SME

Bezkontaktné platby mobilom vďaka O2 a Tatra banke

Klienti O2 a Tatra banky už nebudú potrebovať peňaženku, v prípade, že majú telefón podporujúci technológiu NFC.

Klienti O2 a Tatra banky už nebudú potrebovať peňaženku, v prípade, že majú telefón podporujúci technológiu NFC. Vďaka spojeniu mobilného operátora a banky je možné za nákup v obchode zaplatiť mobilom po prvý raz bez prídavných zariadení. Prostredníctvom služby O2 Karty v mobile a jej prepojením na bežný účet klienta v Tatra banke sa mobilný telefón stáva platobnou kartou.
Klienti tak môžu platiť telefónom v prevádzkach označených symbolom bezkontaktnej platby. Nová služba zákazníkom umožní platiť priamo svojim mobilným telefónom bezpečne, ľahko a rýchlo.
„Spoločne s Tatra bankou prinášame pre zákazníkov technologickú novinku v podobe platobnej karty v mobilnom telefóne. Pre našich zákazníkov to bude predstavovať bezpečnú a pohodlnú platbu za nákupy a nebudú k tomu potrebovať peňaženku, jednoducho zaplatia prostredníctvom mobilu. Ten musí podporovať technológiu NFC, na našich predajniach môžu zákazníci získať hneď niekoľko typov zariadení, ktoré túto technológiu podporujú. Malé nákupy tak môžu zrealizovať veľmi rýchlo a to tak, že mobilný telefón len priložia k terminálu namiesto platobnej karty,“ uviedol Tomáš Masár, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj obchodu, O2.
Platby prostredníctvom mobilného telefónu prebiehajú pomocou platobnej karty Tatra banky uloženej v kompatibilnej SIM karte, ktorá pomocou vhodného telefónu (podporujúceho technológiu NFC) umožňuje bezkontaktne zaplatiť na už existujúcich bezkontaktných platobných termináloch, z ktorých na Slovensku len Tatra banka poskytuje takmer 7 000. A každým dňom ich počet stúpa. Zoznam predajných miest s platobnými terminálmi Tatra banky nájdu zákazníci na www.kartyvmobile.o2.sk alebo na stránkach Tatra banky www.bezkontaktnaplatba.sk
„Vďaka spolupráci s O2 sa nám podarilo ponúknuť platby mobilom ešte širšej verejnosti ako doteraz. Približne pol roka potom, ako Tatra banka ako prvá banka v Európskej únii uviedla na slovenský trh platby mobilným telefónom prostredníctvom prídavného zariadenia iCarte pre telefóny iPhone, sme rozšírili túto službu aj na ďalšie druhy telefónov, tentokrát už bez prídavného zariadenia. Pre komfort klienta je to veľký krok vpred,“ vyjadril sa Michal Liday, člen predstavenstva Tatra banky.
Zákazníci si môžu zvoliť režim platieb na automatický alebo manuálny. Pri automatickej platbe do výšky 20 € prebehne platba po priložení smartfónu k platobnému terminálu automaticky. Pri platbe nad 20 € sa na obrazovke telefónu zobrazí výzva na zadanie PIN kódu, po ktorého zadaní zákazník opäť priloží telefón k terminálu. Pri režime manuálnej platby zákazník zadáva PIN kód pred každou platbou.
Službu O2 Karty v mobile si môžu aktivovať všetci zákazníci O2 a Tatra banky. Jej zriadenie je veľmi jednoduché. K prevádzke služby je potrebná špeciálna NFC SIM karta od O2 a mobilný telefón podporujúci technológiu NFC (napríklad Samsung Galaxy S III, Samsung Mini 2).
Klienti Tatra banky len navštívia prevádzku O2, kde im už so spustením služby pomôžu O2 Guruovia a následne si aktivujú produkt Mobilné platby prostredníctvom DIALOGu alebo v pobočke Tatra banky.
Neklienti Tatra banky si službu zriadia v dvoch krokoch – návštevou prevádzky O2, založením účtu a aktiváciou produktu Mobilné platby v Tatra banke. Navyše, v rámci uvádzania tejto služby Tatra banka odpúšťa jednorazový aktivačný poplatok.
Výhodou telefónov s technológiou NFC je najmä zvýšenie pohodlia a intuitívnejšie používanie pri platbách. Platby sú jednoduché a zároveň bezpečnejšie, pretože používatelia majú svoje prístroje neustále pod kontrolou a tiež mieru bezpečnosti nastavujú podľa svojich preferencií. Pre komerčnú prevádzku boli špeciálne vyškolení aj O2 Guruovia na predajniach O2. Tí sú zákazníkom k dispozícii s radami a pomocou s inštaláciou mobilnej aplikácie.
Obe spoločnosti plánujú rozširovať dostupnosť služby aj na ďalšie typy telefónov s operačným systémom Android.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 709
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 010
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 849
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 109
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 021
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 735
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 017
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu