SME

Zažite krásu beskydskej prírody na vlastnej koži

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa.

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa. Ak chcete zimnú dovolenku spojiť so spoznávaním našich susedov v Českej republike, zvoľte región hneď za „hranicami“. V Moravsko-sliezskom kraji nájdete unikátne miesta, športové možnosti aj nerušený odpočinok.

Nenechajte si ujsť poctivé lyžovanie na atraktívnych miestach

Vrcholy Beskýd a Jeseníkov väčšinou zastihnete zaliate slnkom. Vyčistiť myseľ a zlepšiť fyzickú kondíciu si môžete napríklad pri zimných športoch. Na tunajších zjazdovkách sa dá lyžovať viac ako 100 dní ročne. Svahy sú každý deň perfektne upravené. Napríklad v beskydskom skiareáli Bílá a v Mostoch u Jablunkova počítajú nielen s dospelými športovcami, ale aj s deťmi. Podľa toho sú prispôsobené aj prvotriedne zjazdovky s lanovkou alebo vlekmi. Dobre pripravení sú aj prevádzkovatelia Ski parku Grúň, ktorí tohto roku prinášajú rad zlepšení. Znamenité snehové podmienky na vás čakajú aj v Jeseníkoch, napríklad v skiareáloch Červenohorské sedlo, Kouty alebo Praděd – Ovčárna.

Ak ste skôr priaznivcami bežeckého lyžovania, ani vy nenechávajte lyže doma. Veľmi dobré bežecké trate si môžete vychutnať napríklad na Červenohorskom sedle, na Bílej a pozdĺž slovenskej hranice v okolí Jablunkova.

roman-polaseku-stribrneho-jezera-03-zima-r862_res.jpg

Zimná turistika má svoje jedinečné čaro

Pri pešej turistike si užijete nekonečné výhľady do diaľky. Presne taký pohľad sa vám ponúka z vysielača na Praděde alebo z vrcholu Lysej hory, kráľovnej Beskýd. Práve z Lysej hory môžete v období zimných inverzií zazrieť aj Vysoké Tatry! Niet nad ticho a pokoj, keď si môžete vychutnať prechádzku lesom po  náučných alebo turistických chodníkoch. Ak vás lákajú najkrajšie miesta Jeseníkov, vydajte sa po ceste z Karlova pod Pradědom na Ovčárnu. A aby ste potom nabrali sily, zastavte sa napríklad na niečo teplé v niektorej z tradičných či novo vybudovaných horských chát.

S tunajším krajom je spätý aj folklór a jeho znamenitá architektúra. Objavte v zime pôvab drevených stavieb a kostolíkov, zahalených do ľadovej výzdoby, ktorú im zaobstarala sama príroda. Takéto stavby sa nachádzajú napríklad na Prašivej, na Bílej a snáď najviac ich zostalo v oblasti Těšínska. Tradičným nielen lyžiarskym, ale aj výletným cieľom sú Pustevny a ich turistické chaty Dušana Jurkoviča. Rozprávkovú atmosféru im každoročne od januára do februára pridávajú ľadové sochy.

S regionálnou kartou si toho užijete viac a lacnejšie

Karty jednotlivých regiónov sa už odvďačili turistom v Rakúsku. Teraz môžete využiť veľké množstvo zliav a výhod aj v Českej republike. Karta hosťa už funguje v Těšínskom Sliezsku a zľavy, ktoré ponúka, využijete v oblasti kultúry, vojenskej histórie, ubytovania, letných aj zimných športových aktivít, adrenalínových športov, animačných programov pre deti, kozmetických, wellness a kúpeľových služieb. Za menej peňazí tak stihnete viac zážitkov. Kartu Těšínske Sliezsko Region Card zoženiete v akomkoľvek infocentre a platí celoročne, takže jej výhody sa dajú čerpať  na zimnej aj letnej dovolenke.

img0564-r409_res.jpg

Relaxáciu a odpočinok si môžete dožičiť v niektorom z veľkej ponuky horských hotelov. Ubytovacie zariadenia v podobe luxusných drevených chát, vidieckych domov alebo útulných kúpeľov vám môžu spríjemniť pobyt. Pre hostí majú pripravenú celú škálu wellness služieb, bazény, masáže a ďalšie relaxačné procedúry.

 

Užite si tohtoročnú zimu, ako má byť. Nechajte všetok zhon za sebou a vydajte sa poznávať Moravsko-sliezsky región. Stačí si vybrať aktivity, ktorým dávate prednosť, a môžete sa tešiť na neopakovateľné zážitky. Spoznáte, prečo sa do tunajšej oblasti ľudia tak často a radi vracajú.

www.uciacesaregiony.com 

www.ms-dovolena.cz 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  4. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  5. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  6. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  7. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  2. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  3. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  4. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  5. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  6. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  7. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 714
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 669
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 211
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 4 103
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 115
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 916
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 387
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 265
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Hľadáme ľudí, ktorí pocestujú od Himalájí po Amazóniu a budeme ich za to platiť.


INZERCIA 2 h

Podnikateľov môžu zaskočiť neuhradené faktúry zo silných exportných trhov.


INZERCIA 2 h

Architektonický unikát v dedine Alberobello navštevujú turisti z celého sveta.


INZERCIA 2 h
SkryťZatvoriť reklamu