Sobota, 10. december, 2022 | Meniny má Radúz

Dovido expanduje. Skrášľovať bývanie chce v celej Európe

Žilinská spoločnosť Hyperia Group s.r.o. investovala 300 000 eur a vo firme Dovido získala 30 % podiel.

Slovenský výrobca a predajca obrazov a tapiet Dovido úspešne rastie a expanduje na ďalšie trhy. Preniknúť na nové miesta v Európe mu pomôže aj investícia vo výške 300 000 eur od žilinskej spoločnosti Hyperia Group, s.r.o.

Dovido.sk ponúka dizajnové produkty – obrazy, plagáty a tapety, ktoré si kladú za cieľ skrášliť interiér. Okrem replík klasických motívov nájdeme v jej portfóliu aj jej vlastné dizajnové kúsky. Dovido dokonca stojí priamo za celou výrobou vybraných obrazov – od spracovania motívu, cez ich tlač na ekologickej tlačiarni, rámovanie na vlastnom zariadení až po unikátne zabalenie. Zákazník je tu vždy na prvom mieste, čo dokazujú aj rôzne drobnosti, na ktoré sa pri balení výrobku myslí. Aj vďaka tomuto prístupu sa spoločnosti darí a okrem Slovenska pôsobí v ďalších európskych krajinách.

Keď šesť krajín nestačí

Plány do budúcnosti sú veľké – hoci v súčasnosti firma pôsobí na šiestich trhoch v rámci Európy, chce sa ďalej rozširovať a ponúkať svoje produkty čoraz širšej zahraničnej klientele.

„Sme radi, že už dnes Dovido skrášľuje domácnosti na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku a v Rumunsku. V blízkej budúcnosti plánujeme expandovať aj do ďalších krajín a postupne sa stať lídrom v Európe. Investícia nám pomôže rozšíriť sa geograficky, akcelerovať marketingové iniciatívy a rozšíriť portfólio produktov aj vlastnú výrobu. Tešíme sa, že môžeme našim zákazníkom priniesť radosť a motivuje nás to v našej práci,“ vyjadril sa k získanej investícii zakladateľ Dovido Lukáš Pampurík.

Investičný zámer žilinskej spoločnosti Hyperia Group, s.r.o. priblížil jej zakladateľ a CEO Michal Hradil: „Lukáš si nás získal svojou vášňou pre produkt a chuťou posunúť celé odvetvie vpred. S Lukášom sa poznám dlhšie, sledoval som jeho cestu a som rád, že môžeme byť pri jeho ďalšom dobrodružstve. Dizajn a umenie je niečo čo máme radi a teší nás, že aj vďaka Dovido bude tento spôsob potešenia stále dostupnejší. Veríme, že na konci namaľujeme aj úspešný investičný príbeh.“

Kto je to Dovido?

Firma Dovido sídli na strednom Slovensku. Venuje sa oblasti bytového dizajnu, nasleduje trendy a vytvára nové produkty zamerané na skrášľovanie interiérov. V súčasnosti vyrába obrazy, plagáty a tapety s vlastným aj replikovaným motívom. Pôsobí v šiestich európskych krajinách. Za celým projektom stojí Lukáš Pampurík, ktorý Dovido založil v roku 2019. Kým v prvom roku mala firma tržby len vo výške 49 000 eur, o rok neskôr to už bolo 590 000 eur a tento rok sa očakáva, že tržby prekonajú hranicu 1 000 000 eur. Rýchly rast novej spoločnosti možno pripísať schopnostiam Dovido Teamu pod vedením Lukáša Pampuríka, ktorý má za sebou budovanie úspešného módneho e-shopu budchlap.sk a bohaté skúsenosti v oblasti e-commerce.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Vianočné nákupy sú v plnom prúde, no vonkajšie okolnosti ich výrazne ovplyvňujú nákupy Slovákov.

14 h

Spoločnosť Freshfields otvára nové Business Services Centre v Bratislave na Slovensku.

23 h

Inšpirujte sa tipmi na osvedčené hotely s kvalitnými službami a dobrými cenami.

INZERCIA 9. dec
          SkryťZatvoriť reklamu