SME

Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu

Osviežujúce mini koláčiky plné ovocia zvládnete pripraviť aj u vás doma.

Vaša letná párty bude mať šťavu aj vďaka receptu od Miňa MacuľuVaša letná párty bude mať šťavu aj vďaka receptu od Miňa Macuľu

Letná oslava bez sladkého? Nemysliteľné! A práve preto si pre vás Miňo Macuľa, odborník na dezerty, ktorých tento rok pre Kaufland napiekol hneď niekoľko, pripravil jemné mini koláčiky s citrusovým twistom. Sú šťavnaté a plné ovocnej chuti, čo z nich robí ideálne pohostenie na piknik s rodinou a priateľmi.

„Dezerty sú moja láska. Najradšej pečiem z čerstvého ovocia a kvalitných surovín. Keď už si niečo dopriať, tak poriadne a s chuťou,“ hovorí Miňo. Ako napríklad produkty K-Bio, ktoré neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, vrátane čerstvého ovocia a zeleniny. Ak sa vám už začali zbiehať slinky, pustite sa smelo do pečenia. Všetko potrebné kúpite pod značkou K-Bio exkluzívne v Kauflande.

Profesionálny cukrár nemohol na narodeninách Kauflandu chýbať Profesionálny cukrár nemohol na narodeninách Kauflandu chýbať

Tip redakcie

Ak chcete, aby dezert pôsobil naozaj slávnostne, okrem čerstvých malín a čučoriedok ho podávajte spolu s jedlými kvetmi a servírujte na podnose. Tieto koláčiky si zaslúžia špeciálne miesto na vašom stole i vo vašom žalúdku. Prajeme vám dobrú chuť.

Pripravte si citrónovo-ovocné mini koláčiky podľa Miňa Macuľu

Budete potrebovať:

140 g cukru K-Bio

15 g citrónovej kôry

110 g vajca

30 g mandľovej múky K-Bio

65 g hladkej múky

25 g kukuričného škrobu

2,5 g prášku do pečiva

25 g mlieka

80 g masla K-Bio

Citrónová ganache:

100 g citrónovej šťavy

40 g kryštálového cukru

3,5 g plátkovej želatíny

150 g bielej čokolády

180 g smotany na šľahanie

Ako na to:

Citrónovo-ovocné mini koláčiky zvládnete pripraviť aj u vás doma Citrónovo-ovocné mini koláčiky zvládnete pripraviť aj u vás doma

Cukor premiešame s citrónovou kôrou, pridáme vajce, múku, škrob, prášok do pečiva a mlieka a prešľaháme cca 40 sekúnd. Pridáme maslo a prešľaháme ďalších 15 sekúnd. Pripravene cesto dáme do chladničky na hodinu odstáť. Následne ním naplníme cukrárske vrecko a plníme formy asi do troch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre na ventilátore na 175 °C približne 14 -16 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

Pripravíme si ganache. Želatínu hydratujeme vo vode. Citrónovú šťavu s kryštálovým cukrom zohrejeme asi na 80 °C alebo kým sa cukor nerozpustí. Pridáme hydratovanú želatínu, premiešame a touto zmesou prelejeme čokoládu. Premixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a znovu premixujeme. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme schladiť do chladničky na 12 hodín. Potom už len ľahko prešľaháme a použijeme na zdobenie koláčikov. Zdobenie dokončíme podľa fantázie a chuti.

Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa aj vy

Už 25 rokov vám Kaufland z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. K svojmu výročiu pripravil letnú kampaň plnú čerstvosti. Okrem cukrára Miňa Macuľu sa do nej zapojili aj krásna Soňa Štefková a herec Oliver Oswald. Nech už plánujete záhradnú párty, rodinný obed alebo len letné varenie bez stresu, s K-Bio produktmi z Kauflandu to pôjde samo.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh
  2. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  3. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  4. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  5. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  6. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  7. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  8. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  1. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne?
  2. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh
  3. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov
  4. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Šetrite náklady s elektromobilom
  5. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  6. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  7. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce
  8. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  1. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov 16 138
  2. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 7 332
  3. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce 6 002
  4. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri 4 135
  5. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky? 3 976
  6. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava! 2 234
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 1 503
  8. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár 1 171
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ostrovná krajina je vychádzajúca hviezda turizmu v Perzskom zálive.


INZERCIA 7 h

Sústredili sa na predaj pre školy a firmy.


INZERCIA 7 h

Kristina Stingray a jej manžel Robert našli domov vo Francúzskej Polynézii.


INZERCIA 29. aug

Využite Early-Bird zľavu -30%


INZERCIA 27. aug
SkryťZatvoriť reklamu