VšZP odmieta diskrimináciu svojich poistencov v UNB

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave za šírenie poplašnej správy.

Bratislava 20. októbra (TASR-OTS) - Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. (ďalej len "VšZP") považuje vyjadrenia niektorých zamestnancov Univerzitnej nemocnice v Bratislave (ďalej len "UNB") v súvislosti s údajnými limitmi poisťovne pre toto zdravotnícke zariadenie za šírenie poplašnej správy, hrubé zavádzanie verejnosti a poškodzovanie dobrého mena poisťovne. VšZP v tejto súvislosti zvažuje ďalšie právne kroky.
VšZP vyzýva tých zamestnancov UNB, ktorí v rozpore so zákonom i platnou zmluvou s VšZP nepravdivo informujú pacientov a diskriminujú ich pri poskytnutí odkladnej zdravotnej starostlivosti, aby sa s okamžitou platnosťou zdržali takéhoto protiprávneho konania. Súčasná zmluva medzi VšZP a UNB neurčuje žiadne mesačné limity na množstvo výkonov, ani neznižuje rozsah zdravotnej starostlivosti, naopak, umožňuje odliečiť viac pacientov ako v minulom roku. VšZP podporuje snahu vedenia nemocnice o nastavenie transparentných pravidiel, ale odmieta klamlivé informácie o tom, že si poisťovňa objednala o polovicu menej výkonov, že výrazne znížila limity na špeciálny zdravotnícky materiál (ďalej len "ŠZM") a podobne. VšZP má pre svojich poistencov zabezpečenú komplexnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť vo všetkých zmluvných zdravotníckych zariadeniach, vrátane UNB.
Kontakt: Petra Balážová hovorkyňa Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s. generálne riaditeľstvo Mamateyova 17 P. O. Box 41 850 05 Bratislava 55 www.vszp.sk,
lt pa

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.