Meno novootvoreného priestoru pracuje s históriou budovy a odkazuje na posledného súkromného vlastníka budovy, Theodora Edla.Práve jeho meno bolo s týmto miestom úzko spojené do čias prvej republiky. Jeho víziou bolo prestavať útly dom na Secesný palác. Čo sa mu za života nepodarilo a jeho projekt zrealizovala až Uhorská banka. Hlavné námestie tak získalo svoju druhú dominantu a súčasnú podobu.
Prevádzka svojim menu mapuje Bratislavský región.
„Chceli sme týmto projektom povedať niečo o význame a odlišnosti bratislavskej regionálnej kuchyne ako frekventovaného a kozmopolitného mesta. Zároveň sme mali pocit, že si budova zaslúži aby na takom mieste vznikla kvalitná prezentácia Bratislavy. V menu sa nachádza veľa skrytých odkazov na jednotlivé vplyvy z ktorých najvýraznejšími sú vďaka blízkosti maďarský a rakúsky.“ Pre denník SME uviedol Ľubomír Roman st. (syn herca Ľuba Romana)
Na menu nájdete jedlá ako Tafelspitz, teľací perkelt, gundel palacinku, šamrolu s marhuľami z Kitsee, viedenský rezeň a hustopečskú mandlovicu. Jedno z jedál je dokonca venované práve Theodorovi Edlovi. Je ním steak (filet mignon) s vykŕmenou husacou pečeňou ktorý odkazuje na tradície chovu kráv a husí v hornom Uhorsku.
Otvorením prevádzky EDL HAUS opätovne vzniklo ideálne, reprezentatívne miesto pre zahraničné návštevy a vďaka priateľskej atmosfére aj miesto na posedenie pri čaji, zákusku či rodinné stretnutia. Syn herca Ľuba Romana úspešne už vyše dvadsať rokov prevádzkuje ďalšie historické reštaurácie - Au cafe a Leberfinger.
Majitelia priestoru chceli nadviazať na gastronomickú a cukrárenskú tradíciu tohto miesta a v koordinácii so skupinou Roman Restaurants vybrali návrh Studia e Kataríny Augustinič. Priestoru dominujú chránené prvky mozaikových stĺpov a terazzovej podlahy. Autorom sa podarilo citlivo prinavrátiť miestu atmosféru Belle epoque Bratislavy.
Prevádzka po viactýždňovom skušobnom chode oficiálne otvára svoje brány slávnostným otvorením 11. decembra 2024.