SME

Čo sa skrýva za chuťou Budweiser Budvar?

Ako uvariť pivo? Nie je to tajomstvo. Potrebujeme vodu, chmeľ, slad a kvasnice

No na to, aby sme uvarili kvalitné a poctivé pivo potrebujeme ešte niečo. Čo sa skrýva za nezameniteľnou chuťou piva Budweiser Budvar? České pivo sa považuje za jedno z najlepších na svete. Za slávou českého piva nestojí len niekoľko storočí, počas ktorých sa u našich susedov pivo varí, ale je to predovšetkým umenie sládkov, tradičné receptúry a kvalitné dostupné suroviny. Slávu tradičného českého ležiaka šíri národný pivovar Budějovický Budvar už od roku 1895. Budweiser Budvar sa stal zaslúžene najexportovanejším českým ležiakom - vyváža sa do viac ako 70 krajín sveta.

Tradícia, pôvodná receptúra a jediné miesto, kde sa Budvar varí

V čase, keď väčšina pivovarov optimalizuje náklady a varí pivo na rôznych miestach sveta, sa tradícia a dôsledné dodržiavanie tradičnej receptúry viac ako cení. Budweiser Budvar sa už 129 rokov varí podľa pôvodnej receptúry, na ktorej netreba nič meniť. Nezameniteľnú chuť a kvalitu Budvaru po celý čas strážili sládkovia, ktorí si svoje jedinečné skúsenosti odovzdávali z generácie na generáciu. Každú kvapku piva Budweiser Budvar varia vždy výhradne v českobudějovickom pivovare. Zákazníci tak majú garanciu, že ich ležiak chutí rovnako, kdekoľvek na svete si ho dajú. A aj vďaka tomu získal Budějovický Budvar geograficky chránené označenie Európskej únie.

Prémiový ležiak zreje až 90 dní

Budweiser Budvar Original sa varí z kvalitných lokálnych surovín, ktoré sa pre Budějovický pivovar produkujú vo vyhlásených žateckých chmeľniciach a v juhomoravských sladovniach s tisícročnou tradíciou. Za unikátnou chuťou Budvaru sú celé hlávky Žateckého Červeňáku, chmeľu, ktorý odborníci vyhlásili za jednu z najtradičnejších a najkvalitnejších odrôd na svete. Charakterizuje ho zriedkavo vyvážená horkosť a aróma. Špičkový sladový jačmeň pestujú na Morave v oblasti Haná. Budweiser Budvar varia z vody, ktorú čerpajú z vlastných artézskych studní z čias doby ľadovej. Voda z pivovarských studní je dokonalo čistá a preto ju netreba nijako chemicky ošetrovať. Budvar si ctí pôvodnú tradíciu zrenia piva pri nízkej teplote v pivniciach pivovaru po dobu až 90 dní. Táto doba zrenia je výrazne dlhšia, ako pri väčšine konkurenčných pív. Aj preto má Budweiser Budvar výraznú a dokonale vyváženú chuť.

Najvzdelanejší sládek v Českej republike

O pivo sa v Budějovickom Budvare poctivo stará Adam Brož, ktorého v odborných kruhoch považujú za najvzdelanejšieho sládka v Českej republike. Za prémiovou kvalitou piva Budweiser Budvar stoja aj jeho dlhoročné odborné znalosti podporené legendami českého pivovarníctva. Adam Brož je v 129-ročnej histórii Budějovického Budvaru desiatym sládkom a hrdo pokračuje v remesle svojich predchodcov. V jedinečnej pozícii českého národného pivovaru Budějovický Budvar podporuje slávu českého pivovarníctva, malé remeselné pivovary, ale i výskum nielen finančne, ale s ďalšími pivnými odborníkmi zdieľa aj svoje bohaté znalosti s varením kvalitného piva, či svoje unikátne kvasinky, ktoré tvoria základ viacerých pivných špeciálov.

Nadmerné požívanie alkoholických nápojov môže byť zdraviu škodlivé. Osoby mladšie ako 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  2. Pranie a sušenie, ktoré ladí s vaším domovom
  3. Projekt, ktorý mení životy tisícke slovenských pacientov
  4. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť
  5. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  6. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  7. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  8. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov
  1. Pranie a sušenie, ktoré ladí s vaším domovom
  2. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť
  3. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  4. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  5. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  6. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  7. Elektrifikujte svoj biznis! Ukážeme vám, ako na to
  8. Ako zistíte, že máte v tele zápal
  1. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 9 288
  2. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 8 974
  3. Kto nás naozaj zadlžil a prečo Slovákom siahajú na výplaty? 4 687
  4. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich 3 601
  5. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta 3 363
  6. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 3 165
  7. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne 2 785
  8. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt 2 546
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ako zakomponovať spotrebiče potrebné na pranie a sušenie do dizajnového domova?


INZERCIA 13 h

Košice sa počas víkendu od 10. do 12. októbra stali centrom súčasného umenia.


INZERCIA 13 h
Ilustračná foto.

Kliešťová encefalitída patrí medzi najzávažnejšie vírusové ochorenia.


INZERCIA 10. okt

Ťahákom je Dominikánska republika.


INZERCIA 10. okt
SkryťZatvoriť reklamu