SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Čo sa skrýva za chuťou Budweiser Budvar?

Ako uvariť pivo? Nie je to tajomstvo. Potrebujeme vodu, chmeľ, slad a kvasnice

No na to, aby sme uvarili kvalitné a poctivé pivo potrebujeme ešte niečo. Čo sa skrýva za nezameniteľnou chuťou piva Budweiser Budvar? České pivo sa považuje za jedno z najlepších na svete. Za slávou českého piva nestojí len niekoľko storočí, počas ktorých sa u našich susedov pivo varí, ale je to predovšetkým umenie sládkov, tradičné receptúry a kvalitné dostupné suroviny. Slávu tradičného českého ležiaka šíri národný pivovar Budějovický Budvar už od roku 1895. Budweiser Budvar sa stal zaslúžene najexportovanejším českým ležiakom - vyváža sa do viac ako 70 krajín sveta.

Tradícia, pôvodná receptúra a jediné miesto, kde sa Budvar varí

V čase, keď väčšina pivovarov optimalizuje náklady a varí pivo na rôznych miestach sveta, sa tradícia a dôsledné dodržiavanie tradičnej receptúry viac ako cení. Budweiser Budvar sa už 129 rokov varí podľa pôvodnej receptúry, na ktorej netreba nič meniť. Nezameniteľnú chuť a kvalitu Budvaru po celý čas strážili sládkovia, ktorí si svoje jedinečné skúsenosti odovzdávali z generácie na generáciu. Každú kvapku piva Budweiser Budvar varia vždy výhradne v českobudějovickom pivovare. Zákazníci tak majú garanciu, že ich ležiak chutí rovnako, kdekoľvek na svete si ho dajú. A aj vďaka tomu získal Budějovický Budvar geograficky chránené označenie Európskej únie.

Prémiový ležiak zreje až 90 dní

Budweiser Budvar Original sa varí z kvalitných lokálnych surovín, ktoré sa pre Budějovický pivovar produkujú vo vyhlásených žateckých chmeľniciach a v juhomoravských sladovniach s tisícročnou tradíciou. Za unikátnou chuťou Budvaru sú celé hlávky Žateckého Červeňáku, chmeľu, ktorý odborníci vyhlásili za jednu z najtradičnejších a najkvalitnejších odrôd na svete. Charakterizuje ho zriedkavo vyvážená horkosť a aróma. Špičkový sladový jačmeň pestujú na Morave v oblasti Haná. Budweiser Budvar varia z vody, ktorú čerpajú z vlastných artézskych studní z čias doby ľadovej. Voda z pivovarských studní je dokonalo čistá a preto ju netreba nijako chemicky ošetrovať. Budvar si ctí pôvodnú tradíciu zrenia piva pri nízkej teplote v pivniciach pivovaru po dobu až 90 dní. Táto doba zrenia je výrazne dlhšia, ako pri väčšine konkurenčných pív. Aj preto má Budweiser Budvar výraznú a dokonale vyváženú chuť.

Najvzdelanejší sládek v Českej republike

O pivo sa v Budějovickom Budvare poctivo stará Adam Brož, ktorého v odborných kruhoch považujú za najvzdelanejšieho sládka v Českej republike. Za prémiovou kvalitou piva Budweiser Budvar stoja aj jeho dlhoročné odborné znalosti podporené legendami českého pivovarníctva. Adam Brož je v 129-ročnej histórii Budějovického Budvaru desiatym sládkom a hrdo pokračuje v remesle svojich predchodcov. V jedinečnej pozícii českého národného pivovaru Budějovický Budvar podporuje slávu českého pivovarníctva, malé remeselné pivovary, ale i výskum nielen finančne, ale s ďalšími pivnými odborníkmi zdieľa aj svoje bohaté znalosti s varením kvalitného piva, či svoje unikátne kvasinky, ktoré tvoria základ viacerých pivných špeciálov.

Nadmerné požívanie alkoholických nápojov môže byť zdraviu škodlivé. Osoby mladšie ako 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 211
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 869
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 163
  4. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 295
  5. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 261
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 088
  7. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 2 950
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 741
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Týchto 5 beauty trendov musíte vyskúšať


INZERCIA 12 h

Magazín Leto v Rakúsku 2025 nájdete vložený v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 21. máj

Vychováva mladé talenty a učí ich disciplíne.


INZERCIA 20. máj

Zistite, ako sa buduje pracovné prostredie, v ktorom nemajú predsudky miesto.


INZERCIA 20. máj
SkryťZatvoriť reklamu