Piatok, 13. december, 2019 | Meniny má Lucia

Najväčší problém chudnutia mladých žien?

Vek 23-30

,,Podľa našich skúseností vieme, že pre túto skupinu je charakteristický metabolizmus v dobrej kondícii, dobré zdravie, dostatok energie a dostatok času na osobné aktivity a tréning. Aj preto má väčšina mladých žien normálnu hmotnosť, možno pár kíl navyše, ale o obezite sa často hovoriť nedá. Páčiť sa sebe a iným je na rebríčku hodnôt vysoko a záujem o všetko nové a netradičné tiež. Experimenty a nové pravidlá si táto skupina dokáže výborne osvojiť, čo je výhodou aj pre zavedenie nového spôsobu stravovania,“ tvrdí Katarína Skybová z Inštitútu kompliment®.

Napriek všetkým výhodám, nie vždy sa mladým ženám podarí dosiahnuť vytúženú postavu. Najčastejšie preto, že radi podliehajú prechodným trendom a diétam, ktoré sú bez kontinuity a nie sú vyvážené. Po týždni je diéte koniec a nastupuje vyhľadávanie nového spôsobu, ako dosiahnuť osí pás. Racionálny prístup a trpezlivosť prináša úspech, a práve to mladým ženám chýba.
Hladovky, jednostranné diéty, ale aj nahrádzanie obedov zmrzlinou nie sú práve šťastné postupy.

,,Mali sme v komplimente mladú klientku, ktorá si nedokázala predstaviť deň bez sladkostí. Spoločne sa nám podarilo dostať ich príjem pod kontrolu a ona v priebehu krátkeho času zredukovala až 8,5 kg. Myslím, že to bol veľký úspech,“ konštatuje Katarína Skybová.

,,Ďalší problém je komplikovanejší. Hormonálne disbalancie, ktoré sú v tomto období pomerne časté. Napríklad nepravidelná menštruácia,“ priznáva Katarína Skybová a dodáva: ,,Ak mladé klientky dodržiavajú odporúčanú životosprávu a napriek tomu je úbytok hmotnosti minimálny, možnou príčinou môžu byť práve hormonálne zmeny v ich organizme. V takomto prípade je opodstatnené lekárske vyšetrenie.“
Nízka hladina progesterónu, alebo zvýšená hladina mužských pohlavných hormónov (androgénov) sa prejavuje pevnejšou postavou, väčšou svalovou hmotou a klasicky mužským ukladaním tuku. Pokles hmotnosti je spomalený a riešením často býva práve hormonálna liečba. Výkyvy hormonálnych hladín môžu spôsobovať inzulínovú rezistenciu čoho dôsledkom je nedostatočné využitie energie zo stravy a prichádza k ukladaniu podkožného tuku. Po redukcii pár kilogramov sa tieto problémy môžu upraviť. Ďalším hormonálnym skokom je i užívanie hormonálnej antikoncepcie. V prvých týždňoch jej užívania môže totiž prichádzať k zadržiavaniu vody, zmenám nálad, ale i zmenám vnímania hladu. Antikoncepcia však nie je dôvodom, ktorý bráni dosiahnutiu ideálnych kriviek.
Nadváha môže byť príčinou ženskej sterility, čo spôsobujú hormóny, ktoré sa vytvárajú v tukovom tkanive. Medicínske prieskumy potvrdili, že po redukcii nadbytočných kíl sa môže tento problém eliminovať.

,,Máme veľa klientok, ktoré po schudnutí alebo v priebehu redukcie otehotneli,“ potvrdzuje pani Skybová.

Ako sa stať klientom Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy kompliment®?
Viac informácií nájdete TU.

Zdroj: Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment

O spoločnosti Vznik Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® vznikol v roku 1992 ako odborné pracovisko so zameraním na chudnutie, redukciu telesnej hmotnosti a životný štýl. Pod vedením svojej zakladateľky PhDr. Mgr.Kataríny Skybovej pôsobí v súčasnosti vo svojich pobočkách na Slovensku v Bratislave, Trenčíne, Košiciach a v Českej republike. Zameranie Inštitútu kompliment® Inštitút kompliment® poskytuje služby pre chudnutie a redukciu nadváhy, formovanie postavy, kontrolu telesnej hmotnosti a aktívny životný štýl. Poskytuje poradenstvo v oblasti výživy, dodržiavania diéty, pohybu a podpory zdravého životného štýlu. Služby Inštitútu kompliment® sú určené ľuďom,ktorí chcú byť zdraví a štíhli. Chudnutie v programoch kompliment® je vhodné aj pre klientov so zdravotnými obmedzeniami. Programy kompliment® Cieľom programov zameraných na chudnutie je dosiahnuť zmenu diéty, stravovacích a pohybových návykov klientov, znížiť ich telesnú hmotnosť, zvýšiť ich fyzickú kondíciu, zlepšiť a udržať telesné a psychické zdravie. Edukácia v oblasti výživy a pohybu je súčasťou programov pre chudnutie. Projekty Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® poskytuje svoje odborné služby zamerané na chudnutie a dodržiavanie diéty partnerom aktívne pôsobiacim v oblasti zdravia a výživy.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Kam na výlet so svojimi známymi

Darovať možete aj kúsok Slovenska.

First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely

First moment zľavy do Turecka očakáva veľa dovolenkárov. Ušetrite za top hotely.

Slovenské Vianoce kedysi a dnes

Aké boli a aké sú Vianoce dnes.