Piatok, 18. október, 2019 | Meniny má Lukáš

VšZP odmieta diskrimináciu svojich poistencov v UNB

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave za šírenie poplašnej správy.

Bratislava 20. októbra (TASR-OTS) - Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej len "VšZP") považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave (ďalej len "UNB") v súvislosti s údajnými limitmi poisťovne pre toto zdravotnícke zariadenie za šírenie poplašnej správy, hrubé zavádzanie verejnosti a poškodzovanie dobrého mena poisťovne. VšZP v tejto súvislosti zvažuje ďalšie právne kroky.
VšZP vyzýva tých zamestnancov UNB, ktorí v rozpore so zákonom i platnou zmluvou s VšZP nepravdivo informujú pacientov a diskriminujú ich pri poskytnutí odkladnej zdravotnej starostlivosti, aby sa s okamžitou platnosťou zdržali takéhoto protiprávneho konania. Súčasná zmluva medzi VšZP a UNB neurčuje žiadne mesačné limity na množstvo výkonov, ani neznižuje rozsah zdravotnej starostlivosti, naopak, umožňuje odliečiť viac pacientov ako v minulom roku. VšZP podporuje snahu vedenia nemocnice o nastavenie transparentných pravidiel, ale odmieta klamlivé informácie o tom, že si poisťovňa objednala o polovicu menej výkonov, že výrazne znížila limity na špeciálny zdravotnícky materiál (ďalej len "ŠZM") a podobne. VšZP má pre svojich poistencov zabezpečenú komplexnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť vo všetkých zmluvných zdravotníckych zariadeniach, vrátane UNB.
Kontakt: Petra Balážová hovorkyňa Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s. generálne riaditeľstvo Mamateyova 17 P. O. Box 41 850 05 Bratislava 55 www.vszp.sk,
lt pa

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.