Streda, 29. január, 2020 | Meniny má Gašpar

VšZP odmieta diskrimináciu svojich poistencov v UNB

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave za šírenie poplašnej správy.

Bratislava 20. októbra (TASR-OTS) - Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej len "VšZP") považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave (ďalej len "UNB") v súvislosti s údajnými limitmi poisťovne pre toto zdravotnícke zariadenie za šírenie poplašnej správy, hrubé zavádzanie verejnosti a poškodzovanie dobrého mena poisťovne. VšZP v tejto súvislosti zvažuje ďalšie právne kroky.
VšZP vyzýva tých zamestnancov UNB, ktorí v rozpore so zákonom i platnou zmluvou s VšZP nepravdivo informujú pacientov a diskriminujú ich pri poskytnutí odkladnej zdravotnej starostlivosti, aby sa s okamžitou platnosťou zdržali takéhoto protiprávneho konania. Súčasná zmluva medzi VšZP a UNB neurčuje žiadne mesačné limity na množstvo výkonov, ani neznižuje rozsah zdravotnej starostlivosti, naopak, umožňuje odliečiť viac pacientov ako v minulom roku. VšZP podporuje snahu vedenia nemocnice o nastavenie transparentných pravidiel, ale odmieta klamlivé informácie o tom, že si poisťovňa objednala o polovicu menej výkonov, že výrazne znížila limity na špeciálny zdravotnícky materiál (ďalej len "ŠZM") a podobne. VšZP má pre svojich poistencov zabezpečenú komplexnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť vo všetkých zmluvných zdravotníckych zariadeniach, vrátane UNB.
Kontakt: Petra Balážová hovorkyňa Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s. generálne riaditeľstvo Mamateyova 17 P. O. Box 41 850 05 Bratislava 55 www.vszp.sk,
lt pa

Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako

Škodu musí poisťovňa preplatiť do pätnástich dní.

Platiť kartou môžete odteraz štýlovo

Nové dizajny platobných kariet prinášajú krásu do vašich peňaženiek.

Prečo stále veríme v talizmany?

Ľudia pri sebe odpradávna nosili ochranné amulety a talizmany. A nie je to inak ani dnes. Nebojte sa ich.