Výstava v Galérii SPP – spoMalovanie času

Slovenská výtvarníčka Jana Čepa zajtra predstaví svoje umelecké diela v Galérii SPP. Výstava s názvom spoMalovanie času potrvá do 29. marca 2013.

Mladá výtvarníčka Jana Čepa svojimi obrazmi analyzuje vonkajší svet a vzdáva poctu banálnosti. Obrazové zobrazenia tvoria výseky skutočnosti – detaily, bežne zanikajúce v komplexnom vnímaní celku ich domovského, z ktorého sú tentoraz izolované a realizované ako samostatné celky prostredia (napr. Mesiac, ktorý svieti cez deň, lietadlo v diaľke, farba oblohy odvodená z toho istého odtieňa modrej, ale v inej fáze dňa). V niektorých momentoch prechádzajú jej obrazy plynule do sveta abstrakcie, kde čistá plocha farby predstavuje substanciu, sugerujúcu významy, prípadne aj iné obsahy.

Autorka pohľady do krajiny často zaznamenáva z vyššej perspektívy, ako symbolické odpútanie sa od zeme a sveta hmotných artefaktov. Kladie dôraz na perspektívu vzťahu človeka a prostredia, rozľahlosť krajiny, či skúsenosť s priestorom ako takým. V dielach sa rozohráva hra s divákom a stereotypným vnímaním každodennosti. Kurátorkou  výstavy je Xénia Lettrichová.

Individuálne výstavy
2012 – Vertikálne horizonty    Galéria Fontána, Pieštany
2011 – Clerestory    Batelier, Bratislava
2010 – Uhly pohľadu    Galéria GUBA, Bratislava
2007    Apollo Business Centre, Bratislava
2006    Aupark, Bratislava
Stála expozícia    Hotel TOLIAR, Štrbské Pleso, High Tatras

Skupinové výstavy
2013 – for4    Galéria Fontána, Pieštany
2012 – Women    Kressling Gallery, Bratislava
2012 – Maľba dovnútra    Turčianska Galéria, Martin
2011 – Young art show    Dom umenia, Pieštany
2011 – Retrospektrum    Tatranská galéria, Poprad
2011 – K.L.A.S.I.K.    Doprastav, Bratislava
2010 – Ateliér maľby, Koceľova 23    Dom umenia, Bratislava
2010 – Ateliér maľby, Koceľova 23    Nitrianska galéria, Nitra
2010 – Ateliér maľby, Koceľova 23    Galéria M. A. Bazovského, Trenčín
2008 – Dialog 02 Natura Morta    PF 01 Gallery, Bratislava
2007 – Návrat do krajiny    Prokop Gallery, Pezinok
2003-2007 – Výstava študentov VŠVU     Barónka, výstavná sieň, Kežmarok

Mgr. art. Jana Čepa sa narodila v roku 1981. V rokoch 2003 – 2008 študovala u prof. Bergera a v roku 2009 u Mgr. Art. Klaudia Kosziba, Art. D. V roku 2009 absolvovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave.
V roku 2007 sa zúčastnila na maliarskom  sympóziu “Back to the Countryside” v obci Malá Franková a v roku 2012 na maliarskom sympóziu „for4“ v Štrbskom Plese. Žije a tvorí v Bratislave.

Galéria SPP bola otvorená v roku 2000 na Drevenej ulici v Bratislave. Od roku 2009 sídli na Mlynských nivách v priestoroch SPP. Za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP na ulici Mlynské Nivy 44/c je otvorená denne pondelok až piatok (okrem víkendu) od 11.00 do 17.00 h.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku Slovenskej republiky (51 %) a Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH 49 %).

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.