Tatra banka sprístupnila platby mobilom už aj pre Android

Ak máte správny mobil, nepotrebujete peňaženku. Tatra banka spustila bezkontaktné platby už aj pre vybrané smartfóny.

Tatra banka v spolupráci s mobilným operátorom O2 prináša ako prvá na Slovensku platby mobilmi, ktoré majú v sebe zabudovanú technológiu NFC. Vďaka nej stačí len priložiť telefón k platobnému terminálu a platba prebehne v okamihu.

Pozrite si mobilnú platbu

Pri platbách do 20 eur sa môžete rozhodnúť, či chcete zadávať PIN. Pri platbách nad 20 EUR budete aplikáciou automaticky vyzvaný. PIN si zvolíte vlastný a môžete ho kedykoľvek bezplatne zmeniť. Platiť mobilným telefónom je možné vo všetkých obchodoch, ktoré sú vybavené bezkontaktným terminálom. Len Tatra banka nainštalovala takýchto zariadení takmer 7 000 po celom Slovensku.

Zistite, kde všade môžete už dnes platiť mobilom

Aby ste mohli platiť svojim smartfónom, budete potrebovať špeciálnu NFC SIM kartu, aplikáciu O2 Karty v mobile a službu Bezkontaktné mobilné platby. Výmena SIM karty je bezplatná, pričom vaše telefónne číslo vám bude ponechané nezmenené. V predajniach O2 vám pracovníci poradia, či máte ten správny telefón (aktuálne Samsung Galaxy S III a Samsung Galaxy Mini II), vymenia kartu a nainštalujú spomínanú aplikáciu. Potom si už len stačí aktivovať službu Bezkontaktné mobilné platby v ktorejkoľvek pobočke Tatra banky. Ak ste klientom Tatra banky, túto službu si môžete aktivovať aj prostredníctvom kontaktného centra DIALOG. Viac info...

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.