SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Osviežte vašu kuchyňu bylinkami a schudnite.

Bazalka, koriander, pažítka či petržlen. Bylinky nie sú len zdrojom vôní a chutí, ale i esenciálnych látok, ktoré revitalizujú organizmus. Vďaka nim vaše jedlá dostanú doslova nový nádych.

Bazalka, koriander, pažítka či petržlen. Bylinky nie sú len zdrojom vôní a chutí, ale i esenciálnych látok, ktoré revitalizujú organizmus. Vďaka nim vaše jedlá dostanú doslova nový nádych a uspokoja všetky chute. Pridajte bylinky k bežnému jedlu a zmeňte ho na výnimočné! Bylinky obľubujú i odborníci na výživu z Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy kompliment® a odporúčajú ich používanie počas celého roka.

S redukčnou diétou sa často spájajú predsudky, že diétne jedlo rovná sa nudné jedlo bez chuti a vône. Neverte tomu! Cieľom modernej redukčnej diéty nie je zmeniť našu chuť smerom k diéte, ale prispôsobiť diétu tak, aby bola chuťovo bohatá, prinášala potešenie a príjemný zážitok z jedla. Ak vám totiž bude vaša diéta chutiť, prečo by ste ju ukončili už po niekoľkých dňoch? Bylinky prinášajú novú arómu, dokážu meniť chute, textúru a vzhľad. A čo je ich ďalšie plus, obsahujú množstvo vitamínov, minerálnych látok a enzýmov, podporujú trávenie a pritom neobsahujú skoro žiadne kalórie. Aj preto sú ideálnou prísadou a to nie len diétnych jedál. Ich najväčším bonusom však ostáva fakt, že svojou arómou dodávajú jedlu ,,šmrnc“, robia ho zaujímavým a chuťovo plnším.
Vedeli ste, že keď nám niečo chutí, súvisí to viac s vôňou ako s chuťou ? Vnímanie chuti až z 80% ovplyvňuje vdychovanie vône jedla a len 20% vnímania chuti ovplyvňujú chuťové poháriky. Francúzska štúdia potvrdila, že jedlá dochutené bylinkami a správnym korením znižujú potrebu dosoľovania, dosládzania a použitia tuku1. Jedlo, ktoré robia voňavým a farebným, rýchlejšie zasýti a uspokojí na dlhší čas. Tým ako vníma náš mozog vône a chute, ale i tým ako interpretuje signály našich zmyslov pri jedle sa zaoberá pomerne mladý vedecký odbor, molekulárna gastronómia. Na základe výskumu vznikli veľmi netradičné kombinácie ingrediencií, ktoré ,,chutia nášmu mozgu“, a to napríklad: jahody a koriander, jahody, zeler a mäta, mrkva a koriandrové lístky, pečeň a jazmín a iné.

Pestovanie byliniek doma v kvetináči je skvelým spojením príjemného s užitočným a zároveň milou dekoráciou kuchyne. Pre čo najlepšie využitie ich voňavého potenciálu, krájajte bylinky vždy nadrobno. Neexistujú žiadne pravidlá ako ich treba kombinovať, preto stačí len využiť vlastnú fantáziu!

TIP – KLASIKA: Vyskúšajte paradajkový šalát s petržlenovou vňaťou. Nakrájajte dve paradajky na osminky, po 1 polievkovej lyžici pridajte kyslú smotanu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

TIP – EXTRA: Ak s petržlenovou vňaťou skombinujete banán, objavíte novú netradičnú ale veľmi zaujímavú chuť.


Ako sa stať klientov Inštitútu kompliment®?
Viec informácií sa dozviete TU.

Zdroj: Inštitút redukcie prevencie nadváhy kompliment®

O spoločnosti Vznik Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® vznikol v roku 1992 ako odborné pracovisko so zameraním na chudnutie, redukciu telesnej hmotnosti a životný štýl. Pod vedením svojej zakladateľky PhDr. Mgr.Kataríny Skybovej pôsobí v súčasnosti vo svojich pobočkách na Slovensku v Bratislave, Trenčíne, Košiciach a v Českej republike. Zameranie Inštitútu kompliment® Inštitút kompliment® poskytuje služby pre chudnutie a redukciu nadváhy, formovanie postavy, kontrolu telesnej hmotnosti a aktívny životný štýl. Poskytuje poradenstvo v oblasti výživy, dodržiavania diéty, pohybu a podpory zdravého životného štýlu. Služby Inštitútu kompliment® sú určené ľuďom,ktorí chcú byť zdraví a štíhli. Chudnutie v programoch kompliment® je vhodné aj pre klientov so zdravotnými obmedzeniami. Programy kompliment® Cieľom programov zameraných na chudnutie je dosiahnuť zmenu diéty, stravovacích a pohybových návykov klientov, znížiť ich telesnú hmotnosť, zvýšiť ich fyzickú kondíciu, zlepšiť a udržať telesné a psychické zdravie. Edukácia v oblasti výživy a pohybu je súčasťou programov pre chudnutie. Projekty Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® poskytuje svoje odborné služby zamerané na chudnutie a dodržiavanie diéty partnerom aktívne pôsobiacim v oblasti zdravia a výživy.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 855
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 454
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 925
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 383
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 517
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 273
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 116
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 053
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Aj vy môžete rozhodnúť, ktoré deti získajú ovocie a zeleninu od Kauflandu.


INZERCIA 7 h

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 13. máj

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 13. máj

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 13. máj
SkryťZatvoriť reklamu