Výstava v Galérii SPP - ARTSERVIS

V Galérii SPP sa zajtra uskutoční aukcia umeleckých diel prevažne česko-slovenských umelcov ako aj výtvarníkov zo zahraničia. Ich umelecké diela budú vystavené do 3. novembra 2012.

Výber malieb a umeleckých šperkov 24 mladých výtvarníkov sa predstaví na zajtrajšej aukcii. Výťažok z aukcie získa občianske združenie ARTSERVIS na podporu začínajúcich výtvarníkov. ARTSERVIS v spolupráci s Nadáciou SPP podporuje talentovaných mladých umelcov prostredníctvom revolvingového grantového systému, ktorý im umožňuje venovať sa tvorbe a preklenúť náročné obdobie po skončení školy.

Zámerom organizátora B+ Advertising, s.r.o. Bratislava a BlueOceanSolution, s.r.o. Praha je usporiadať aukciu diel, a tým dostať viac do povedomia slovenskej verejnosti zaujímavú a cenovo dostupnú tvorbu mladých autorov.

Zvlášť v dobách ekonomickej neistoty je táto forma podpory obzvlášť užitočná. Poskytuje nezávislosť pre tvorbu prostredníctvom dočasnej finančnej istoty. A nakoniec poskytne aukcia i dobrú príležitosť k popularizácii tvorby jednotlivých umelcov. V dobách neistých investičných možností je práve investícia do výtvarného umenia jednou z najistejších. Okrem tohto aspektu ide v prípade ponúkaných diel o autorov, ktorí sú síce mladí ale nie sú úplne neznámi,“ zdôraznila Adriana Krnáčová, predsedkyňa medzinárodnej odbornej komisie ARTSERVIS.

Zoznam výtvarníkov:
Tallová Lucia
Triaška Ján
Zelina Alex

ARTSERVIS (www.artservis11.sk) je občianske združenie, ktoré v spolupráci s Nadáciou SPP poskytuje granty absolventom vysokých výtvarných škôl do piatich rokov po ich absolvovaní. V roku 2011 boli udelené granty v celkovej výške 60 000 eur šiestim absolventom. Zámerom týchto spoločností je podporiť tento projekt revolvingových grantov.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo takmer 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské Nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 12.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.