SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Čo sa skrýva za chuťou Budweiser Budvar?

Ako uvariť pivo? Nie je to tajomstvo. Potrebujeme vodu, chmeľ, slad a kvasnice

No na to, aby sme uvarili kvalitné a poctivé pivo potrebujeme ešte niečo. Čo sa skrýva za nezameniteľnou chuťou piva Budweiser Budvar? České pivo sa považuje za jedno z najlepších na svete. Za slávou českého piva nestojí len niekoľko storočí, počas ktorých sa u našich susedov pivo varí, ale je to predovšetkým umenie sládkov, tradičné receptúry a kvalitné dostupné suroviny. Slávu tradičného českého ležiaka šíri národný pivovar Budějovický Budvar už od roku 1895. Budweiser Budvar sa stal zaslúžene najexportovanejším českým ležiakom - vyváža sa do viac ako 70 krajín sveta.

Tradícia, pôvodná receptúra a jediné miesto, kde sa Budvar varí

V čase, keď väčšina pivovarov optimalizuje náklady a varí pivo na rôznych miestach sveta, sa tradícia a dôsledné dodržiavanie tradičnej receptúry viac ako cení. Budweiser Budvar sa už 129 rokov varí podľa pôvodnej receptúry, na ktorej netreba nič meniť. Nezameniteľnú chuť a kvalitu Budvaru po celý čas strážili sládkovia, ktorí si svoje jedinečné skúsenosti odovzdávali z generácie na generáciu. Každú kvapku piva Budweiser Budvar varia vždy výhradne v českobudějovickom pivovare. Zákazníci tak majú garanciu, že ich ležiak chutí rovnako, kdekoľvek na svete si ho dajú. A aj vďaka tomu získal Budějovický Budvar geograficky chránené označenie Európskej únie.

Prémiový ležiak zreje až 90 dní

Budweiser Budvar Original sa varí z kvalitných lokálnych surovín, ktoré sa pre Budějovický pivovar produkujú vo vyhlásených žateckých chmeľniciach a v juhomoravských sladovniach s tisícročnou tradíciou. Za unikátnou chuťou Budvaru sú celé hlávky Žateckého Červeňáku, chmeľu, ktorý odborníci vyhlásili za jednu z najtradičnejších a najkvalitnejších odrôd na svete. Charakterizuje ho zriedkavo vyvážená horkosť a aróma. Špičkový sladový jačmeň pestujú na Morave v oblasti Haná. Budweiser Budvar varia z vody, ktorú čerpajú z vlastných artézskych studní z čias doby ľadovej. Voda z pivovarských studní je dokonalo čistá a preto ju netreba nijako chemicky ošetrovať. Budvar si ctí pôvodnú tradíciu zrenia piva pri nízkej teplote v pivniciach pivovaru po dobu až 90 dní. Táto doba zrenia je výrazne dlhšia, ako pri väčšine konkurenčných pív. Aj preto má Budweiser Budvar výraznú a dokonale vyváženú chuť.

Najvzdelanejší sládek v Českej republike

O pivo sa v Budějovickom Budvare poctivo stará Adam Brož, ktorého v odborných kruhoch považujú za najvzdelanejšieho sládka v Českej republike. Za prémiovou kvalitou piva Budweiser Budvar stoja aj jeho dlhoročné odborné znalosti podporené legendami českého pivovarníctva. Adam Brož je v 129-ročnej histórii Budějovického Budvaru desiatym sládkom a hrdo pokračuje v remesle svojich predchodcov. V jedinečnej pozícii českého národného pivovaru Budějovický Budvar podporuje slávu českého pivovarníctva, malé remeselné pivovary, ale i výskum nielen finančne, ale s ďalšími pivnými odborníkmi zdieľa aj svoje bohaté znalosti s varením kvalitného piva, či svoje unikátne kvasinky, ktoré tvoria základ viacerých pivných špeciálov.

Nadmerné požívanie alkoholických nápojov môže byť zdraviu škodlivé. Osoby mladšie ako 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 11 151
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 5 996
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 257
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 662
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 164
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 953
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 621
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave 1 333
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ako silná firemná kultúra buduje lojalitu a spokojnosť zamestnancov každý deň


INZERCIA 4 h

Potrebujú ich aj naše zuby.


INZERCIA 4 h

Aj vôňa vášho domova sa mení s počasím. Zistite, ako ju udržať príjemnú.


INZERCIA 4 h

Zo vzdelávania sa stávajú skupinové terapie.


INZERCIA 15 h
SkryťZatvoriť reklamu