Medzinárodný seminár TEMPUS EQUASP v Bratislave

V dňoch 28.-30. apríla 2015 sa na pôde Stavebnej fakulty STU (SvF STU) v Bratislave uskutočnil seminár k medzinárodnému projektu TEMPUS EQUASP.

V dňoch 28.-30. apríla 2015 sa na pôde Stavebnej fakulty STU (SvF STU) v Bratislave uskutočnil seminár k medzinárodnému projektu TEMPUS EQUASP č. 543727-TEMPUS-1-2013-1-IT SMGR, ktorý je podporovaný a  financovaný Európskou komisiou.

medzinárodný seminár tempus equasp v bratislave

Cieľom projektu TEMPUS EQUASP je podpora zdokonaľovania kvality študijných programov prostredníctvom prijatia interných systémov zabezpečovania kvality zameraných na definovanie výsledkov vzdelávania a definovanie a implementáciu online dokumentačného a monitorovacieho systému kvality študijných programov v súlade so štandardami a smernicami pre zabezpečenie kvality na európskej úrovni vyššieho vzdelávania. Projekt je zameraný na vzdelávanie v oblasti kvality 12 ruských univerzít a inštitúcií z Moskvy, St. Petersburgu, Volgogradu, Tambova, Tomsku, Rostova, Jekaterinburgu, Viatky a Astrachanu prostredníctvom EU partnerských univerzít z Janova, Ríma, Barcelony, Kaunasu, Bologne a STU v Bratislave. Koordinátorom projektu za STU je prof. Ing. Jozef Gašparík, PhD., ktorý na seminároch a workshopoch odovzdáva poznatky zo zabezpečovania kvality študijných programov a vzdelávania na STU v Bratislave.

Projekt EQUASP začal v roku 2013 a termín ukončenia je v roku 2016. Garantom projektu je Univezita Janov, odborným garantom prof. Alfredo Squarzoni, manažérom projektu Angelo Musaio. Doteraz sa uskutočnili pracovné workshopy a semináre v Janove, Moskve, Volgograde, St. Petersburgu, Astrachane, Barcelone a ten posledný v apríli tohto roku v Bratislave.

Bratislavský seminár projektu TEMPUS EQUASP bol zameraný  na skúsenosti a praktiky partnerov z EU pri zabezpečovaní kvality študijných programov, na definovanie zodpovedností za ich aplikáciu, ako aj vybavenosť univerzít pre aplikáciu systému zabezpečovania kvality vzdelávania na vysokých školách. Zúčastnilo sa ho 30 osôb z Ruska, Talianska, Španielska, Litvy a Slovenska. Za Slovensko na seminári vystúpili prorektor STU doc. Ing. Štefan Stanko, PhD., ktorý predniesol celkový prístup k vzdelávaniu a vede na STU, dekan Stavebnej fakulty STU prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD., ktorý prítomným účastníkom seminára predstavil hosťujúcu fakultu a jej víziu v oblasti pedagogiky a vedy, prodekan Stavebnej fakulty STU doc. Ing. Peter Makýš, PhD., ktorý informoval o systéme hodnotenia pedagógov študentmi a prof. Ing. Jozef Gašparík, PhD., ktorý mal prednášku o systéme zabezpečenia kvality študijných programov na STU a aplikácii AIS na našej univerzite. Na konci seminára prof. Squarzoni a prof. Gašparík odovzdali  certifikáty všetkým účastníkom seminára.

Organizátorom seminára bola Katedra technológie stavieb SvF STU. Organizačným garantom bol prof. Gašparík, členmi organizačného výboru boli Ing. D. Šrobárová, Ing. L. Paulovičová, Ing. M. Hanko, Ing. Z. Cúciková, Ing. Nguyen Tien Minh,  a Ing. S. Hajduchová. V rámci seminára bolo účastníkom predstavené laboratórium Katedry pozemných stavieb SvF (prof. Ing. Boris Bielek, PhD., Mgr. Daniel Szabó, doc. Ing. arch. Dr. Roman Rabenseifer) zamerané na tepelnotechnické skúmanie stavebných konštrukcií a okien, študijné informačné stredisko, učebne a telovýchovné zariadenia. Účastníci mali možnosť zúčastniť sa prehliadky historickej časti mesta Bratislavy a navštívili aj hrad Červený Kameň. O spokojnosti zahraničných hostí s pobytom na STU a v Bratislave svedčí aj niekoľko ďakovných listov, najmä z Ruska. Viaceré ruské univerzity prejavili záujem o rámcové zmluvy s STU a výmenné pobyty doktorandov a pedagógov.

Informácie o projekte je možné nájsť aj na stránke: http://equasp.tstu.ru/partners.php

Aj keď je projekt zameraný predovšetkým na pomoc  ruským univerzitám, poznatky zo seminárov a workshopov je možné uplatniť aj pri kontinuálnom zvyšovaní úrovne kvality pedagogického procesu na fakultách STU v Bratislave.

prof. Ing. Jozef Gašparík, PhD., koordinátor projektu TEMPUS EQUASP za STU Bratislava

Prihláste sa a vložte PR článok

Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017

Nezávislá odborová organizácia pri SvF STU organizuje exkurzie dlhodobo v spolu s Združením absolventov a priateľov SvF.

Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov

Pri vlastnom bývaní je dôležité najskôr si ho ochrániť a až potom investovať do zariadenia.

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.