SME

Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu

Osviežujúce mini koláčiky plné ovocia zvládnete pripraviť aj u vás doma.

Vaša letná párty bude mať šťavu aj vďaka receptu od Miňa MacuľuVaša letná párty bude mať šťavu aj vďaka receptu od Miňa Macuľu

Letná oslava bez sladkého? Nemysliteľné! A práve preto si pre vás Miňo Macuľa, odborník na dezerty, ktorých tento rok pre Kaufland napiekol hneď niekoľko, pripravil jemné mini koláčiky s citrusovým twistom. Sú šťavnaté a plné ovocnej chuti, čo z nich robí ideálne pohostenie na piknik s rodinou a priateľmi.

„Dezerty sú moja láska. Najradšej pečiem z čerstvého ovocia a kvalitných surovín. Keď už si niečo dopriať, tak poriadne a s chuťou,“ hovorí Miňo. Ako napríklad produkty K-Bio, ktoré neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, vrátane čerstvého ovocia a zeleniny. Ak sa vám už začali zbiehať slinky, pustite sa smelo do pečenia. Všetko potrebné kúpite pod značkou K-Bio exkluzívne v Kauflande.

Profesionálny cukrár nemohol na narodeninách Kauflandu chýbať Profesionálny cukrár nemohol na narodeninách Kauflandu chýbať

Tip redakcie

Ak chcete, aby dezert pôsobil naozaj slávnostne, okrem čerstvých malín a čučoriedok ho podávajte spolu s jedlými kvetmi a servírujte na podnose. Tieto koláčiky si zaslúžia špeciálne miesto na vašom stole i vo vašom žalúdku. Prajeme vám dobrú chuť.

Pripravte si citrónovo-ovocné mini koláčiky podľa Miňa Macuľu

Budete potrebovať:

140 g cukru K-Bio

15 g citrónovej kôry

110 g vajca

30 g mandľovej múky K-Bio

65 g hladkej múky

25 g kukuričného škrobu

2,5 g prášku do pečiva

25 g mlieka

80 g masla K-Bio

Citrónová ganache:

100 g citrónovej šťavy

40 g kryštálového cukru

3,5 g plátkovej želatíny

150 g bielej čokolády

180 g smotany na šľahanie

Ako na to:

Citrónovo-ovocné mini koláčiky zvládnete pripraviť aj u vás doma Citrónovo-ovocné mini koláčiky zvládnete pripraviť aj u vás doma

Cukor premiešame s citrónovou kôrou, pridáme vajce, múku, škrob, prášok do pečiva a mlieka a prešľaháme cca 40 sekúnd. Pridáme maslo a prešľaháme ďalších 15 sekúnd. Pripravene cesto dáme do chladničky na hodinu odstáť. Následne ním naplníme cukrárske vrecko a plníme formy asi do troch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre na ventilátore na 175 °C približne 14 -16 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

Pripravíme si ganache. Želatínu hydratujeme vo vode. Citrónovú šťavu s kryštálovým cukrom zohrejeme asi na 80 °C alebo kým sa cukor nerozpustí. Pridáme hydratovanú želatínu, premiešame a touto zmesou prelejeme čokoládu. Premixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a znovu premixujeme. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme schladiť do chladničky na 12 hodín. Potom už len ľahko prešľaháme a použijeme na zdobenie koláčikov. Zdobenie dokončíme podľa fantázie a chuti.

Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa aj vy

Už 25 rokov vám Kaufland z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. K svojmu výročiu pripravil letnú kampaň plnú čerstvosti. Okrem cukrára Miňa Macuľu sa do nej zapojili aj krásna Soňa Štefková a herec Oliver Oswald. Nech už plánujete záhradnú párty, rodinný obed alebo len letné varenie bez stresu, s K-Bio produktmi z Kauflandu to pôjde samo.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako komplexne a účinne vyriešiť problém akútnej hnačky
  2. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  3. Navrhni si tričko, sadni do tieňa a oddychuj
  4. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  5. Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu
  6. Private equity fondy priťahujú čoraz viac slovenských investorov
  7. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  8. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  1. Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu
  2. Čo čítať v lete? Tipy na knihy z nášho vydavateľstva
  3. Ako komplexne a účinne vyriešiť problém akútnej hnačky
  4. Private equity fondy priťahujú čoraz viac slovenských investorov
  5. Navrhni si tričko, sadni do tieňa a oddychuj
  6. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  7. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  8. LESY SR obnovili 100 km lesných ciest
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 16 186
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi 7 068
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 4 444
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 849
  5. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín 3 531
  6. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 3 317
  7. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach 3 137
  8. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti 2 409
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Medicine na Pohode bodovala. Páčia sa ti vzory tetovaní na oblečení?


INZERCIA 48m
Vaša letná párty bude mať šťavu aj vďaka receptu od Miňa Macuľu

Osviežujúce mini koláčiky plné ovocia zvládnete pripraviť aj u vás doma.


INZERCIA 48m

Prečo milionári siahajú po private equity? Hľadajú viac než len výnos.


INZERCIA 48m

Dojímavý príbeh o nádeji, ako na Slovensku zbohatnúť a futbalová kniha pre deti.


INZERCIA 48m
SkryťZatvoriť reklamu