Výstava v Galérii SPP – STRETNUTIE

Pätnásť výtvarných osobností, členov medzinárodného klubu výtvarných umelcov Art/diagonal predstaví svoje umelecké diela na dnešnej vernisáži v Galérii SPP. Výstava „STRETNUTIE“ potrvá do 28.9.2012.

Pätnásť výtvarných osobností, členov medzinárodného klubu výtvarných umelcov Art/diagonal predstaví svoje umelecké diela na dnešnej vernisáži v Galérii SPP. Výstava s názvom „STRETNUTIE“ potrvá do 28. septembra 2012.

Art/diagonal je skupina súčasných umelcov, ktorí už našli svoju osobnú výrazovú formu a slobodne spolupracujú na zvolenú tému. Tento medzinárodný klub výtvarných umelcov existuje už 20 rokov a pri svojom založení sa orientoval na európske myšlienky. Diagonála má predstavovať symbol prierezu v rámci súčasného umenia v rôznych štátoch.

Galéria SPP bude oddnes hostiť jedinečné umenie 15 výtvarných osobností z Rakúska, z Nemecka, Slovenska, Holandska, Poľska a Ruska. Skupinu umelcov tvoria: Erhard Bail, Anna Coucoutas, Eduard Diem, Kurt Freundlinger, Anton Guschelbauer, Eva Maria Indrak, Marián Komáček, Awad Krayem, Rudolf Kriebaum, Eva Nömayr, Kurt Philipp, Roman Romanyshyn, Wolfgang Scherer, Ján Ťapák, Izabela Zabierowska.

Títo výtvarní umelci ponúkajú tvorbu od realistickej až po abstraktnú. Používajú pritom veľmi rozdielne výrazové prostriedky ako maľba, koláž, objekty, plastiky, inštalácie, textilné obrazy a keramika. Textilné priestorové inštalácie a trojdimenzionálne návrhy obrazov dokazujú, ako veľmi sa stiera oddeľovanie umenia a života.

Umenie bez hraníc je hlavnou ideou umeleckej tvorby klubu Art/diagonal. V roku 1988 ešte neexistovala zjednotená Európa a hranice jednotlivých krajín predstavovali bariéry. Do spolku výtvarných umelcov zo všetkých susedných štátov Rakúska sa podarilo prijať kolegov umelcov zo susedných štátov a vytvoriť kultúrne porozumenie. Spolok sa pokúšal umeleckým prostriedkami prelomiť prekážky. Cieľom v minulosti aj dnes je spoločne vystupovať v spoločnom jazyku: Dokázať, že v podstate výtvarní umelci hovoria rovnakým jazykom: jazykom vysokých nárokov na umeleckú kvalitu ale aj na mier a porozumenie.

Art/diagonal (www.artdiagonal.com) je medzinárodný klub výtvarných umelcov so sídlom vo Viedni.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské Nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 12.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.