Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Z medzinárodného projektového stretnutia SULANET

Na Univerzite v Córdobe sa 30. - 31. 3. konalo druhé stretnutie partnerov projektu Jean Monnet Networks: Sustainable Land Managem

Na Univerzite v Córdobe, Španielsko, sa 30. -  31. marca konalo druhé medzinárodné stretnutie partnerov projektu Jean Monnet Networks: Sustainable Land Management (SULANET), č. 564651-EPP-1-2015-1-SK- EPPJMO-NETWORK.

Cieľom projektu SULANET, ktorý je zameraný najmä na študentov, mladých výskumníkov, učiteľov a odborníkov z praxe, je zlepšiť situáciu v oblasti pôdneho manažmentu v krajinách EÚ a zabrániť odnímaniu poľnohospodárskej pôdy v Európe.

Na stretnutí v Córdobe sa zúčastnili zástupcovia všetkých šiestich krajín medzinárodného projektového konzorcia – zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Univerzity Foggia (Taliansko), Univerzity Bialystok (Poľsko), Univerzity agropodnikania a vidieckeho rozvoja (Bulharsko), Univerzity Córdoba (Španielsko) a Univerzity BOKU (Rakúsko). bandlerova-sulanet-r513_res.jpgKoordinátorka projektu prof. Anna Bandlerová z SPU v Nitre, v úvode stretnutia zhrnula uskutočnené projektové aktivity a detailne opísala ciele projektu pre nasledujúce dva roky. Počas prvého roku trvania projektu boli v partnerských krajinách zorganizované workshopy zamerané na pôdny manažment, ako aj letná škola pre dvanástich študentov, ktorá sa konala na SPU v Nitre. Jednou z najpodstatnejších aktivít v projekte je výskum jednotlivých partnerov v rôznych oblastiach pôdneho manažmentu, ktorého výsledky sú prezentované na medzinárodných vedeckých fórach. Najbližšou spoločnou aktivitou konzorcia bude letná škola, ktorú organizuje Univerzita Foggia v Taliansku v júli 2017. V súčasnosti všetci partneri projektu pracujú na spoločnom vydaní Manuálu špecifických aspektov pôdneho manažmentu. Manuál bude slúžiť ako informačný nástroj a vzdelávacia pomôcka pre študentov, výskumníkov, učiteľov a verejnosť, ktorá sa zaujíma o situáciu v pôdnom manažmente v rámci Európy.

Všetci partneri počas stretnutia vyjadrili spokojnosť so vzájomnou spoluprácou a doterajším priebehom projektových aktivít. Veria, že úspešné naplnenie cieľov zlepší povedomie o udržateľnom pôdnom manažmente medzi širokou verejnosťou a vyústi do dlhodobej spolupráce v tejto oblasti.  bandlerova-logosulanet-r620_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line