SPP je už sedemnásobným TOP firemným filantropom roka

SPP sa už siedmykrát stal najväčším firemným filantropom roka. V roku 2011 venoval z vlastného rozpočtu na verejnoprospešné a filantropické aktivity vyše 2 milióny eur.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) sa už siedmykrát stal najväčším firemným filantropom roka. V roku 2011 venoval z vlastného rozpočtu na verejnoprospešné a filantropické aktivity vyše 2 milióny eur. Ocenenie „TOP firemný filantrop 2012“ získal predovšetkým vďaka aktivitám svojho EkoFondu a programu Obnovme si svoj dom.

V roku 2011 SPP venoval z vlastného rozpočtu na verejnoprospešné a filantropické aktivity 2 233 200 eur. V rámci tejto sumy SPP podporil neinvestičný fond, EkoFond, ktorý využil venované finančné prostriedky na verejnoprospešné aktivity zamerané na úsporu energie a zlepšenie kvality životného prostredia, najmä na ťažiskové projekty – Zlepšenie energetickej hospodárnosti budov a vzdelávací projekt EkoFond pre školy. SPP zároveň podporil aj svoj kľúčový verejnoprospešný program Obnovme si svoj dom, ktorý realizuje v spolupráci s Ministerstvom kultúry Slovenskej republiky a Nadáciou SPP. Cieľom tohto donorského programu SPP je zachovávať kultúrne dedičstvo na Slovensku. Už od roku 2005 systémovo rieši financovanie záchrany, ochrany, obnovy a využitia národných kultúrnych pamiatok na Slovensku. Vďaka programu Obnovme si svoj dom boli v roku 2011 obnovené mnohé národné kultúrne pamiatky na Slovensku ako napríklad Kláštor premonštrátov v Jasove, Rímsko-katolícky kostol sv. Jakuba v Levoči, kaštieľ s parkom v Pezinku, Radnica v Šahách, ktoré tak získali nový reprezentatívny vzhľad.

Na slávnostnom vyhlásení najväčších firemných podporovateľov verejnoprospešných aktivít včera prevzal od zástupcov Fóra donorov cenu „TOP firemný filantrop 2012“ Rastislav Bráblik, riaditeľ divízie korporátnych záležitostí a služieb z SPP. „SPP je už sedemnásobným držiteľom tohto prestížneho ocenenia. Ako spoločensky zodpovedný subjekt sa cítime zaviazaní chrániť životné prostredie, podporovať všeobecne prospešné projekty ako aj zachovávať bohaté kultúrne dedičstvo na Slovensku pre ďalšie generácie,“ dodal v rámci poďakovania za ocenené prvenstvo.

Rebríček TOP firemný filantrop každoročne zostavuje Fórum donorov podľa medzinárodnej metodiky a je jediným rebríčkom svojho druhu na Slovensku, ktorý hodnotí firemných darcov podľa objemu rozdelených prostriedkov na verejnoprospešné aktivity. Do rebríčka TOP firemný filantrop sa môže zapojiť každý podnikateľský subjekt, ktorý podporuje všeobecne prospešné projekty, prostredníctvom finančných príspevkov, vecných darov, produktov či služieb a podobne, akými sú napríklad aktivity v oblasti ekológie, sociálne a humanitárne projekty, podpora kultúry, dodržiavanie ľudských práv, rozvoj vzdelávania, vedy a výskumu, obnova kultúrneho dedičstva či projekty zamerané na ochranu zdravia. Sumy darovaných prostriedkov nezahŕňajú sponzorské príspevky firiem či asignáciu 2 % podielu zaplatenej dane. Fórum donorov dokonca rozšíril rebríček o dve nové osobnostné kategórie – Zamestnanec roka a Filantrop roka. Tento titul patrí osobnostiam, ktoré svojim ľudským prístupom výrazne prispievajú k rozvoju filantropie vo firmách a zároveň motivujú svojich kolegov.

SPP je držiteľom ocenenia TOP firemný filantrop za roky 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 a 2012.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.