SME
Pondelok, 20. máj , 2019
INZERCIA

Osviežte vašu kuchyňu bylinkami a schudnite.

Bazalka, koriander, pažítka či petržlen. Bylinky nie sú len zdrojom vôní a chutí, ale i esenciálnych látok, ktoré revitalizujú organizmus. Vďaka nim vaše jedlá dostanú doslova nový nádych.

Bazalka, koriander, pažítka či petržlen. Bylinky nie sú len zdrojom vôní a chutí, ale i esenciálnych látok, ktoré revitalizujú organizmus. Vďaka nim vaše jedlá dostanú doslova nový nádych a uspokoja všetky chute. Pridajte bylinky k bežnému jedlu a zmeňte ho na výnimočné! Bylinky obľubujú i odborníci na výživu z Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy kompliment® a odporúčajú ich používanie počas celého roka.

S redukčnou diétou sa často spájajú predsudky, že diétne jedlo rovná sa nudné jedlo bez chuti a vône. Neverte tomu! Cieľom modernej redukčnej diéty nie je zmeniť našu chuť smerom k diéte, ale prispôsobiť diétu tak, aby bola chuťovo bohatá, prinášala potešenie a príjemný zážitok z jedla. Ak vám totiž bude vaša diéta chutiť, prečo by ste ju ukončili už po niekoľkých dňoch? Bylinky prinášajú novú arómu, dokážu meniť chute, textúru a vzhľad. A čo je ich ďalšie plus, obsahujú množstvo vitamínov, minerálnych látok a enzýmov, podporujú trávenie a pritom neobsahujú skoro žiadne kalórie. Aj preto sú ideálnou prísadou a to nie len diétnych jedál. Ich najväčším bonusom však ostáva fakt, že svojou arómou dodávajú jedlu ,,šmrnc“, robia ho zaujímavým a chuťovo plnším.
Vedeli ste, že keď nám niečo chutí, súvisí to viac s vôňou ako s chuťou ? Vnímanie chuti až z 80% ovplyvňuje vdychovanie vône jedla a len 20% vnímania chuti ovplyvňujú chuťové poháriky. Francúzska štúdia potvrdila, že jedlá dochutené bylinkami a správnym korením znižujú potrebu dosoľovania, dosládzania a použitia tuku1. Jedlo, ktoré robia voňavým a farebným, rýchlejšie zasýti a uspokojí na dlhší čas. Tým ako vníma náš mozog vône a chute, ale i tým ako interpretuje signály našich zmyslov pri jedle sa zaoberá pomerne mladý vedecký odbor, molekulárna gastronómia. Na základe výskumu vznikli veľmi netradičné kombinácie ingrediencií, ktoré ,,chutia nášmu mozgu“, a to napríklad: jahody a koriander, jahody, zeler a mäta, mrkva a koriandrové lístky, pečeň a jazmín a iné.

Pestovanie byliniek doma v kvetináči je skvelým spojením príjemného s užitočným a zároveň milou dekoráciou kuchyne. Pre čo najlepšie využitie ich voňavého potenciálu, krájajte bylinky vždy nadrobno. Neexistujú žiadne pravidlá ako ich treba kombinovať, preto stačí len využiť vlastnú fantáziu!

TIP – KLASIKA: Vyskúšajte paradajkový šalát s petržlenovou vňaťou. Nakrájajte dve paradajky na osminky, po 1 polievkovej lyžici pridajte kyslú smotanu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

TIP – EXTRA: Ak s petržlenovou vňaťou skombinujete banán, objavíte novú netradičnú ale veľmi zaujímavú chuť.


Ako sa stať klientov Inštitútu kompliment®?
Viec informácií sa dozviete TU.

Zdroj: Inštitút redukcie prevencie nadváhy kompliment®

O spoločnosti Vznik Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® vznikol v roku 1992 ako odborné pracovisko so zameraním na chudnutie, redukciu telesnej hmotnosti a životný štýl. Pod vedením svojej zakladateľky PhDr. Mgr.Kataríny Skybovej pôsobí v súčasnosti vo svojich pobočkách na Slovensku v Bratislave, Trenčíne, Košiciach a v Českej republike. Zameranie Inštitútu kompliment® Inštitút kompliment® poskytuje služby pre chudnutie a redukciu nadváhy, formovanie postavy, kontrolu telesnej hmotnosti a aktívny životný štýl. Poskytuje poradenstvo v oblasti výživy, dodržiavania diéty, pohybu a podpory zdravého životného štýlu. Služby Inštitútu kompliment® sú určené ľuďom,ktorí chcú byť zdraví a štíhli. Chudnutie v programoch kompliment® je vhodné aj pre klientov so zdravotnými obmedzeniami. Programy kompliment® Cieľom programov zameraných na chudnutie je dosiahnuť zmenu diéty, stravovacích a pohybových návykov klientov, znížiť ich telesnú hmotnosť, zvýšiť ich fyzickú kondíciu, zlepšiť a udržať telesné a psychické zdravie. Edukácia v oblasti výživy a pohybu je súčasťou programov pre chudnutie. Projekty Inštitútu kompliment® Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment® poskytuje svoje odborné služby zamerané na chudnutie a dodržiavanie diéty partnerom aktívne pôsobiacim v oblasti zdravia a výživy.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,4 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Najčítanejšie správy na SME

Najčítanejšie správy na SME

Neprehliadnite tiež

Tlačové správy

Do finále McDonald´s Cupu postúpili mladí Vranovčania

Krajským kolom v Sabinove prešli suverénnym spôsobom. .

Tlačové správy

Atos poukázal na spotrebu mobilných aplikácií

Atos zoradil tridsiatku najpopulárnejších mobilných aplikácií sveta podľa spotreby energie.

Spotreba 30 populárnych aplikácií
Tlačové správy

Slovenskí právnici partnermi právnickej kancelárie CMS

Petra Čorba Stark a Michal Huťan sú od mája partnermi bratislavskej pobočky renomovanej medzinárodnej právnickej kancelárie CMS.