.

Najvzdelanejší sládek v Českej republike

O pivo sa v Budějovickom Budvare poctivo stará Adam Brož, ktorého v odborných kruhoch považujú za najvzdelanejšieho sládka v Českej republike. Za prémiovou kvalitou piva Budweiser Budvar stoja aj jeho dlhoročné odborné znalosti podporené legendami českého pivovarníctva. Adam Brož je v 129-ročnej histórii Budějovického Budvaru desiatym sládkom a hrdo pokračuje v remesle svojich predchodcov. V jedinečnej pozícii českého národného pivovaru Budějovický Budvar podporuje slávu českého pivovarníctva, malé remeselné pivovary, ale i výskum nielen finančne, ale s ďalšími pivnými odborníkmi zdieľa aj svoje bohaté znalosti s varením kvalitného piva, či svoje unikátne kvasinky, ktoré tvoria základ viacerých pivných špeciálov.

Nadmerné požívanie alkoholických nápojov môže byť zdraviu škodlivé. Osoby mladšie ako 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  7. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  1. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  2. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  7. Spoločnosti BILLA záleží na zdravých očiach detí
  8. BENU otvorila v Košiciach lekáreň aj v Auparku
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 10 506
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 943
  3. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 6 440
  4. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 397
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 102
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 107
  7. Za 2 dni si vybralo dovolenku viac než 2000 Slovákov 4 589
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 4 497
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Skontrolujte stav motorky a vyberte kvalitné palivo pre výkon.


INZERCIA 17 h

Kto sa nevzdá, má šancu uspieť.


INZERCIA 17 h

Agresora najviac prekvapí, keď obeť neostane ticho.


INZERCIA 31. mar

Realitný fond IAD IRF napreduje aj v prípade získavania nových nájomcov.


INZERCIA 31. mar
SkryťZatvoriť reklamu