SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Bezlepkové delikatesy od šéfkuchára svetových hviezd

Peter Varga pripravil niečo špeciálne len a len pre všetkých „bezlepkáčov“.

Vyskúšajte tipy od šéfkuchára svetových hviezdVyskúšajte tipy od šéfkuchára svetových hviezd (Zdroj: Kaufland)

Varenie a pečenie bez gluténu dá niekedy poriadne zabrať. Profesionálny šéfkuchár Peter Varga už varil pre Beyoncé, Jennifer Lopez, Justina Biebera či Jennifer Aniston, a teraz odhalil svoje tipy, ako sa vám jeho recept zaručene podarí. „Vyberte si kvalitný druh bezgluténovej múky a skúšajte, ako sa pri používaní správa“, hovorí Peter Varga.

Ďalšia Petrova rada znie, aby ste čerstvo vypražené jedlo namiesto na tanier položili na chladiacu mriežku, pod ktorú umiestnite dosku na vaľkanie cesta. „S priestorom pre cirkuláciu vzduchu si vyprážané pochúťky udržia svoju chrumkavosť. Extra dávku chrumkavosti môže vašim pokrmom dodať aj obaľovanie v kukuričnej strúhanke alebo corn flakes kúskoch,“ dodáva.

Bezlepkové ≠ nudné

Medzinárodný deň celiakie nám aj tento rok pripomína, že ľudí, ktorí sa musia nedobrovoľne vyhýbať lepku, na Slovensku stále pribúda. Nezabúda na nich ani Kaufland. Všetko potrebné nielen na bezgluténové varenie, vrátane privátnej značky K-free, nájdete v každej predajni po celom Slovensku. Už 25 rokov vám tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa k nám aj vy a pripravte si túto delikatesu od šéfkuchára svetových hviezd u vás doma.

Grilovaná panenka so špargľou v bezgluténovej tempure podľa Petra Vargu Grilovaná panenka so špargľou v bezgluténovej tempure podľa Petra Vargu

Grilovaná panenka so špargľou v bezgluténovej tempure podľa Petra Vargu

  • Panenka:
  • 600 g bravčovej panenky
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • 0,5 dl olivového oleja
  • morská soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • Špargľa:
  • 1 vajce
  • 200 g špargle
  • slnečnicový alebo rastlinný olej
  • 150 g K-free bezgluténovej zmesi na pečenie svetlého pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 160 ml studenej perlivej vody
  • soľ

Postup:

Mäso umyjeme a necháme v celku. Korenie zmiešame s olivovým olejom a potrieme ho ním. Necháme odstáť aspoň dve hodiny, aby chute prešli mäsom. Potom opečieme každú stranu rovnomerne na rozpálenom grile. Nepečieme ho príliš dlho, inak bude mäso tvrdé, suché a prepečené. Podávame so zemiakovou kašou. Zo špargle odrežeme všetky tvrdé konce a nakrájame ju na 5 cm kúsky, rovnomerne. Na panvici zohrejeme olej. Na prípravu cesta preosejeme suché prísady do misy, dobre premiešame a pridáme štipku soli. K suchým ingredienciám prilejeme studenú perlivú vodu a vajce, rýchlo premiešame namiesto šľahania. Špargľu po jednej namočíme do cesta. Vyprážame asi 2 minúty alebo kým nie sú kúsky zlatisté a chrumkavé. Opatrne vyberieme a scedíme na kuchynskom papieri, aby nasiakol prebytočný olej. Prajeme dobrú chuť.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  4. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 995
  2. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 6 375
  3. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 5 588
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 5 575
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 4 727
  6. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 3 462
  7. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 3 422
  8. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň? 3 134
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

First moment zmenil trh a zohnať výhodný last minute zájazd je čoraz ťažšie.


INZERCIA 27. jún

Špeciálne literárne vydanie Magazínu Víkend s ilustráciami od Kristíny Mésároš.


INZERCIA 27. jún

O Cyrilo-metodských oslavách s Karin Silberhorn.


INZERCIA 26. jún

Počuli ste už slovné spojenia „starnutie obyvateľstva“ alebo „demografia“?


INZERCIA 26. jún
SkryťZatvoriť reklamu