Z medzinárodného projektového stretnutia SULANET

Na Univerzite v Córdobe sa 30. - 31. 3. konalo druhé stretnutie partnerov projektu Jean Monnet Networks: Sustainable Land Managem

Na Univerzite v Córdobe, Španielsko, sa 30. -  31. marca konalo druhé medzinárodné stretnutie partnerov projektu Jean Monnet Networks: Sustainable Land Management (SULANET), č. 564651-EPP-1-2015-1-SK- EPPJMO-NETWORK.

Cieľom projektu SULANET, ktorý je zameraný najmä na študentov, mladých výskumníkov, učiteľov a odborníkov z praxe, je zlepšiť situáciu v oblasti pôdneho manažmentu v krajinách EÚ a zabrániť odnímaniu poľnohospodárskej pôdy v Európe.

Na stretnutí v Córdobe sa zúčastnili zástupcovia všetkých šiestich krajín medzinárodného projektového konzorcia – zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Univerzity Foggia (Taliansko), Univerzity Bialystok (Poľsko), Univerzity agropodnikania a vidieckeho rozvoja (Bulharsko), Univerzity Córdoba (Španielsko) a Univerzity BOKU (Rakúsko). bandlerova-sulanet-r513_res.jpgKoordinátorka projektu prof. Anna Bandlerová z SPU v Nitre, v úvode stretnutia zhrnula uskutočnené projektové aktivity a detailne opísala ciele projektu pre nasledujúce dva roky. Počas prvého roku trvania projektu boli v partnerských krajinách zorganizované workshopy zamerané na pôdny manažment, ako aj letná škola pre dvanástich študentov, ktorá sa konala na SPU v Nitre. Jednou z najpodstatnejších aktivít v projekte je výskum jednotlivých partnerov v rôznych oblastiach pôdneho manažmentu, ktorého výsledky sú prezentované na medzinárodných vedeckých fórach. Najbližšou spoločnou aktivitou konzorcia bude letná škola, ktorú organizuje Univerzita Foggia v Taliansku v júli 2017. V súčasnosti všetci partneri projektu pracujú na spoločnom vydaní Manuálu špecifických aspektov pôdneho manažmentu. Manuál bude slúžiť ako informačný nástroj a vzdelávacia pomôcka pre študentov, výskumníkov, učiteľov a verejnosť, ktorá sa zaujíma o situáciu v pôdnom manažmente v rámci Európy.

Všetci partneri počas stretnutia vyjadrili spokojnosť so vzájomnou spoluprácou a doterajším priebehom projektových aktivít. Veria, že úspešné naplnenie cieľov zlepší povedomie o udržateľnom pôdnom manažmente medzi širokou verejnosťou a vyústi do dlhodobej spolupráce v tejto oblasti.  bandlerova-logosulanet-r620_res.jpg

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.