Triedenie spermií metódou MicroSort je k dispozícii aj na Cypre

Páry, ktoré hľadajú výber pohlavia pred počatím, majú nové možnosti.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Triedenie spermií metódou MicroSort® zamerané na výber pohlavia je k dispozícii aj na Cypre

Nikózia 25. októbra (TASR/PRNewswire) - Páry, ktoré hľadajú výber pohlavia pred počatím, majú nové možnosti.

Pacientky z Európy a Blízkeho Východu, ktoré si chcú vybrať pohlavie svojho dieťaťa, aby "vyvážili" svoju rodinu alebo minimalizovali riziko niektorých genetických ochorení, majú novú možnosť: na Cypre na klinike North Cyprus IVF Clinic je teraz k dispozícii technológia výberu pohlavia pred počatím MicroSort®. Cyprus je v súčasnosti iba jednou z troch krajín na svete, kde MicroSort® poskytuje výber spermií.

Štúdie v USA preukázali, že spomedzi pacientok, ktoré použili metódu MicroSort®, aby mali dievča, približne 93 percent z tých, ktoré otehotneli, boli úspešné pri počatí dievčatka; a spomedzi pacientok, ktoré použili metódu MicroSort®, aby mali chlapca, približne 85 percent z tých, ktoré otehotneli, boli úspešné pri počatí chlapčeka. Pacientky, ktoré chcú ešte väčšiu istotu, môžu kombinovať MicroSort® s predimplantačnou genetickou diagnostikou (PGD), aby dosiahli takmer 100-percentnú istotu pri výbere pohlavia.

MicroSort®, ktorú vyvinul v americký inštitút Genetics & IVF Institute, Fairfax, v americkom štáte Virgínia, je exkluzívna vedecká metóda používaná pred otehotnením, ktorá zvyšuje pravdepodobnosť počatia dieťaťa určitého pohlavia oddelením spermií - buď tých, ktoré primárne tvoria dievčatká, alebo tých, ktoré primárne tvoria chlapčekov. Vytriedená spermia sa používa buď na vnútromaternicové oplodnenie (IUI), alebo oplodnenie in vitro (IVF).

MicroSort® dramaticky mení pomer 50/50 tým, že triedi spermie na základe rozdielov v množstve genetického materiálu v spermii nesúcej X a Y. Chromozómy, ktoré tvoria dievčatká (chromozómy X), majú trochu viac DNA než chromozómy Y, a preto sú trochu väčšie než spermie nesúce chromozómy Y.

Aby použili MicroSort®, stačí, aby pacientky strávili na Cypre len niekoľko dní, pretože časť medicínskej prípravy môžu absolvovať vo ,svojej domovskej krajine. Potenciálne pacientky môžu kontaktovať kliniku North Cyprus IVF, ktorá bude pracovať s MicroSort®, aby koordinovala triedenie spermií.

MicroSort® je k dispozícii na dva druhy použitia: "Vyváženie" rodiny alebo zabránenie genetických ochorení, súvisiacich s určitým pohlavím alebo postihujúcich len určité pohlavie.

Aby mohli páry použiť MicroSort® na vyváženie rodiny, musia už mať najmenej jedno dieťa. MicroSort® je potom možné použiť na pokus o vyváženie ich rodiny, aby mali dieťa opačného pohlavia alebo pohlavia, ktoré je málo prítomné v ich rodine. Napríklad rodina, ktorá má dvoch chlapcov, môže vyvážiť rodinu, ak bude mať dievčatko. Aby mohli páry použiť MicroSort® na vyváženie rodiny, musia predložiť certifikát o narodení každého dieťaťa vo svojej rodine.

MicroSort® je tiež k dispozícii pre rodiny, ktoré majú históriu jedného z viac ako 500 genetických ochorení súvisiacich s určitým pohlavím alebo postihujúcich len určité pohlavie vrátane Duchennovej svalovej dystrofie. Tieto genetické ochorenia sa obvykle vyskytujú u jedného pohlavia, takže páry si môžu želať dieťatko opačného pohlavia, ktoré nebude postihnuté ochorením. Aj keď rodiny, ktoré chcú vyváženie rodiny, musia mať aspoň jedno dieťa, u párov ktoré chcú svoje prvé dieťa, je MicroSort® k dispozícii, ak pár alebo rodina majú históriu kvalifikovaného ochorenia.

"Život je o robení rozhodnutí," hovorí Dr. Savas Ozyigit z North Cyprus IVF Clinic. "Zásluhou spojenia síl s prestížnym inštitútom Genetics & IVF Institute ponúkame najnovšiu technológiu s viac ako desaťročnými skúsenosťami v praxi, ktorá umožňuje pacientkam robiť rozhodnutia, týkajúce sa pohlavia ich detí."

Pacientky sa môžu viac dozvedieť o MicroSort® na stránke http://www.microsort.com. Ak chcete kontaktovať North Cyprus IVF Center, môžete mailovať na adresu info@northcyprusivf.net. Táto služba nie je k dispozícii občanom Spojených Štátov.

Zdroj: MicroSort

Trina Leonard, +1-301-530-6700, trina@starpower.net

dem

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.