SME

Služby telemedicíny sú už súčasťou životného poistenia

Rizikové životné poistenie sa po dvoch rokoch pandémie posunulo na novú úroveň.

Poskytovanie životného poistenia na Slovensku sa dostáva na novú úroveň.Poskytovanie životného poistenia na Slovensku sa dostáva na novú úroveň. (Zdroj: Ilustračné)

Na jar tohto roka, keď veľa Slovákov rieši dôsledky predchádzajúceho obdobia nielen vo svojom fyzickom ale aj mentálnom zdraví, prichádza KOOPERATIVA pri poistení s rozšírenými službami telemedicíny. Sú postavené na aktuálnych potrebách klientov a podľa ich preferencií dostupné na diaľku.

Dopady pandémie na život obyvateľov Slovenska sú stále nedozerné. V oblasti životných rizík zapríčinila nielen nadmerné úmrtia, hospitalizácie a práceneschopnosť. Nevyhnutné pandemické opatrenia spomalili aj proces poskytovania zákrokov bielej medicíny, v mnohých prípadoch odložili preventívne vyšetrenia v oblasti onkologických a kardiovaskulárnych ochorení. V neposlednom rade sa celá bezprecedentná situácia negatívne podpísala na psychickom zdraví Slovákov.

„V kontexte vzniknutých potrieb zvýšenej starostlivosti o zdravie sme sa rozhodli byť ako poisťovňa ešte relevantnejší a naše životné poistenie povýšiť na novú úroveň. Naším primárnym cieľom je aj naďalej poskytovať klientom istotu, keď nastanú nečakané okolností. Rovnako im však chceme dávať pridanú hodnotu a benefity v rôznych životných situáciách tu a teraz. Preto sme sa rozhodli zásadne obohatiť naše asistenčné služby o praktické, pre čoraz viac ľudí potrebné riešenia z kategórie telemedicíny,“ uvádza Silvia Nosková Illášová, hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA.

Konzultácie a starostlivosť spôsobom, na aký si Slováci zvykli
Balík asistenčných služieb eDoktor, ktorý KOOPERATIVA zahrnula do ceny svojho životného poistenia, umožňuje získať konzultácie s odborníkmi formou bezkontaktnej komunikácie, dostupnej kedykoľvek a kdekoľvek. Možnosť poradiť sa s odborníkmi na duševné zdravie, prístup do COVID-19 poradne, zameranej aj na konzultácie pri pretrvávajúcich komplikáciách, špeciálny diagnostický test v prípade onkologického ochorenia a tiež ďalšie služby v oblasti telemedicíny – to všetko získavajú klienti poisťovne už cez jednu poistnú zmluvu. „Odborné a nadštandardné služby starostlivosti o svoje zdravie sú pritom k dispozícii bez ohľadu na to, ako majú klienti riešené svoje verejné zdravotné poistenie,“ vysvetľuje Silvia Nosková Illášová.

Poisťovňa KOOPERATIVA vám dokáže po novom sprostredkovať v rámci životného poistenia Profi komplet na jednom mieste prístup k balíku služieb eDoktor, ktorý zahŕňa nasledujúce benefity:

Odborníci na duševné zdravie - telefonická alebo video konzultácia s odborníkmi z rôznych oblastí mentálneho zdravia a zdravého životného štýlu. Môžete si podľa svojej potreby dohodnúť rozhovor napr. s psychológom, psychiatrom, fyzioterapeutom alebo životným či vzťahovým koučom a nezáväzne a diskrétne sa tak porozprávať o tom, čo vás trápi v pracovnom či súkromnom živote.

COVID-19 poradňa - platforma služieb, ktorej cieľom je pomôcť lepšie znášať priame dôsledky ochorenia COVID-19. Na základe vašich odpovedí cez praktické dotazníky poskytnú odborníci individualizované rady a odporúčania - nielen ako správne nastaviť domáci liečebný režim, ale aj ako riešiť pretrvávajúce problémy. V prípade ťažšieho priebehu ochorenia sú k dispozícii aj odborníci v oblasti pneumológie.

Personalizovaná onkológia – umožňuje absolvovať špeciálny diagnostický test pre klientov, ktorí trpia onkologickým ochorením prsníka, prostaty alebo hrubého čreva. Výstupom testu je určenie zoznamu účinných látok na danú mutáciu nádorového ochorenia a nasmerovanie ošetrujúcich lekárov-onkológov na cielenú terapie aj s vypracovaným návrhom liečby.

Konzultácie so špecialistami – v prípade potreby či neistoty máte možnosť dohodnúť si video stretnutie priamo s lekármi špecializovanými na rôzne oblasti. Tí poskytnú usmernenia na počiatočné otázky, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, či je potrebná osobná návšteva odborníka. Spojiť sa takto môžete napr. s internistom, neurológom, gynekológom, dermatológom, diabetológom, pediatrom a ďalšími špecialistami.

Linka zdravia – neobmedzená telefonická linka dostupná 365 dní v roku, 12 hodín denne je dostupná na akékoľvek konzultácie zdravotného stavu s odborným personálom, keď nie je nevyhnutná osobná návšteva lekára v ambulancii. Na linke sa môžete poradiť na základe príznakov ochorenia, konzultovať možný postup liečby, vhodnosť užívania liekov, a to u dospelých aj detí.

Súčasťou nového balíka zdravotníckej asistencie pre klientov Kooperativy je aj aplikácia TeleDoc, ktorá umožňuje spravovať si všetky ponúkané služby cez osobný účet v mobilnom telefóne. Dostupná je cez App Store a Google Play a po prihlásení stačí zadať číslo poistnej zmluvy, vďaka čomu je možné využívať služby bezplatne a okamžite. Benefitom poisťovne KOOPERATIVA ostáva aj obľúbená služba Druhý medicínsky názor – možnosť konzultovať závažnú diagnózu alebo plánovaný medicínsky zákrok na diaľku s odborníkmi z renomovaných zahraničných kliník.

Nové asistenčné služby, zahrnuté do produktu životného poistenia Profi komplet, môžu klienti využívať aj opakovane. Dohodnúť si ktorúkoľvek z dostupných konzultácii, požiadať o špeciálny test či zavolať na linku môžu vždy, keď to budú potrebovať,“ hovorí zástupkyňa Kooperativy a dodáva, že poisťovňa služby poskytuje v spolupráci so spoločnosťami Global Assistance a Diagnose.me. Bližší popis všetkých benefitov telemedicíny v rámci poistenia je dostupný tu.

Načítavam video...

Už viac ako 8 miliónov eur
KOOPERATIVA patrí medzi slovenské poisťovne s najväčším objemom plnenia viazaného na priame následky pandémie. „Od marca 2020 do konca apríla 2022 sme vyplatili v súvislosti s ochorením COVID-19 viac ako 8 mil. EUR, týkajúcich sa 3 429 poistných udalostí,“ uzatvára Silvia Nosková Illášová.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 569
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 550
  3. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 042
  4. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 10 921
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 799
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 584
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 083
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 176
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 14 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 14 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 28. mar
SkryťZatvoriť reklamu